Reklama

Reklama

Na konci štyridsiatych rokov minulého storočia Martha Becková a Raymond Fernandez spoločne vraždili vojnou ovdovelé ženy, ktoré odpovedali na ich inzerát v novinách. Paradoxné je, že rovnakým spôsobom sa zoznámili aj obaja zločinci. Ray podal inzerát, lenže na stretnutí so svojou obeťou Marthou sa jeho zabijacký plán nenaplnil - obaja sa totiž do seba na prvý pohľad zamilovali. Spoločne potom okrádali a brutálne vraždili zamilované vdovy, ktoré hľadali lásku na falošný inzerát. Získali prezývku Vrahovia osamelých sŕdc. Keď ich konečne vyšetrovatelia Elmer C. Robinson (John Travolta) a Charles Hildebrant (James Gandolfini) chytili, mali na svojom konte 12 obetí. Napriek tomu sa predpokladá, že skutočný počet zavraždených žien neklesol pod dvadsať. Pred súdom zločinci tvrdili, že sú nevinní, ale v septembri 1949 ich odsúdili na trest smrti a po mnohých odvolaniach 8.3.1951 zomreli na elektrických kreslách v Sing Singu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (154)

Mr.Roman 

všetky recenzie používateľa

Prehrabával som sa trocha neznámymi a mnou neprebádanými filmami, až som narazil na Lonely Hearts (tým že som pozeral kde všade hral James "Soprano" Gandolfini). Určite kvalitný film plný výborných hercov (dokonca aj Salma Hayek hraje tú mrchu dosť dobre), ktorý však dopláca na pomalé tempo a absenciu scén, ktoré by sa vám zaryli do pamäte. ()

mac000 

všetky recenzie používateľa

Povedené retro, které stojí za to vidět přinejmenším kvůli skvělým hereckým výkonům Jareda Leto a Johna Travolty (i když Salma Hayek nezůstává poc pozadu). Kdesi jsem četl, že film je jako L. A. Confidential zkřížený s Černou Dahlií. Docela to sedí. Režisér věnoval film svému dědovi, skutečnému policistovi Elmeru C. Robinsonovi ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

V celku v pohode. Samozrejme, v skutočnosti táto kriminálna dvojica mala na míle ďaleko od vzhľadu Salmy Hayek a Jareda Letoa. Martha Beck bola len hnusne obrastená tlustoprdka, že až človek nechápe, jak si mohla vôbec nejakého muža omotať okolo prsta: http://murderpedia.org/female.B/b/beck-martha.htm. Raylomd Fernandez pôsobil tiež skôr nenápadne, žiaden lámač ženských sŕdc: http://www.biography.com/people/raymond-fernandez-235409. Za najdôležitejšie ale považujem, že tieto svine aspoň dostali trest smrti. Dobrý komentár k tomu mal aj užívateľ IceQueen. ()

kosta73 

všetky recenzie používateľa

V rámci sledování mého oblíbence Gandolfiniho jsem došel až k tomuto dílku. Pro mě rutinní, šedá ( tady doslova ) záležitost se standartně nevýrazným Travoltou, jak jsem na něho v posledních letech zvyklej. Gandolfini je tam takový velký tele, což mně taky nepřidalo. Na druhou stranu záporáci jsou fakt hovada ( jinak to nejde říct ), takže to místy mělo až nepříjemnej tlak a závěr filmu mně z paměti asi jen tak nezmizí. ()

IceQueen 

všetky recenzie používateľa

V skutočnosti Martha Beck nebola ani zďaleka taká krásna ako Salma. Vojak, ktorý jej pomohol k prvému dieťaťu sa radšej pokúsil o samovraždu, než by si ju mal vziať. Druhé dieťa porodila vodičovi autobusu, ten s ňou v nedobrovoľnom manželstve vydržal až šesť (pre neho dlhých) mesiacov. Martha totiž vážila vyše sto kíl a nepatrila medzi najatraktívnejšie ženy a podľa toho, čo porobila neskôr, ani čistotou ducha asi netrpela. Svojich detí sa zbavila (iba opustila, nezabila) na žiadosť Fernandeza, iba tak mohla s ním ostať po tom, čo ho vysliedila v New Yorku. To bola jeho podmienka. Pôvodne patrila medzi Fernandezove obete, ale zúfalá túžba po živote ako z červenej knižnice ju donútila ho vyhľadať, plniť všetky jeho priania a starať sa o jeho blaho. Fernandez praktikoval voodoo rituály (znalosti z basy) a bol presvedčený, že má mystickú moc nad ženami. Okolo ich prípadu bol veľký poprask v médiách a novinári si dosť výdatne zgustli na Marthinom vzhľade, čo ju poburovalo a urážalo (tiež má city a je ľudská bytosť, vravela). Popravili ich v ten istý deň. Fernandez hystericky vyčíňal, Martha bola pokojná a takmer sa nevošla do elektrického kresla. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (8)

  • Film bol venovaný zosnulému policajtovi Elmerovi C. Robinsonovi, ktorý sa zaoberal práve týmto známym prípadom. Nie je teda veľkou náhodou, že režisér filmu Todd Robinson je jeho vnukom. (MikaelSVK)
  • Natáčelo se také na historických místech Jacksonville na Floridě. (Terva)
  • Skutočná Martha Beck mala v čase svojej smrti veľmi odlišnú postavu ako herečka Salma Hayek. Tesne pred popravou vážila takmer 100 kilogramov a kvôli úzkej vzdialenosti medzi lakťovými opierkami na elektrickom kresle sa tam takmer nevošla. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama