Reklama

Reklama

Rambo II

  • Československo Rambo II (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Tri roky po nešťastných udalostiach v americkom provinčnom mestečku Hope sedí traumatizovaný vojnový veterán John J. Rambo (Sylvester Stallone) vo federálnom väzení bez akýchkoľvek vyhliadok na „krajšie zajtrajšky“... Našťastie má však jeho bývalý veliteľ, plukovník Samuel Trautman (Richard Crenna), mäkké srdce – a dôležitú úlohu: Rambo má v jeho mene a na jeho zodpovednosť odletieť do Vietnamu a pokúsiť sa nájsť nezvestných amerických vojakov! Ibaže... Ono sa to ľahko povie, ale ťažko vykoná! Zakrátko po príchode do Vietnamu totiž Rambo síce nájde trestanecký tábor, v ktorom sú hrdinskí dôstojníci väzení... No problémy na seba nenechajú dlho čakať: keďže sa totiž vojna oficiálne skončila, americkí politici odmietajú o jeho misii čokoľvek vedieť, nieto sa v nej nebodaj ešte aj angažovať, a tak Ramba nechajú v štichu! Preto asi veľmi neprekvapí, že cestu späť domov si drsný veterán bude musieť prestrieľať úplne sám! (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (74)

Viděla jsem co jste udělal (1988) (TV film)

  • Keď film premiéroval 20.5.1988 o 9. večer na CBS, bol druhý najsledovanejší v rámci všetkého, čo vtedy bežalo v amerických televíziách. Prvým bola repríza Rambo II (1985). Film sledovalo 11.5% divákov vlastniacich televíziu. (Real Tom Hardy)

Traja muži a nemluvňa (1985)

  • Film sa v roku 1985 stal najnavštevovanejším filmom vo Francúzku z celkovým počtom 10 251 813 divákov a ďaleko prekonal americké kino hity Rambo 2 a Návrat do budúcnosti. V roku 1987 mal film premiéru aj v kinách Sovietskeho zväzu, kde si ho prišlo pozrieť 33,5 milióna divákov s tržbou 167 780 960 dolárov, čím sa stal v roku 1987 najnavštevovanejším a najziskovejším filmom pôvodom výroby mimo štátov východného bloku v Sovietskom zväze. (Raccoon.city)

Rocky IV (1985)

  • Sylvester Stallone (Rocky) podepsal v roce 1983 s tabákovým koncernem Brown & Williamson Tobacco Corp. reklamní smlouvu, že v tomto a ještě dalších čtyřech filmech (mj. Kočičí zlato – 1984 či Rambo II – 1985) bude kouřit jejich cigarety. Za to od B&W inkasoval půl milionu amerických dolarů. (chamonix)

Arnold Schwarzenegger

  • Arnold v televíznom interview na adresu svojho konkurenta Sylvestra Stalloneho: "Keď som videl Ramba II, videl som Sylvestra bez oblečenia a vypadal tak nabúchane. Povedal som si, sakra, čo robí v mojej kategórii ? Ako Rocky bol atletický a vyhľadený, ale teraz je to hora svalov. Má na sebe menej tuku ako ja ? Musím ho dostať. Pokiaľ si myslí, že mi zaberie môj obor, tak vleziem do toho jeho a vo filmoch ho prekonám. Tak sme spolu začali bojovať. Bol ako môj súper akého som musel zničiť. Súťažili sme v tom, kto bude mať na sebe menej telesného tuku, kto zabije viac ľudí na plátne, kto zabije ľudí najneobvyklejšou metódou, kto predá viac lístkov v kine, kto bude mať lepšie kritiky. Bola to vojna na život a na smrť asi po desať rokov. Ľudia sa ma pýtali, čo hovoríte na Sylvestrove filmy ? A ja som odpovedal, že sú to sračky!" (Paldiny)

Gremlins 2 (1990)

  • Gizmovi tentokrát za vzor posloužil John Rambo, když si podle něj ovázal čelenku a vyrobil vlastní luk. Ze začátku filmu jsme mohli vidět, jak Gizmo sleduje v televizi několik bojových scén z filmu Rambo II. (Prochy38)

Zastavte Cartera (2000)

  • Když se Doreen ptá Cartera, co mu trvalo tak dlouho, tak jí odpoví: "To je dlouhý příběh." Na to mu Doreen řekne: "Máme před sebou dlouhou cestu." Tohle je přesná replika z druhého Ramba. (viperblade)

Rambo III (1988)

  • Na post režiséra byl jako první dosazen Russell Mulcahy, ale kvůli tvůrčím neshodám z projektu odstoupil a nahradil ho Peter MacDonald, který byl režisérem druhého štábu u filmu Rambo II (1985). Z projektu odešli také tři kameramani. (HellFire)

Reklama

Reklama