Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tiež ste počas školských liet sedávali v poslednej lavici, aby ste tých, čo sedia pred vami mohli bombardovať papierovými lietadielkami a spinkami a riadne ste tým namáhali ich už i tak dosť rozorvané nervy? A... Uchovali ste si tento druh špeciálneho humoru až dodnes? V tom prípade sa zrejme nadchnete i pre tento humorný kúsok režiséra Mela Brooksa! Najvzdornejší triedny klaun Hollywoodu si v ňom totiž schuti strieľa z úspešného eposu Robin Hood režiséra a zároveň hlavného predstaviteľa Kevina Costnera a pri tej príležitosti sa triafa i do mnohých iných zástupcov toho istého žánru. Robin Hood (Cary Elwes) v Brooksovom ponímaní je totiž naivný truhlík v smiešnych pančuchách , na ktorého sa však i napriek tomu usmeje šťastie: podarí sa mu zosadiť z trónu zlého princa Johna (Richard Lewis), pripraviť o moc šerifa z Rotinghamu (Roger Rees) a získať srdce krásnej Lady Marian (Amy Yasbeck). Len s jej pásom cudnosti má príťažlivý strelec v zelenom kamizole isté problémy... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (278)

burina 

všetky recenzie používateľa

Celkom vydarena parodia.Najlepsi bol samozrejme Cary Elwes,ktoreho by som si mozno vedela predstavit aj vo "vaznejsej" verzii Robina Hooda.Ten kostym mu velmi sekol.:)Okrem neho ma este rozosmial Mel Brooks so svojou gilotinkou a serif.Najvtipnejsie mi asi prisla scenka zo "svatby" Marion a serifa.:))) ()

Junglista 

všetky recenzie používateľa

Vedle Spaceballs nejlepší Brooksova parodie. Můžu to vidět 7x do tejdne a stejně se budu chlámat až na lesy. A kromě toho, nejkrásnější Mariana ze všech, je právě tady. Dabing výjimečně geniální. Protože v originále nejsou Lotringhamovy přebrepty tak dobrý, jako když se ozve "Vyklučte nám toho dáka" nebo "Ty nevíš, že je v lesnatých králích loveno zakázat vepřové divoce?" V kadenci vtipů za minutu je tohle dílko na čelních místech a trapnost je tu minimální. Brooks je génius :-) ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Veľmi trefná a hlavne po čertoch vtipná paródia od majstra paródií Mela Brooksa sa nesie v znamení absurdných scén, scén z miernym erotickým nádychom a muzikálových scén. Elwes predvádza jedného z najlepších Robinov Hoodov, ktorému sa ani taký Kevin Costner nemôže rovnať. Scény z malým Johnom, alebo Blinkim sú doslova pamätné. Všetko je to typicky Brooksovské a typicky streštené, ale veľmi, veľmi vtipné. Vo svojej podstate som jeden z tých ktorý paródie vôbec nemusia a tie novodobé už vôbec nie, ale aj keď tento film citoval Drsného Harryho a Godfathera prišlo mi to stále vtipné a schuti som sa zasmial. Film pri ktorom som si krásne oddýchol a ktorý si určite ešte raz pozriem. Podobne príjemný pocit som mal ešte s bláznivých striel a horúcich výstrelov, ktoré spolu s Brooksovými paródiami považujem za najlepšie, najvtipnejšie a najvydarenejšie. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Kokotina jak prase, ale místy vcelku zábavná. Vůbec mi nevadilo, že Robina Hooda pojali jinak – do toho jsem taky šel, jen mi místy vadila až neuvěřitelná trapnost některých skečů – jsem se až styděl za samotné tvůrce. Našla se tu ale i celá řada srandovních momentů – zvláště pak pás cudnosti a sbíječka + slepý sluha (ten típek byl nejlepší na celém filmu). Na hercích bylo vidět, že se bavili – já to pojal jako oddechovku před obědem a svůj účel to splnilo. Že bych to musel někomu doporučovat, to asi ne, ale ztráta času to taky není. Asi nejvíc mě bohužel iritovaly ty zpívající sekvence – to byla hrůza. Amy Yasbeck  byla ale pěkná ženská, to se mu uznat. I za ní dám nakonec o jednu hvězdu víc, než jsem měl původně v plánu. Šedý průměr 50%. ()

venalce 

všetky recenzie používateľa

Milovaná parodie, u které jsem při prvním shlédnutí málem umřela smíchy...a při druhém vlastně taky. Kvůli ní už řadu let nejsem schopna dívat se na jakéhokoli Robina Hooda s vážnou tváří. Kupodivu mi tu ani nevadí český dabing, který dal vzniknout slovním hříčkám, jaké v angličtině nejsou možné. Bohužel i pár hlášek zabil, takže doporučuji pustit si jak originál, tak i dabing. K udělení 5* mi brání občasná přepálenost v přehrávání postav, ale i přes drobné nešvary je to ukázková parodie. A garantuji vám jednu věc - na postavu Mrkala jen tak nezapomenete. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (24)

  • Scéna, kdy šerif (Roger Rees) spadne skrz střechu k Latríně (Tracey Ullman) a ona se ho následně pokusí svést, byla kompletně improvizovaná. (viperblade)

Reklama

Reklama