Reklama

Reklama

Dom pri jazere

  • Česko Dům u jezera (viac)
Trailer 2

Poznáte ten neodbytný pocit, že vo svojom živote musíte niečo zmeniť? Počúvnuť sa ho rozhodla aj pôvabná Dr. Kate Forsterová (Sandra Bullock), ktorá sa rozhodla po ukončení štúdia medicíny v roku 2006 presťahovať sa za prácou z predmestia Chicaga do hektického centra. Len ťažko si však zvyká na myšlienku, že jej milovaný domov – nádherný priestranný dom s neopakovateľným výhľadom na jazero zo všetkých jeho kútov – bude teraz obývať niekto iný... Krátko pred Vianocami nechá nájomníkovi, ktorý sa do domu pri jazere nasťahuje po nej, v schránke odkaz – požiada ho zaslanie svojej prípadne zblúdenej pošty a popraje mu veľa šťastia v útulnom dome, v ktorom jej duša zakaždým pookriala. Talentovaný, no frustrovaný architekt Alex Wyler (Keanu Reeves) vôbec nechápe, čo mu týmto odkazom chcela predošlá nájomníčka vlastne povedať, pretože dom, do ktorého sa práve prisťahoval, je v dezolátnom stave – je špinavý, zaprášený a všade navôkol je plno buriny. O nejakých zvláštnych odtlačkoch psích labiek, o ktorých bola v liste tiež reč, ani nehovoriac – tiež ich nikde nevidí! Dom, ktorý jeho otec Simon (Christopher Plummer) postavil v časoch, keď boli ako rodina ešte šťastní, a ktorý preňho veľa znamená, sa rozhodne zrenovovať – a na Katein odkaz zabudne... Opäť si naň spomenie, až keď pri natieraní móla akýsi túlavý pes prevrhne plechovku s farbou a vbehne do domu, zanechávajúc za sebou stopy labiek... Alex síce ničomu nerozumie, no nedá mu to a napíše Kate! Postupne z listov, ktoré si čas Kate a Alex vymieňajú prostredníctvom schránky domu pri jazere, čoraz jasnejšie – hoci to znie neuveriteľne – vyplynie, že žijú v inom čase. Kate v roku 2006 a Alex v roku 2004! Obaja sa snažia vyrovnať sa so sklamaniami vo svojich životoch a začať „nový život“. Vďaka týmto neobvyklým okolnostiam sa cítia byť zvláštne spojení – a ako týždne ubiehajú, zverujú sa jeden druhému čoraz častejšie a podrobnejšie so svojimi tajomstvami, pochybnosťami i snami. Až sa nakoniec do seba zaľúbia... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (496)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Na druhý krát som zistil, že to do seba pekne zapadá a rozhodol som sa dať filmu ****. Určite nie iba za premyslenú hru s časom, ale aj za krásnu melancholickú atmosféru a ústrednú dvojicu, ktorá by si mala v svojich diároch nájsť pre seba viac spoločných rolí. Niekolko scén je brilantne natočených, predovšetkým tie, kde sú Bullock a Reeves na tom istom mieste v inom čase. No a ten dom je vážne kvalitná architektúra. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Na to že by to bol nejak objavný snímok ihneď zabudnite a treba to brať ako príjemné stretnutie Sandry a Keanu po rokoch v pekne natočenom romanťáku s chýbajúcimi vtipnými vložkami, s trošku plytkým scenárom a predvídateľným koncom i keď aj ten dokázal zamraziť. To čo fungovať malo fungovalo a vďaka časovej rovine sa nad filmom aspoň trošku zamyslíte. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Uf, tak toto bolo dosť úbohé, hoci som to dopozeral tak s jednym okom, lebo keď som filmu obetoval obe, tak ma do polovice vôbec nezaujal. Už samotný príbeh je dosť na hlavu a romantika na ďiaľku vo filme nefunguje. Horko ťažko sa film dopotácal k záveru, nepýtajte sa ma ako a po bozku a objatí sa to končí. Strašná nuda a nezachránili to ani herci, hoci si uvedomujem, že to nie je celkom ich vina. Príbeh a hlavne réžia nezaujme a celé to jednoducho nefunguje. Film 40%. ()

Matty 

všetky recenzie používateľa

Základní premisa: výborná. Scénář: inteligentní. Herecké výkony: snaživé. Soundtrack: dojemný. Režie: průměrná. Výsledný efekt: nebrečel jsem. Dům u jezera (i když ve skutečnosti na jezeře) je docela obyčejným filmem o lásce rozdělené časem. Nečekejte však přehršel časových paradoxů ve stylu Donnieho Darka, o tu lásku zde jde především. Což však neznamená, že by sci-fi rovina filmu postrádala logiku, jen mi občas trvalo trochu déle, než mi došly některé souvislosti. Pro veskrze pozitivní dojem z Domu u jezera jsou důležité dva předpoklady: 1. musíte očekávat americký romantický film, nikoliv remake jihokorejského romantického filmu, 2. musíte být ve správně sentimentálním rozpoložení mysli (jinými slovy „být rozměklí jako máslo“). Potom vám možná nebude vadit, jak schématická a kýčovitá historka se před vašim zrakem odvíjí a alespoň na chvíli uvěříte, že Sandra Bullock a Keanu Reeves si byli souzeni, tudíž jim devadesátiminutové hledání toho druhého nebudete mít za zlé. 80% Zajímavé komentáře: Eriol, numi, Martinius ()

Tommy987 

všetky recenzie používateľa

Zďaleka nie tak zlé, ako som pôvodne čakal. Nemá to síce ani atmosféru, ani ľahkosť a emocionalitu Il Mare, a aj logika sem-tam dostáva na rozdiel od originálu isté podpásovky, ale zase sa (chvalabohu) nejedná o preslzenú a cukrovkovú romantiku, takže sa to dá aj celkom dobre užiť. A takto, v predvečer Vianoc asi ešte o dosť viac... ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (29)

  • Alexe (Keanu Reeves) srazí autobus jedoucí do města Wabash. V Matrixu (1999) je Reevesův Neo poslán do hotelu na rohu Wabash Avenue a Lake St. (veronikajel)
  • Film se proslavil velmi viditelným „product placementem“ - na plátně se až příliš často objevuje batoh značky Louis Vuitton. (imro)
  • Když Alex (Keanu Reeves) v roce 2004 přiveze strom před dům Kate (Sandra Bullock), je dost malý a je proto nemožné, aby tak rychle vyrostl do takové výšky. (Aknah)

Súvisiace novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (viac)

Netradiční cestování v čase

Netradiční cestování v čase

21.06.2008

Sci-fi jsme tento týden rozhodně neopomíjeli, ale když padnou jména James Mangold a Spike Lee, je jasné, že dnes se na žánr podíváme trochu jinak. Mangold byl naposled spojován s adaptací… (viac)

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (viac)

Reklama

Reklama