Reklama

Reklama

Ilúzia lásky

  • Česko Iluze lásky (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Na svojom turné po Veľkej Británii v roku 1926 ponúkne slávny kúzelník a iluzionista Harry Houdini (Guy Pearce) vysokú sumu za možnosť kontaktovať v záhrobí svoju matku, ktorá zomrela pred trinástimi rokmi a on sa s jej smrťou nedokázal vyrovnať. Medzi podvodníkmi hľadá skutočné médium s paranormálnymi schopnosťami, až narazí na chudobnú herečku Mary McGarvieovú (Catherine Zeta-Jonesová), ktorá si zarába ako falošné médium. S pomocou dcéry Benji (Saoirse Ronanová) najprv vyzvedá informácie o ľuďoch v publiku, a potom predstiera, že kontaktuje ich blízkych v záhrobí. Houdini je šokovaný, ako veľmi sa Mary podobá na jeho zosnulú matku a pomaly podlieha jej čaru. Aj ona sa do slávneho iluzionistu zamiluje a práve jej láska skomplikuje pripravovaný podvod. Aj keď má Mary dobrú príležitosť, nedokáže Houdiniho na seanse podviesť a zahrať pred ním falošný kontakt s duchom jeho matky. V tej chvíli však do situácie nečakane zasiahne jej dcéra Benji... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (52)

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Malé, skoro televizní drama o posledních dnech života velkého mága Houdiniho. Režisérka do svého filmu angažovala herecké tváře z pomezí první a druhé ligy britské kinematografie a k nim přibrala mladou Saoirse Ronan která se nakonec ukázala jako nejlepší ze zúčastněných. Příběh má svoji myšlenku, romantika dejme tomu funguje, ale stejně je celý film nevýrazný, a mimo nadané Ronan s roztomilým skotským přízvukem jednoduše zapomenutelný. Třetí hvězdička je za ni. Catherine Zeta-Jones mě vyloženě zklamala, pevně věřím že její herecké kvality neleží jenom v umění dobře vypadat před kamerou. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Velký kouzelník Harry Houdini v podání Guy Pearce a protřelá zlodějka a podvodnice z nižší společnosti Catherine Zeta-Jones stojí v popředí sympatického filmu, se kterým sice nenahlédneme pod pokličku jeho neuvěřitelných triků, ale prožijeme jejich milostné vzplanutí. Vypočítavá chudá podvodnice vycítí šanci, jak se dostat k tučné sumičce peněz, kterou Houdini vypsal pro vědecký experiment, který potvrdí existenci posmrtného života. Vetře se do jeho přízně a přesvědčí ho, že ona je dokonalé médium komunikující se záhrobním světem, a jako jediná je schopná podat důkaz o posledních slovech jeho matky před smrtí. Z herecké dvojice překvapivě více zaujme Zeta-Jones, která hraje s větší chutí a vtiskla své postavě nejen neodolatelnou přitažlivost, ale také byla ve svém pojetí uvěřitelnější, než mírně zastíněný Pearce, který střídal super okamžiky se slabšími. Není to tuctová a nezajímavá romance. RAežisér i herci dělají všechno pro to, aby film nesklouzl do ukázkové nudy. Já se rozhodně u této hořké romance se smutným koncem nenudil. ()

Reklama

PEZ 

všetky recenzie používateľa

Priklad toho, ako scenar potopi dobrych hercov, v pohode art design a nadpriemernu hudbu. Este prva polovica ujde, no potom nastanu zvraty, kde divak prerodu postav neuveri a kde na konci uz nechape, preco dane vety vychadzaju hlavnym predstavitelom z ust. Skoda, najma pri tej hereckej zostave. Harry Houdini si bude musiet pockat na lepsi snimok. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Snímok,ktorý ostal v tieni/a právom/ vynikajúceho Dokonalého triku a príjemného Iluzionistu. Kvalitné herecké obsadenie a dobré vykreslená atmosféra, sú veľké,ale asi aj jediné klady tohto filmu. Horšie je to so samotným príbehom, v ktorom sa aj divák stáva účastníkom hry, ktorá nie je až taká zaujímavá, ale ani prehľadná. Viem, možno to bol zámer. Je to jeden z tých filmov, pri ktorých si po zhliadnutí poviete: "O čom to vlastne bolo?" Jediná vec ktorá vyzdvihuje tento film z mrakov podpriemeru, je herecký výkon maličkej Saoirse Ronanovej, známej aj z filmu Pokánie. Na svoj vek, neuveriteľne talentovaná a presvedčivá. Ak ju nepoložia hviezdne maniere, bude z nej veľká hviezda. Film 5/10. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Celý film je píjemne spracovaný, so sympatickými predstavitelmi. Lenže príde koniec, keď ste čakali nejakú výraznejšiu pointu, alebo dokonca zvrat a ono to akosi vyšumí do prázdna. Ukáže sa, že ide iba o romantický film. Takže scenár je najväčšou slabinou tohto filmu, hodiaceho sa skôr do televízie. Ja ale žiaden čas, počas ktorého sa môžem pozerať na Catherine, nepovažujem za zabitý. ()

Galéria (16)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené