Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (253)

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Můj první Coenovský film a hned takový nářez. Neuvěřitelně jemný film, který by neměl chybět ve filmotéce každého diváka nebo alespoň milovníka klasických dobrých filmů, kde se hned nemusejí rozdrásávat lidi na kaši motorovkou, patlat v sračkách a podobně. Doslova jemný a citlivý humor, krásné scénérie, výrazná hudba, herci, režie a tak dále. Na konci všeho citlivé poučení, které zaručeně funguje. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

piaty celovečerák bratov coenovcov je cvičením ako oživiť filmového ducha zašlých čias starého hollywoodu 50.tych rokov s rapotajúcimi brisknými dialógmi, prepjatým štylizovaným herectvom, pompéznou výpravou a príbehom lavírujúcim na hrane rozprávky a morality... no ako pri najvúčších dielach éry, ktorú kopírujú a dávajú jej hold, aj tu sa podarilo veľmi elegantne milé, pôsobivé, vtipné a dynamické dielo, ktoré sa vyhýba pátosu a klišé, namiesto toho ich nahrádza hravosťou a blablabla... paul newman bol pán herec, tuto som ho žral; potešili ma vedľajšie postavičky v podaní campbella, polita a buscemiho; ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Raz si hore, inokedy zasa dole, alebo pýche predchádza pád, či skôr obetný baránok by teda nebol úplne od veci... Bude potreba nasadiť totálneho “DEBILA” do vedenia spoločnosti Hudsucker Industries, pretože jej zakladateľ Waring Hudsucker vyskočil na Nový rok z okna mrakodrapu, a príchod nového človeka by mal vyhovovať správnej rade, najmä nebožtíkovej pravej ruke - Sidneymu J. Mussburgerovi, ktorý spočiatku zištne manipuluje s Norvillom Barnesom, ktorý sa ujíma novej funkcie šéfa firmy, pričom v hlave sa mu dlhý čas miesi jedna vízia, ktorú zrealizuje, a to sa nebude páčiť „veľkej rybe” , ktorá ho bude chcieť vyslovene potopiť. Stále to nestačí, lebo v samom úvode bude nasadená ďalšia „ploštica” , sympatická novinárka Amy Archer, ktorá naňho napíše nepekné veci, a zaslepený vizionár sa k tomu ešte do tejto sexy žienky zamiluje až po uši... Barnes mal byť iba dočasné riešenie, niečo ako psia kosť, ktorá sa potom odhodí. / K Česko - slovenskej filmovej databáze. Nerozumiem prečo stále uvádzajú, že i tentokrát režírujú súrodenci spoločne, keď to tak nie je !!! Mladší sa skôr orientuje na písanie a produkovanie a starší najmä na režírovanie + scenár. Nevadí, vysrať sa na to, aspoň niekto by mal vedieť, ako si usporiadať veci. Asi sa držia tohto pravidla : „Poriadok je pre blbcov, inteligent zvládne chaos” . Vo filme nevidieť bordel, viac- menej som si prišiel na svoje, Tim vo forme, Jen mu zručne sekunduje a veterán Paľo už iba náramne podtrhuje celkovú atmosféru... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Film som videl v 90tych rokoch a ešte som ho nebral, ako súčasť tvorby Coenovcov, zaujímal ma Paul Newman a Tim Robbins. Film sa mi veľmi páčil tým, aký je svojský a odlišný od suchých a vážnych filmov, zaoberajúcich sa obchodom. Je škoda, že práve tento film je v ich tvorbe taký opomíjaný, nepočul som o nikom v mojom okolí, kto by ho videl, alebo aspoň poznal. Tie tržby museli byť pre slávnych bráchov tvrdé K.O. VIDENÉ PO ROKOCH: Toľko nápadov som snáď v žiadnom coenovskom filme ešte nevidel. Niečo ako Brazil reznuté Frankom Caprom, Coenovcov by som v tom možno ani nespoznal. Možno to v závere trochu stráca dych a prejde to do vyšľapaných koľají sentimentality, priblblý výraz Paula Newmana pri zástave času a jeho zuby mi ale zostanú v pamäti ako jeho najvýraznejší výraz kariéry a presvedčil ma o plnom hodnotení. ()

jerry12 

všetky recenzie používateľa

70%. Zpočátku se Záskok tváří jako film dělající si srandu z korporátního způsobu života a recesivní až parodickou formou zesměšňující černou stránku kapitalismu. Místy obsahuje prvky šílené komedie typu "agent WC40", což relativně dobře funguje. Až do jisté chvíle. Velmi slušný film totálně podkopal snad ten nejstupidnější závěr, s jakým jsem se kdy setkal. Ano, chápu a respektuji, že ten film má působit bláznivě, ale tak to dopadá, když to autoři (v čele s Raimim, u kterého se mi jen těžko věří, že to dopustil) prostě a jednoduše přeženou. Škoda, Záskok měl celkem slušný potenciál na daleko lepší dojem. Přesto si zaslouží vyšší hodnocení především za první tři čtvrtiny filmu a tradičně stabilní výkon Tima Robbinse. ()

Galéria (77)

Zaujímavosti (14)

  • Postava dr. Huga Bronfenbrennera (David Byrd) byla pravděpodobně pojmenována podle známého psychologa Urie Bronfenbrennera. (D3VIL)

Reklama

Reklama