Reklama

Reklama

Úkryt

  • Česko Úkryt (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Rozvedená Meg Altmanová (Jodie Foster) a jej dvanásťročná dcérka Sarah (Kristen Stewart) sa nasťahujú do luxusného newyorského domu, ktorého zvláštnosťou je tajná miestnosť. Tú si ako nedobytný úkryt nechal vybudovať predchádzajúci majiteľ. Meg síce podľa návodu zapne bezpečnostný systém, napriek tomu vnikne v noci do domu černoch Burnham (Forest Whitaker), vypne bezpečnostné kódy a vpustí do jeho priestorov svojho komplica Juniora (Jared Leto), ktorý si neplánovane priviedol posilu - maskovaného a ozbrojeného Raoula (Dwight Yoakam). Trojica príde do konfliktu, pretože dom mal byť podľa ich informácií prázdny. Keď sa Meg náhodou prebudí a zistí, že v dome sú lupiči, zobudí dcéru a podarí sa im schovať sa v úkryte - ale ani zďaleka nemajú vyhrané. Muži sa totiž nezastavia pred ničím, pretože obsah zakódovaného sejfu v úkryte je pre nich priveľmi cenný... Zakrátko, keď sa diabetička Sarah stane rukojemníčkou zločincov, Meg nezostáva nič iné, ako bojovať o dcérin život všetkými dostupnými zbraňami... (TV Doma)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (765)

gouryella 

všetky recenzie používateľa

Dalsi z typicky Fincherovych filmu. Perfektni rezie, kamera, necekane zabery a k tomu opravdu vyborny scenar. Sice jsem si asi dvakrat rekl - tak tahle by to asi neslo, ale to nic nemeni na vybornem dojmu ze sledovani tohoto netradicniho thrilleru, ktery mi v mnoha ohledech pripomel nejlepsi dila mistra Hitchcocka. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

S takéhoto námetu málo kto dokáže vyčarovať zázrak, ale David Ficher to nie len zvládol, ale u mňa aj zabodoval na plnej čiare. Fincher dal tejto lúpeži skvelú nočnú a dažďovú atmosféru, ale hlavne, spravil s toho napínavý Thriller. Za pozornosť stojí aj hudba, vynikajúca kamera a casting na čele s Forestom Whitakerom. 90% - 5* ()

Reklama

H34D 

všetky recenzie používateľa

Režie Davida Finchera je dokonalá, o tom žádných pochyb, když k tomu přidáme ještě působivou kameru a výbornou Jodie Foster (která, přestože hrála spíše obyčejnou ženu středního věku, působila nečekaně sexy), nemůže vyjít nic jiného, než pětihvězdičkový nářez, ne? Bohužel může, trnem v oku, díky kterému jsem musel jednu hvězdičku ubrat, mi bylo pár dírek ve scénáři. Ačkoliv zloději znali přesnou konstrukci úkrytu, nenapadlo je rozbít kamery, zatímco prostou housewife to napadlo hned? Mno a pak taky ta scénka, kdy Jodie odmítla pomoc policie, přestože stačilo mrknout. Nevím, nevím... Takže celkově jde "pouze" o čtyřhvězdičkový nářez :) 8/10 ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Já věděla, proč jsem si dala Davida Finchera do své režisérské topky, a to teprve po tom, co jsem od něj zhlédla jeden film, a to "Sedm". Protože jednoho dne přijdou výjimečné a nezapomenutelné filmové zážitky (Klub rváčů) a nadprůměrné filmové zážitky (Úkryt). První, co mě na tomto snímku zaujalo, byla geniální kamera. Poté se objevil Forest Whitaker coby sympatický lupič s dobrým srdcem a bylo to ještě lepší. Film je nápaditý, napínavý, avšak na podruhé zhlédnutí jsem si povšimla pár drobných provařených žánrových nedostatků (vedle je soused, haló, pomozte nám, slyšíte?). Konec bych čekala více "Fincherovský". Celkově však velký nadprůměr. ()

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Skvělé a inteligentní domovní drama, scénář je dokonale promyšlený, Forest Whitaker chrlí jeden nápad za druhým, Yoakam je parádně odporný (potkat ho na ulici utíkám o dva bloky dál od něj) a Leto tikavý (co to měl na hlavě za štůčky veverčích hovínek?). Foster a Stewart si vaše sympatie sice získají, netvrdím že ne, ale stejně tou absolutně nejsympatičtější postavou tu je Whitaker, který předvádí chytrou hru. Fincher si nevybral slabší chvilku, natočil to zase parádně - líp to holt natočit nešlo, ale přece jen se zbytkem jeho filmografie se Panic Room měřit nemůže. ()

Galéria (104)

Zaujímavosti (20)

  • Pro roli Meg Altman byla původně vybrána Nicole Kidman, ale pouhých osm dní před začátkem natáčení si poranila koleno. Role byla narychlo nabídnuta Jodie Foster, která měla na přípravu pouhý týden. (Kulmon)
  • Přeobsazená Nicole Kidman si nakonec ve filmu přeci jen zahrála - avšak jen hlasem – propůjčila jej Stephenově (Patrick Bauchau) přítelkyni v telefonu. (Kulmon)

Reklama

Reklama