Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Walter Fielding Jr. (Tom Hanks) je úspešný právnik a daňový poradca. Všetko, čo zarobí, však dokáže prehýriť jeho rozmarný otec (Douglass Watson). A tak Walter žije s čerstvo rozvedenou huslistkou Annou Crowley-Beissartovou (Shelley Longová) v dome jej bývalého manžela – dirigenta Maxa Beissarta (Alexander Godunov). Max sa vracia z turné a Walterovi s Annou nezostane nič iné, ako si hľadať nový domov. Vďaka „výhodnej“ kúpe, sprostredkovanej priateľom Jackom Schnittmanom (Josh Mostel), kúpia na prvý pohľad krásny a priestranný dom. Opak je však pravda. Na čokoľvek siahnu, exploduje, zrúti sa, v najlepšom prípade iba nefunguje. Pôvodne zamýšľané drobné úpravy sa menia na väčšie, až nakoniec musia urobiť generálnu rekonštrukciu. Skrátka – dom za všetky peniaze. Po štyroch mesiacoch je parta budovateľov – dohodená po známosti – v najlepšom. Obom hrdinom už tečú nervy a ich pôvodne nežný vzťah sa mení na utrpenie. Situácia sa skomplikuje, keď Anna hľadá útechu u svojho ex manžela, ktorý si ju chce silou-mocou získať späť... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (122)

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Námet a aj vyznenie tejto komédie typické pre obdobie svojho vzniku. Mohol z toho byť ideálny šláger pre prapôvodný začiatok TV Nova. Ale nebol. Tom Hanks tu ešte nebol tým Hanksom, ktoré si neskôr všetci tak obľúbili. Až za dva roky po tejto komédii dal do placu Velkého, až za 7 rokov Philadelphiu a ešte o rok neskôr Forresta Gumpa. Áno, našli sa tu dve-tri scény, ktoré by sa dali nazvať zábavnými, ale inak nudné plahočenie uprostred kvanta postáv s označením křoví. Cez 70% ? To ako keby ste radili na rovnakú úroveň komédií (z roku 1986) Číslo 5 žije a Krokodýl Dundee. A to každý musí uznať, že tieto dve urobili do filmovému sveta oveľa výraznejšie zárezy. ()

P1tr 

všetky recenzie používateľa

Tom Hanks a Shelley Long táhnou tuto příjemnou osmdesátkovou komedii svými přesvědčivými a oddanými výkony, které nezkazí žádnou srandu, které tento film nabízí hodně a povede se mu vykouzlit hodně smíchu. Na film jsem náhodou narazil v televizi a po pár minutách mi došlo, že koukám na zapadlý komediální klenot, který jsem nedokázal a ani nechtěl přepnout. ()

Reklama

M@x.sK 

všetky recenzie používateľa

Vždy to prebieha rovnako. Dáte si pár pív a raz za čas zaspomínate na pár starých filmov. Potom príde reč na komédie a v tom máte jasno - treba spomenúť Toma Hanksa, ako trčí zaborený "V dlážke za červeným kreslom" a na skvelý recept na Crêpe Suzette :) Proste komediálny klenot, stále vtipný aj po 30 (!!!) rokoch a Dušan Cinkota v najlepšej dabingovej forme. ()

ostravak30 

všetky recenzie používateľa

To ještě byla doba, kdy Tom Hanks byl pouze vycházející hvězda. Ovšem Dům za všechny peníze je vynikající komedie, která samozřejmě nejvíc funguje ve chvíli, kdy se Water Fielding a Anna Crowley přestěhují do rozpadajícího se domu. Padá prakticky všechno. A tím komediálnější jsou situace, čím normálnější T. Hanks a  Shelley Long působí. Tím víc je totiž divák schopen se s nimi ztotožnit, protože to nejsou žádní zbohatlíci, makléři nebo hrdinové odtrženi od reality běžného konzumenta filmu. Já se skvěle bavil a řada scén je skvěle poskládaných i trikově dobře vypadajících. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

,,Miláčik, sľúb mi, že sa nebudeš hnevať. Spala som s ním." ,,Ty fľandra!"..... ,,Ty bastard!" Komédia s vtedy ešte začínajúcim Tomom Hanksom, ktorá je zatratene skvelá. Môže vôbec z dielne Spielberga vzísť niečo zlé? Jednotlivé scény sú tak šialené a vtipné, že som neverila vlastným očiam, už dlho som nemala z nejakej americkej komédie taký dobrý pocit. Škoda však, že to nesplnilo očakávania našich intelektuálov :) ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (4)

  • Ve filmu se dvakrát objevila, v té době velmi slavná, americká glam metalová kapela White Lion. Poprvé na zkoušce, kde si postava Toma Hankse přijde půjčit peníze. Podruhé, když na konci hrají hlavním představitelům na svatbě spolu s orchestrem. (Frank.Magnus)
  • Natáčelo se od 23. dubna do 11. července 1985 na Floridě a v New Yorku. (Varan)
  • V roce 2016 byl dům, který sloužil štábu k natáčení, ke koupi za přibližně 6 milionů amerických dolarů. (SONY_)

Reklama

Reklama