Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kyle Prattová (Jodie Fosterová) prežíva na ceste z Berlína do New Yorku najhoršiu nočnú moru každej matky – v rozľahlých priestoroch moderného Boeingu 474 sa bez stopy stratí jej šesťročná dcéra Julia (Marlene Lawstonová). Vdova, ktorú psychicky zničila nedávna strata manžela, sa zúfalo snaží neveriacej posádke lietadla, cestujúcim a neskôr i samej sebe dokázať, že nie je šialená. Kyle odmieta uveriť, že jej dieťa zmizlo bez stopy. Napriek tomu, že sa kapitán Rich (Sean Bean) aj letecký ochrankár Gene Carson (Peter Sarsgaard) snažia o tvrdeniach vydesenej ženy nepochybovať, všetky dôkazy smerujú k tomu, že jej dcéra na palube lietadla nikdy nebola. Nie je totiž na zozname cestujúcich a ani letušky si nespomínajú, že by ju videli na palube. Zúfalá Kyle nevie, komu môže dôverovať. Jej materský inštinkt jej však hovorí, že pravdu má ona. Je spolu s dcérou súčasťou nejakého sprisahania? Alebo je skutočne šialená a nerozlišuje realitu od svojich predstáv? Žene, ktorá sa odrazu ocitla celkom osamotená, zostáva jediné – pri pokuse o záchranu dcéry a vyriešenie tajomstva sa musí spoľahnúť iba na svoj vlastný rozum... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (405)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Neuveritelný priemer zložený z dvoch polovíc, tej výbornej a tej príšernej. Skoro som neveril, že v roku 2005 sa premieta v kinách so špičkovým obsadením film s tak klišovitým scenárom, typickým pre predchádzajúce desaťročia. Skôr by som zožral nejakých mimozemšťanov alebo nadprirodzenú pointu. Na to, ako sporadicky Foster hrá, by si mohla vyberať lepšie. Videl som v kine v období, keď som mal v ňom šťastie na samé kraviny. ()

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

"Tajemný let" a "Noční let". Dva filmy lehce zaměnitelné názvem, nikoli však kvalitou. Zatímco "Noční let" je perfektní thriller, který nejen zamrazí, ale i pobaví skvělou úlisností hlavního mizery, "Tajemný let" předvídatelně přiletí a nudně odletí, aniž by se stalo cokoli, co by alespoň stálo za zmínku. (Nebo alespoň za zapamatování, protože já už si - krom vzkazu na skle a nepříjemné Jodie Foster - z filmu nepamatuju ale zhola nic.) ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $55miliónovTržby USA $89,707,299Tržby Celosvetovo $223,387,299 ║ Zo začiatku to vypadalo dosť zaujímavo aspoň ten ponúknutý námet o únose malého dievčatko na palube lietadla ale postupne ak sa to chcelo tváriť ako moc inteligentný príbeh plný zvratov a v tej chvíli sa to začalo potápať a meniť a okukanú frašku o hrdinstve z radov obyčajných ľudí, ktorý reagujú v skľúčených momentoch nad svoje možnosti. Prvá polovica filmu buduje dosť husté napätie, ta druhá sa už mení na takú klasickú naháňačku medzi zločincom a obeťou. Taký neškodný film, keď sa to neberie celkom vážne. /60%/ ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tajomný let mohol byť tajomnejší, keby ostal viac pri mysterióznej stránke a nevydal sa jednoznačne stránkou akčnou, thrillerovou. Pôvodná atmosféra sa pomaly stráca a následne už len sledujeme nemožné úteky v neexistujúcom lietadle a kapitána, ktorý kašle na lietadlo, opustí kabínu a ide prehľadávať stroj. Veľa vecí pritiahnutých za vlasy, ale keď už sa dostanete do toho, že o nič viac ako akciu nepôjde, tak si na to aj zvyknete. O skutočnom zmiznutí so zápletkou sa odporúča Hitchcockovo Zmiznutie starej dámy. Tak nabudúce možno asi to. ()

LoLaa 

všetky recenzie používateľa

Celý film jsem pozorovala s otevřenou pusou, nikoliv však z děje, který je ke konci trochu moc akční až nereálný, nýbrž z naprosto úžasnému hereckému výkonu Jodie Foster. Roli matky zvládla skutečně na výbornou. Atmosféra filmu a prostředí obrovského letadla, které jsem měla poprvé možnost vidět a to nejen jeho cestujícím přístupná místa, dále přidalo na mém vysokém hodnocení. Avšak při představě, že bych v tak velkém letadle letěla (a ještě s podobnou posádkou a ustaranou matkou, o které si ze začátku každý myslí, že je blázen), mi naskakuje husí kůže! ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (15)

  • Jde o poslední film vydaný společností Touchstone Pictures na VHS. (veronikajel)
  • Diváci lačnící po Jodie Foster, která se předtím v amerických kinech objevila naposled v hlavní roli ve filmu Úkryt (2002), zanechali během úvodního víkendu (23. – 25. 9. 2005) pokladnám 24,6 mil. dolarů, přičemž během následujícího měsíce se výdělek ztrojnásobil. (imro)
  • Režisér německého původu Robert Schwentke se díky úspěchu snímku posunul o něco výše na hollywoodském žebříčku. U nás ho mohou diváci znát jako scénáristu seriálu Místo činu. (imro)

Súvisiace novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (viac)

Reklama

Reklama