Reklama

Reklama

Tanec je môj život

  • Česko Tančím, abych žil (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Vo svojom vychýrenom tanečnom štúdiu na newyorskej Upper East Side učil bývalý slávny tanečník a učiteľ tanca Pierre Dulaine (Antonio Banderas) deti bohatých rodičov základy tanca, swingu a foxtrott – a snažil sa im dať tiež zopár tipov, ako zabodovať v tanečných súťažiach. No jedného večera sa tento jeho značne stereotypný život náhle zmenil – vtedy totiž prichytil neprispôsobivého tínedžera Jasona Rockwella, ktorému však nik nepovie inak ako Rock (Rob Brown), zúrivo demolovať auto riaditeľky jeho školy Augustine Jamesovej (Alfre Woodard). Namiesto toho, aby naňho podal trestné oznámenie, sa s ním však Dulaine porozprával a zistil, že mladík sa cíti extrémne nepochopený a bez akejkoľvek životnej perspektívy... Nuž a keďže takto trpiacich detí je neskutočne veľa, Dulaine sa rozhodol dostať ich z ulice – pomocou tanca! Hoci to chcelo riadnu dávku presviedčania a šarmu, nakoniec sa mu podarilo získať miesto čestného učiteľa tanca na Rockovej škole – jeho noví študenti však ním spočiatku neboli práve nadšení... Oni totiž žijú skôr hiphopom – a nejaké predpísané pózy a figúry im nič nehovoria! No kúsok po kúsku, aj keď sa to zdalo nemožné, sa odlišné svety na opačných póloch katedry začnú pomaly približovať a prelínať: študenti totiž pochopia, že tanec ich naučí mnohému a nielen správnemu držaniu tela a svojmu učiteľovi zase otvoria oči a srdce pre nespútanú energiu a drsnú krásu hiphopu! Spolu sa im potom podarí vytvoriť dynamickú novú tanečnú kombináciu z hiphopu a mixu štandardných tancov, tzv. HipHop-Ballroom - tanec, ktorým by dokonca mohli zatieniť i profesionálnych tanečníkov v prestížnej súťaži o 5 000 dolárov! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (199)

Michi88 

všetky recenzie používateľa

Další z řady snímků, kde se někdo ujme děcek (většina z nich černoši), které jsou jednou nohou v kriminále a z chudších čtvrtí, začne je něčemu učit a nakonec v tom zaznamenají úspěch. Tentokrát si tento úkol na svá bedra vzal Antonio Banderas, který zrovna mezi mé oblíbence nepatří. Film nenadchne a ani neurazí, spíš jenom trochu nudí. ()

tommy187 

všetky recenzie používateľa

Musím uznať, že v dnešnej dobre je odvaha spraviť hudobnú drámu. Naozaj som film nepozeral s obrovským očakávaním a o to viac ma milo prekvapil. Na nedeľné večery ako uliate. Vráti vás do problémov všedného dňa, trochu vás to namotivuje a strávite krásne dve hodinky so zaujímavým filmom. Banderas (hoci ho naozaj nemusím) sa mi veľmi páčil a ocením aj slovenský dabing. Dušan Szabó asi nadabuje všetkých :). ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Nesmírně elegantní učitel tance Banderas na trnité cestě k osvícení školních "delikventů", kteří tak maximálně po sobě házejí o přestávce svačinou.. Ač natočeno podle skutečné události, do hlavy se vkrádají Nebezpečné myšlenky, že nosný příběh Take the Lead není pro film zrovna dvakrát originální. Ke konci mi to dokonce připomnělo epizodu Star Dance (ovšem bez břitkého humor Ebena) a kdyby bylo někdy nějaké příště, tak na otázku: „Smím prosit?“ odpovídám obratem: „S Antoniem zásadně netančím..“ ()

Angie91 

všetky recenzie používateľa

Průměrný film s nadprůměrným Banderasem. Zasadit zločin a trest na střední „černošskou školu“ je klišé, ale aby tím trestem byl standardní tanec, to už je něco jiného. Musím přiznat, že jsem byla ke konci filmu trochu zklamaná jednoduchostí a vyřčenými frázemi jako přečtenými z knížky. Jediným plusem po tomto zklamání bylo, že je film inspirován životem. ()

TO 

všetky recenzie používateľa

Nebezpečné myšlenky 2. Místo karate zaujme neovladatelné studenty tentokrát tanec. Pěkné taneční drama, ale mohlo být ještě lepší, nemá pořádnou sílu, chvílemi trochu vázne a s přibývajícími minutami filmu, mé zaujetí příběhem celkem ochladlo, ale jinak rozhodně hezký, příjemný film, podobný také filmu Smím prosit? ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (4)

  • Dante Basco hrál studenta střední školy, když mu bylo 31 let. (Cheeker)
  • Původně Antonio Banderas roli Pierra odmítl poté, co si přečetl scénář a dozvěděl se, že je celý film o tancování. Producenti ho poprosili o pár minut, že mu námět vysvětlí. Potom, co si námět poslechl, zhlédnul dokumentární film na toto téma a setkal se se skutečným Pierrem, roli přijal. (Cheeker)
  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)

Reklama

Reklama