Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozvedená Meg Altmanová (Jodie Foster) a jej dvanásťročná dcérka Sarah (Kristen Stewart) sa nasťahujú do luxusného newyorského domu, ktorého zvláštnosťou je tajná miestnosť. Tú si ako nedobytný úkryt nechal vybudovať predchádzajúci majiteľ. Meg síce podľa návodu zapne bezpečnostný systém, napriek tomu vnikne v noci do domu černoch Burnham (Forest Whitaker), vypne bezpečnostné kódy a vpustí do jeho priestorov svojho komplica Juniora (Jared Leto), ktorý si neplánovane priviedol posilu - maskovaného a ozbrojeného Raoula (Dwight Yoakam). Trojica príde do konfliktu, pretože dom mal byť podľa ich informácií prázdny. Keď sa Meg náhodou prebudí a zistí, že v dome sú lupiči, zobudí dcéru a podarí sa im schovať sa v úkryte - ale ani zďaleka nemajú vyhrané. Muži sa totiž nezastavia pred ničím, pretože obsah zakódovaného sejfu v úkryte je pre nich priveľmi cenný... Zakrátko, keď sa diabetička Sarah stane rukojemníčkou zločincov, Meg nezostáva nič iné, ako bojovať o dcérin život všetkými dostupnými zbraňami... (TV Doma)

(viac)

Zaujímavosti (20)

  • Arthurovi Maxovi a jeho dizajnérskemu tímu trvalo 15 týždňov, kým postavili 4poschodový apartmán za 6 miliónov amerických dolárov. (Astonko)
  • Jodie Foster (Meg) bola počas natáčania tehotná s druhým dieťaťom. Z toho dôvodu sa pretáčky museli robiť až na jeseň roku 2001 po tom, čo porodila. (Astonko)
  • Filmovalo sa iba na dvoch miestach, a to v Hollywoode (Los Angeles) a na Manhattane (New York). Natáčanie trvalo viac ako 120 dní. (MikaelSVK)
  • Ve své domovině film utržil 96,4 milionu amerických dolarů, celosvětově 197,1 mil. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. března 2002 v Century City (Kalifornie, USA). (Varan)
  • Přeobsazená Nicole Kidman si nakonec ve filmu přeci jen zahrála - avšak jen hlasem – propůjčila jej Stephenově (Patrick Bauchau) přítelkyni v telefonu. (Kulmon)
  • Pro roli Meg Altman byla původně vybrána Nicole Kidman, ale pouhých osm dní před začátkem natáčení si poranila koleno. Role byla narychlo nabídnuta Jodie Foster, která měla na přípravu pouhý týden. (Kulmon)

Reklama

Reklama