Reklama

Reklama

Dr. House - Série 4

(séria)
Dráma / Mysteriózny
USA, (2007–2008), 11 h 50 min (Minutáž: 43–45 min)

Tvorcovia:

David Shore

Kamera:

Gale Tattersall

Hrajú:

Julie Ariola, Janel Moloney, Rob Benedict, Joe Marinelli, Hugh Laurie, Lisa Edelstein, Robert Sean Leonard, Conor Dubin, Kay Lenz, Maurice Godin, Bevin Prince (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(16)

Obsahy(1)

House, kterému se rozpadl celý diagnostický tým, sežene čtyřicet lékařů a přinutí je, aby se mezi sebou o volná místa poprali. (Netflix)

Zaujímavosti (153)

Dr. House - Túžba (2007) (epizóda) (S04E02)

  • Dr. House (Hugh Laurie) má všetkých uchádzačov v triede očíslovaných identifikačnými štítkami. Keď ich vyzýva číslami, aby im umožnil klásť otázky, čísla, ktoré vyzýva, sa nezhodujú s číslami, ktoré nosia tí, ktorí odpovedajú. (Pat.Ko)

Dr. House - Anjeli strážni (2007) (epizóda) (S04E04)

  • (okolo 17:30) Dr. Cameronová (Jennifer Morrison) prinesie Housovi (Hugh Laurie) ľadovú kávu do jeho kancelárie. Keď House povie Dr. Cameronovej: "Chceš sa staviť?" odloží kávu napravo od diára na stole. Potom zdvihne diár a vyberie spod neho 100-dolárovú bankovku - a káva je zrazu úplne vpredu na stole - hoci s ňou nikto nepohol. Keď sa záber vráti späť na predchádzajúci uhol, káva sa opäť vráti napravo od diára. (Pat.Ko)

Dr. House - Anjeli strážni (2007) (epizóda) (S04E04)

  • Keď sa Cole (Edi Gathegi) rozhodne požehnať pacientku, neurobí to žiadnym zvyčajným mormónskym spôsobom. Druhou možnosťou je, že jej citoval písmo (čo Mormóni nerobia) a nesprávne citoval z knihy 3. Nefi 19:21. (Pat.Ko)

Dr. House - Anjeli strážni (2007) (epizóda) (S04E04)

  • Amber (Anne Dudek) tvrdí, že pacientka si stále pýtala mlieko, pretože podvedome vedela, že mliečne výrobky pôsobia proti účinkom otravy ergotamínom. V príbehu Bicycle Day (Dni bicykla) o Albertovi Hoffmanovi, ktorý objavil psychotropné účinky LSD, požiadal o mlieko, no mliečne výrobky nie sú medicínskym riešením otravy ergotamínom. (Pat.Ko)

Dr. House - Zrkadlo (2007) (epizóda) (S04E05)

  • House (Hugh Laurie) naznačuje, že jeho pacient má zrkadlový syndróm. Foreman (Omar Epps) sa pýta, či má na mysli Giovanniniho zrkadlový syndróm a House sa sarkasticky pýta, či vie o nejakých iných zrkadlových syndrómoch. V 3. sérii však tím liečil ženu práve s fetálnym zrkadlovým syndrómom. (Pat.Ko)

Dr. House - Zrkadlo (2007) (epizóda) (S04E05)

  • Keď pacienta vyberú z vírivky, nemá na sebe šortky, ale keď ho uložia do postele, má na sebe zrazu suché šortky. (Pat.Ko)

Dr. House - Čokoľvek, čo treba (2007) (epizóda) (S04E06)

  • Doktor Foreman (Omar Epps) hovorí, že si myslí, že pacient má „len úpal“, ale skutočný lekár by takýto stav považoval za život ohrozujúci, pretože je potrebná lekárska starostlivosť, aby sa predišlo trvalému poškodeniu mozgu a iných orgánov, ak nie smrti. (Pat.Ko)

Dr. House - Škaredý (2007) (epizóda) (S04E07)

  • Pacient so stimulačným drôtom má vypnutý kardiostimulátor, zatiaľ čo Dr. Kutner (Kal Penn) stojí a drží defibrilátor. Vypnutie kardiostimulátora spôsobí spomalenie a zastavenie srdca, nie fibriláciu. Aj keby fibrilácia predstavovala nebezpečenstvo, defibrilátor by sa nepoužíval – ale by sa pacientovi priložili na hrudník a chrbát v dostatočnom predstihu, aby sa predišlo strate času. (Pat.Ko)

Dr. House - Nechci to vedieť (2007) (epizóda) (S04E08)

  • Foreman (Omar Epps) vysvetľuje, že pacient mal protilátky na krvnú skupinu A a B a že zásoby krvi testujú protilátky, a preto nesprávne odvodili krvnú skupinu pacientov. V skutočnosti zásoby krvi testujú antigény aj protilátky, čím sa eliminuje možnosť tejto chyby. Okrem toho by sa ukázalo, že pacient s protilátkami na oba typy krvi má typ O. (Pat.Ko)

Dr. House - Hry (2007) (epizóda) (S04E09)

  • V tejto epizóde Dr. House (Hugh Laurie) pustí nahrávku, aby vyvolal u pacienta záchvat, ale v miestnosti nie je vidieť žiadny prehrávač. Namiesto toho House používa basgitarový zosilňovač a reproduktorovú skrinku. Nemá zmysel, aby zvuk vychádzal z tohto zariadenia. (Pat.Ko)

Dr. House - Hry (2007) (epizóda) (S04E09)

  • V čase 16:58 po tom, čo Wilson (Robert Sean Leonard) povedal: "Skutočne záhada, prečo by niekto robil niečo len preto, aby pohoršoval ľudí," má vyhrnutý ľavý rukáv a začína si vyhŕňať pravý rukáv, ale keď sa záber kamery zmení, vyhrnie si ľavý rukáv a pravý rukáv nemá vyhrnutý vôbec. (Pat.Ko)

Dr. House - Nádherný život (2008) (epizóda) (S04E10)

  • Taub (Peter Jacobson) aj House (Hugh Laurie) sa snažia zistiť, či Maggieina (Janel Moloney) dcéra (Liana Liberato) môže byť darcom kostnej drene. Keby boli skutočnými lekármi, vedeli by, že deti sa nikdy nezhodujú viac ako 3 zo 6 – deti zdedia od svojich rodičov iba polovicu chromozómov. Takže voľba 5 zo 6 "z Clevelandu" je v každom prípade lepšia voľba. (Pat.Ko)

Dr. House - Nádherný život (2008) (epizóda) (S04E10)

  • Keď Dr. Taub (Peter Jacobson) intubuje pacientku, keď jej lymfatické uzliny blokujú dýchacie cesty, zabudne odstrániť vankúš spod krku, je potrebné natiahnuť krk na intubáciu. Tiež drží laryngoskop nesprávnym spôsobom, čepeľ by mala smerovať k nohe pacienta. (Pat.Ko)

Dr. House - Zima (2008) (epizóda) (S04E11)

  • V čase 30:53 pacient sedí na posteli a chatuje na webe; divákom sa zobrazí okno, ktoré ukazuje siluetu listnatého stromu v Antarktíde. Čo je nemožné, lebo v Antarktíde nemôžu rásť listnaté stromy kvôli extrémne zimnému počasiu. (Pat.Ko)

Dr. House - Zima (2008) (epizóda) (S04E11)

  • Keď House (Hugh Laurie) ide na pohotovosť, aby sa porozprával s Cameronovou (Jennifer Morrison) o káblovke, Cameronová nariadi sestre, aby jej podala "Amoxicilín 500 mg, IV". Takáto dávková forma nebola na trhu nikdy dostupná; nie aspoň v USA. (Pat.Ko)

Dr. House - Zima (2008) (epizóda) (S04E11)

  • Ani pri teplotách okolo mínus 50 alebo 60 sa krv nezastaví rýchlejšie kvôli premrznutiu. A nepomáha ani „lepidlo“, ktoré doktor používa v úvodnej scéne na zafixovanie rany. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama