Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kyle Prattová (Jodie Fosterová) prežíva na ceste z Berlína do New Yorku najhoršiu nočnú moru každej matky – v rozľahlých priestoroch moderného Boeingu 474 sa bez stopy stratí jej šesťročná dcéra Julia (Marlene Lawstonová). Vdova, ktorú psychicky zničila nedávna strata manžela, sa zúfalo snaží neveriacej posádke lietadla, cestujúcim a neskôr i samej sebe dokázať, že nie je šialená. Kyle odmieta uveriť, že jej dieťa zmizlo bez stopy. Napriek tomu, že sa kapitán Rich (Sean Bean) aj letecký ochrankár Gene Carson (Peter Sarsgaard) snažia o tvrdeniach vydesenej ženy nepochybovať, všetky dôkazy smerujú k tomu, že jej dcéra na palube lietadla nikdy nebola. Nie je totiž na zozname cestujúcich a ani letušky si nespomínajú, že by ju videli na palube. Zúfalá Kyle nevie, komu môže dôverovať. Jej materský inštinkt jej však hovorí, že pravdu má ona. Je spolu s dcérou súčasťou nejakého sprisahania? Alebo je skutočne šialená a nerozlišuje realitu od svojich predstáv? Žene, ktorá sa odrazu ocitla celkom osamotená, zostáva jediné – pri pokuse o záchranu dcéry a vyriešenie tajomstva sa musí spoľahnúť iba na svoj vlastný rozum... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (406)

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Nebýt hrůzného scénáře mohlo se jednat o více než-li slušný thiller. Zajímavá úvodní premisa zůstala trestuhodně nevyužita. Přitom ze začátku (resp. v první cca hodině snímku) vše vypadá velmi dobře až do "šokující pointy", která je toho typu kdy jí každý ví, ale zároveň si ze srdce přeje aby to něčím takovým nepokazili... A oni pokazí. Po psychologicky-mystickém úvodu nastává akčně-dramatické finále toho nejhoršího a nejsmutnějšího střihu. Scénář je slaboulinký, se špatně napsanýma postavama. Aspoň že herci dokázali těm zoufale jednorozměrným a většinou i zbytečným postavám vtisknout něco více. I režisér se snaží seč to jde zamaskovat slabiny scénáře, ale ono to prostě nelze a tak zbývá po všech stránkách průměrná záležitost. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

zopárkrát to tu už bolo naznačené - a to hlavne kvôli tomu, že to je pravda: prvé dve tretiny filmu (označme ich ako "paranoidno-psychologické") sú hereckým výkonom Jodie Foster, samotným nápadom a atmosférou, nevtieravou ale remeselne zvládnutou réžiou naozaj oveľa lepšie ako posledná akčná objasňovacia "americká" tretina filmu, ktorá síce nie je úplne odfláknutá, takže nepotápa celý predošlý film, ako to v niektorých prípadoch poznáme, ale rozhodne ho posúva do trochu inej roviny. každopádne v rámci thrillerov naozaj inteligentne zvládnutý kúsok s dobrou atmosférou ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

*** Spoilery! *** Letový plán najviac pripomína Výkupné Rona Howarda. Zatiaľ čo Výkupné však stavalo "iba" na silnom zvrate, ktorý film rozdeľoval na dve samostatne i spolu fungujúce polovice, Letový plán chce zajsť ďalej, silný zvrat mu nestačí a pojíma ho ako veľkú pointu. Bezcitný a mätúci prechod prvej, psychologickej roviny filmu do tej druhej, akčnej, ale vyžaduje od diváka 10-minútové zorientovávanie sa v deji, po ktorom mu naservíruje už iba dávku amerického heroizmu. Letový plán je technicky precíznou, atmosféricky i psychologicky dobre predexponovanou drámou, ktorá sa zmení v ženské Air Force One. Škoda. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že film začína rozvíjať svoje thrillerové vlatnosi až druhú polovicu. Prattovej hľadanie svojej dcéry v prvej polke je síce kvalitne spracované, no celkovom vyznení to vyznie príliš rozťahane. Naopak, druhá polka filmu je skvelá a výborne zapadá s prvou do seba. Dobré je aj spracovanie lietadla a skombinovanie s konštruktérkou. Škoda, že sú rozvité postavy, ktoré absolutne nezasahujú do deja. 65%. ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

První plus - nenudil jsem se. Druhý plus - kameraman si vyloženě užíval prostory letadla a mě tyto kamerové orgie neskutečně baví. Třetí plus - Jodie Foster, která film žene raketovým způsobem dopředu a nedovoluje divákovi si ani na chvíli odpočinout. Čtvrté plus - chování personálu včetně kapitána bylo věrné. Mínus je rozhodně závěr, kdy hlavní viník vysype ze sebe skoro všechno, jak provedl. Ale koho to zajímá? Co si tím dokazuje. Já mám radši dobře sestříhané flashbacky, které prozradí, jak se vše provedlo, než přihlouplý monolog únosce. Závěrečný výbuch byl taky malinko přehnaný, ale i tak si myslím, že celkově si tohle drama, vybudované na poměrně malém prostoru, ty 4 hvězdičky zaslouží! ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (15)

  • Kyslíkové masky, vypustené počas jednej zo scén, záhadne miznú v ďalších. V skutočnosti ich však nemožno počas letu znova vložiť späť. Je to možné až po pristátí a s použitím špeciálneho vybavenia. (Arsenal83)
  • Prístrojová doska lietadla musela byť úplne nanovo postavená, pretože tá, ktorá bola používaná v mnohých filmoch, bola zničená pri natáčaní filmu Stroskotanec (2000). (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (viac)

Reklama

Reklama