Reklama

Reklama

Ilúzia lásky

  • Česko Iluze lásky (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Na svojom turné po Veľkej Británii v roku 1926 ponúkne slávny kúzelník a iluzionista Harry Houdini (Guy Pearce) vysokú sumu za možnosť kontaktovať v záhrobí svoju matku, ktorá zomrela pred trinástimi rokmi a on sa s jej smrťou nedokázal vyrovnať. Medzi podvodníkmi hľadá skutočné médium s paranormálnymi schopnosťami, až narazí na chudobnú herečku Mary McGarvieovú (Catherine Zeta-Jonesová), ktorá si zarába ako falošné médium. S pomocou dcéry Benji (Saoirse Ronanová) najprv vyzvedá informácie o ľuďoch v publiku, a potom predstiera, že kontaktuje ich blízkych v záhrobí. Houdini je šokovaný, ako veľmi sa Mary podobá na jeho zosnulú matku a pomaly podlieha jej čaru. Aj ona sa do slávneho iluzionistu zamiluje a práve jej láska skomplikuje pripravovaný podvod. Aj keď má Mary dobrú príležitosť, nedokáže Houdiniho na seanse podviesť a zahrať pred ním falošný kontakt s duchom jeho matky. V tej chvíli však do situácie nečakane zasiahne jej dcéra Benji... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (52)

Kotsour 

všetky recenzie používateľa

Takový slabší odvar Dokonalého triku a Iluzionisty, který i přes velkou snahu ústředního dua nedosahuje podobných kvalit. Navíc mi trochu vadilo představení Houdiniho, ale to už je spíše otázka scénáře a sám toho o něm moc nevím a potom i samotné poselství filmu. To jako, že láska je kurva? Kurvy jsou lidi. ()

ZkuKol 

všetky recenzie používateľa

O čem to vlastně bylo? O Houdinim, o lásce, o magii nebo o posmrtném životě? Já fakt nevím, ale byla to docela nuda. Guy je dobrý herec a Catherine v sobě spojuje půvab i herecké schopnosti (navíc jí dobře sekunduje má oblíbená Saoirse). Jenže je to o hovnu a o všem zároveň. Co měl znamenat závěrečný doják a voiceover o předtuchách nevím, ale už deset minut jsem sledoval čas. Myslím, že osobnost jako Houdini by si zasloužil víc než tohle nemastné, neslané dílko, a klidně se stejným obsazením, ale pod taktovkou někoho schopného... 40% ()

Reklama

Sjuzn 

všetky recenzie používateľa

Už dlouho jsem neviděla film, který by mě dokázal tak dokonale uspat, jako tenhle nabubřelý, pravděpodobně romantický film s Catherine Zeta-Jones a Guyem Pearcem. Víc než samotný otřesný příběh s chatrnými hereckýni výkony mě děsil jenom fakt, že tenhle film nebyl bohužel jenom iluzí, ale ve skutečnosti byl až děsivě reálný. * uděluji pouze za celkem slušnou výpravu a kostýmy, které však bohužel celkový dojem nenapraví. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Celý film je píjemne spracovaný, so sympatickými predstavitelmi. Lenže príde koniec, keď ste čakali nejakú výraznejšiu pointu, alebo dokonca zvrat a ono to akosi vyšumí do prázdna. Ukáže sa, že ide iba o romantický film. Takže scenár je najväčšou slabinou tohto filmu, hodiaceho sa skôr do televízie. Ja ale žiaden čas, počas ktorého sa môžem pozerať na Catherine, nepovažujem za zabitý. ()

jony5 

všetky recenzie používateľa

Mnoho ludi čakalo akčne kúsky/triky podaní Houdiniho, ale na to tema su ine filmy ktore nemusim spominat. Tento je viac o romantike, drame, vstahu Mary (Zeta-Jones) a Houdiniho (Guy Pearce) a zlatej Benji (Saoirse Ronan) ktora je unesena ked stretne Houdiniho, ako sa tesi ked su ubytovane luxusnom hotely. To cakanie ako ho prekabatia v jeho vyzve, zalubi sa Mary do neho a ako skoncia (tie dve, kazdy vie ako umrel Houdini). Skotsky slovnik obohatil tento film, aj ked vecina ho asi pozerala z dabingom. ()

Galéria (16)

Reklama

Reklama