Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Počas vietnamskej vojny je americký vrtuľník, vyslaný na prieskum, ohrozený nepriateľom. Zmizne päť vojakov... Kým v Spojených štátoch sa po desiatich rokoch od konca vojny sa už iba spomína na mŕtvych a nezvestných, päť Američanov z vrtuľníka je stále držaných v neľudských podmienkach kdesi hlboko vo vietnamskej džungli. Bezcitný plukovník Yin, ktorý velí táboru, ich nepovažuje za vojnových zajatcov, ako to žiada príslušná konvencia, ale za sprostých zločincov, ktorí sa previnili voči vietnamskému ľudu. Podľa toho sa k nim aj správa. Kruté mučenie je na dennom poriadku. Yin je zameraný hlavne na plukovníka Braddocka (Chuck Norris), ktorý sa nechce podvoliť jeho vôli. Žiada od neho, aby podpísal, že súhlasí s tým, že Američania sa vo Vietname dopúšťali zločinov. Potom vraj jeho i ďalších zadržaných prepustia... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (70)

SeBig 

všetky recenzie používateľa

Norrisovi tý džungle bylo z jedničky málo, tak se se svým týmem hypochondru nechá lapnout ve vjetnamu do klece tábora, kterýmu velí zlověstný generál, co chce od Čaka autogram na jeho papíry. Každý trest smrti skončí Norrisovim nasraným xichtem vykukujíc skrz dřevěný mříže klece, vjetnamčíci si naserou do kalhot a radši nikoho netrestaj.. byť by je Norris zranil nadávkou. Celý film je zavřenej a čeka až odbyde hodina filmu, aby v poslední půl hodině mohl provětrat samopaly, granaty a plamenomety jako za starých dobrých časů jedničky s halenkou na hlavě. ()

otík 

všetky recenzie používateľa

Herecké výkkony všech zúčastněných "opravdu stojí za to". Herci přehrávají až běda, Chuck hraje velkého tvrďáka, kterého nezlomí ani deset let ve vietnamském lochu, stále je hrdým Američanem ochotným zaplatit za svou zemi daň nejvyšší. Ale když jde o životy členů jeho jednotky, zatne zuby a vybojuje ještě jednu válku. Hodně slabý začátek, až druhá polovina filmu je akční, ale i tak je to slabé. Slušné válečné béčko, nic víc. A pokud jsem to dobře pochopil, tak děj dvojky se odehrává před jedničkou a je to to, nač v jedničce Chuch vzpomíná. Ach, jak scénáristicky promakané =(. ()

Reklama

Terva 

všetky recenzie používateľa

Braddock ( Chuck Norris ) je v tomto díle sám nezvěstný v boji a to dokonce už skončila válka. CITÁT - Pokud teď Braddocka zlomí, všechny nás tu zabijou.......... Celou trilogii jsem ve své době měl rád, byla to prostě klasika. Dnes je příběh stejně tak dobrý jako tenkrát, ale kupodivu mě vadí hudba ( Brian May ). Je strašně vlezlá a chvilkama až nepříjemná. Adresa vojenské základny, kde slouží Braddock je : APO 4136 - I San Francisco CA 94104. Je to napsáno na obálce, kterou dostal od své ženy okolo 36 minuty. Obálku má v ruce kapitán Yin ( Soon-Tech Oh ). CITÁT - Chtěli nového velitele, když se dověděli, žes zemřel.......... Z trochou odvahy se dá na filmy Nezvěstný v boji, dívat i dnes. V 79 minutě je v záběru vidět na stěně chatrče, pověšený český samopal vzor 58 z pevnou pažbou. ()

Jizni Tlapa 

všetky recenzie používateľa

Chuckieho Braddock je zpátky a je drsnější, odhodlanější, fousatější a vůbec všechno tak o ten jeden level vymachrovanější! Oproti jedničce jde rovnou na věc, což je ta nejsympatičtější frajeřina, kterou mohl udělat. Více to bouchá, skáče, kope, řve a i ten záporák stojí za podívanou! Závěrečný fight je pak tím vůbec nejlepším! Dvojka je jednodušše lepší, já jsem fanoušek Norrisův věrný, a tak sázím Chuckiemu poctivých 70%!! ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy a je prequelom k jednotke. Má veľmi dobrý príbeh o skupine amerických zajatcov na čele s plukovníkom Braddockom vo Vietname, ktorí sú aj roky po vojne stále držaní v zajateckom tábore, pričom vietnamský veliteľ túži len po zlomení plukovníka, hrdého patriota, čo sa mu ale roky nedarí. No keď kvôli záchrane priateľa plukovník urobí to, po čom veliteľ túžil a aj tak je zradený a priateľ zabitý, plukovníkovi sa podarí uniknúť a netúži po ničom inom, len po záchrane priateľov a pomste veliteľovi. Spracovanie je celkom slušné, ale po niekoľkých úpravách by mohlo byť aj lepšie. Film je prakticky rozdelený na dve polovice, prvá, prakticky neakčná sa zameriava len na život zajatcov, slušne zoznámi so všetkými dôležitými postavami z oboch strán, ale má aj pár slabších miest, mohla byť o niečo skrátená a škoda aj toho zbytočného patriotizmu, ktorý tu nemá čo robiť a v druhej sa už plukovník oslobodí a začne prakticky neustála akcia, čo vydrží bez slabých miest až do konca. Akcie je tu celkom dosť a páči sa mi. Ako som spomínal, prvá polovica je neakčná a tak až na krátky úvod a jeden bezvýznamný súboj s väzňom neponúkne nič, ale akčnosť filmu zachraňuje druhá polovica, v ktorej ide len o ňu. Po stránke bojových umení tu toho Norris moc nepredvedie, až na finálny súboj tu má len pár kopov a úderov. Zameriava sa hlavne na kratšie prestrelky, často sa používajú granáty, potešia moje obľúbené tiché likvidácie a pár slušných momentov ako použitie plameňometu. Najviac sa mi páči úvod celej akčnej časti, ktorý obsahuje niekoľko tichých likvidácií, hlavne lámanie väzov, ale všetka akcia je slušná. Herecké obsadenie je bez problémov, celý film stojí na dvoch hlavných rivaloch, ktorými sú Chuck Norris a Oh Sun - tek, pričom ani jeden vo svojej úlohe nesklame, ale poteší aj viacero vedľajších postáv ako Steven Williams alebo Toru Tanaka. Réžia nie je zlá, ale z potenciálu tejto témy sa určite dalo získať aj viac a technická stránka je dosť dobrá, tej nemám čo vytknúť. Nezvestní v boji 2 patrí medzi to lepšie, čo kedy Chuck Norris natočil a mám ho ešte radšej ako jednotku. Je to jednoducho viac, než dobrý akčný film osemdesiatych rokov. 75% ()

Galéria (209)

Zaujímavosti (6)

  • První a druh díl MIA se kvůli ušetření nákladů natáčely společně. Producentům ale druhý díl přišel lepší než první a proto přehodili jejich číslování a pustili dvojku do distribuce jako první. Proto se "dvojka" odehrává vlastně před "jedničkou". (Divočák)
  • Českou stopou ve filmu je český samopal vzor 58, kterého je možné si všimnout na stěně chatrče v 79. minutě. (Terva)

Reklama

Reklama