Reklama

Reklama

Obsahy(1)

House lieči ženu, ktorá skolabovala na svojej svadbe. Žena kedysi pracovala v zábavnom priemysle, no a potom konvertovala k Chasidskej cirkvi. House je presvedčený, že nik sa tak radikálne nemôže zmeniť a že žena tají užívanie drog a sexuálny život tak, ako je to v zábavnom priemysle. Jej stav sa zhoršuje a House nevie prísť na to, čo žene je a jeho zisťovanie komplikuje aj vzťah Wilsona s bývalou adeptkou o prácu Amber. House je presvedčený, že Amber to nemyslí s Wilsonom vážne a je rozhodnutý vzťahu zabrániť. Práve vďaka        tomuto úsiliu nakoniec zistí, čo pacientku trápi. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (4)

Galéria (2)

Zaujímavosti (13)

  • Amber (Anne Dudek) má na sebe mikinu z McGill University, ktorá sa nachádza v Montreale v Kanade. Mikina je Wilsonova (Robert Sean Leonard); Wilson študoval na McGill University a pravdepodobne jej dal mikinu. (Pat.Ko)
  • V jednom momente House (Hugh Laurie) nazve pacienta „Hadassah“. Možno to nebolo úmyselné, ale Hadassah je názov jednej z najlepších a najznámejších nemocníc v Izraeli, židovskom štáte. (Pat.Ko)
  • Chasidskí Židia by nepovedali „šabat“, v ich aškenázskej výslovnosti hovoria „šabás“. Nevyslovovali by sefardskou výslovnosťou „Shabbat Shalom“, ale namiesto toho by povedali „dobrý Shabbas“. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama