Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojak Paul Sutton (Keanu Reeves) sa vracia po štyroch rokoch na fronte 2. svetovej vojny do San Franciska. Po vystúpení z lode na neho však nikto nečaká. Ponáhľa sa teda za manželkou domov, ale Betty (Debra Messingová) už nechce pokračovať v ich vzťahu. Vyjde najavo, že žiadny z listov, ktoré jej napísal, ani neotvorila. Vedela, že je nažive, a to jej stačilo. Paul, ktorý sa pred vojnou zaoberal predajom čokolády, si chce nájsť iné miesto, postaviť si dom a mať veľa detí. Zdá sa však, že Betty má o živote celkom iné predstavy. Paul preto na druhý deň ráno odchádza. Vo vlaku sa stretne s pôvabnou mladou ženou (Aitana Sánchez-Gijónová), ktorej náhle príde zle. Keď neskôr nastúpi na autobus, zistí, že ním cestuje aj dotyčná kráska. Ospravedlňuje sa mu a zoznámia sa. Keď Victoriu Aragónovú začnú obťažovať dvaja grobianski mladíci, Paul sa jej zastane, vypukne bitka a vodička autobusu ich vyhodí na cestu. Vystúpi aj Victoria. Zverí sa Paulovi, že je tehotná a otec jej dieťaťa ju opustil. Bojí sa otca, ktorý je veľmi prísny a konzervatívny, a poklesok jej rozhodne neodpustí. Paul dostane nápad – pôjde s ňou, zahrá na pár dní jej manžela a potom zase odíde. Obaja mladí ľudia docestujú k domu Aragónovcov, bohatých mexických pestovateľov hrozna a výrobcov vína, ktorí sem prišli zo Španielska už pred štyrmi storočiami. V čase osláv novej úrody hroznového vína sa do sebe Paul a Victoria zaľúbia, ale Albertovi (Giancarlo Giannini), Victoriinmu otcovi, ktorý dodržiava staré mexické tradície, sa tento vzťah vôbec nepáči... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (84)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Základ príbehu je naozaj pekný, postavy dvoch zaľúbencov milé (až príliš idealistické), prostredie mexických viníc veľkolepé, dialógy príjemné,... akurát ten scenár pôsobí miestami až príliš nevyvážene a na môj vkus až príliš prvoplánovo. Ale pozrieť sa na to určite oplatí, a to najmä vďaka tej spomínanej výprave, ktorá tomu dodáva svojské čaro. Škoda, že dejovo to je také priamočiare, a napriek tomu, že sa tu objaví viacero zlomov v deji, každý z nich bol tak trochu očakávaný. Chýbal tam ten waw efekt... Ale čo už, aj tak celkom fajn - také lepšie 3* ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $20miliónovTržby USA $50,008,143Tržby Celosvetovo $51,550,000║ Taký malí filmík ale vizuálne(kamera Emmanuel Lubezki) a citovo veľmi bohatý, pekne tu ladí aj hudba, k tomu aj herecké obsadenie tiež spraví svoje, hlavne zloženie Reeves-Gijón-Quinn-Giannini urobí medzi sebou takú zdravú chémiu, ktorá vyústi v silný záver, aj keď možno ten všetok spálení vinič trošku prehnali dá sa to prekúsnuť. /80%/ ()

Faye 

všetky recenzie používateľa

Jeanne má pravdu ! „Je to jako otevřít červenou knihovnu z 20. let minulého století“. Dlouho jsem se bránila sladkému filmu a podlehla (čokoláda a víno). Sklenku kvalitního vína jsem sice mlsala až na druhý pokus a zřejmě ta báječná chuť může za mé 4*. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Mám priority.“ – „Aké priority, čo za priority, rodina je priorita!“ Nádhera. Archívne čiernobiele zábery naberú na farbe a Keanu Reeves schádza z lode. Manželka oňho nejaví záujem a tak odchádza do sveta predávať čokoládu (wow!). Na zaprášených cestách necestách sa spozná s pôvabnou - ale smoliarskou - Taliankou Aitanou Sánchezovou-Gijónov. Tá má problém, s ktorým jej on, ako dobrá duša, pomôže. Musí na jeden deň pred prísnym otcom (skvelý Giancarlo Giannini) hrať jej manžela, ktorý ju ráno opustí, lebo je tehotná. Situácia sa však vyvinie typicky romantickým smerom. Čo je už typické menej, sú realistické retrospektívy z vojnového pola a kvalitné herecké obsadenie, ktorému dominuje nádherne žoviálna legenda menom Anthony Quinn. Snímka dýcha zvláštnou magickou atmosférou starých čias a hrozna. ()

Jossie 

všetky recenzie používateľa

Velmi pěkný romantický film, nádherná ústřední dvojice, žena, kterou by chtěl potkat každý chlap a muž, o kterém sní každá žena. Příběh je celkem obyčejný,ale přesto se na to dost dobře kouká, už kvůli kameře, hudbě a výborným hercům. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Takovej typickej film pro začátky budoucích hvězd jako je dneska bezesporu i Keanu Reeves, jenže tohle už je jaksi docela dlouho po peckách jako Bod zlomu, Dracula nebo Nebezpečná rychlost, takže celkem zarazí, že se do toho nechal Keanu naverbovat, navíc to neni zrovna žánr ve kterým by zářil, ale svoje si tu odved, má to celkem příjemnou atmosféru italských vinic a venkova a hraje tu ještě Anthony Quinn a Freddy Rodriguez, takže to nebyl přímo propadák, ale ani nic, co bych si musel ještě někdy připomínat ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Taká príjemná, priam až rozprávková romantika pre dospelých a dospievajúcich. No čuduj sa svete, nepozeralo sa na to zle. Predovšetkým sa mi páčili exteriéry, tá vinica bola naozaj nádherná, ani sa hlavnej postave nečudujem, že tomu prepadla. Tiež tu bolo sympatické herecké obsadenie a príjemný pozitivizmus v závere. Lepší priemer. 65/100 ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Skvělá režie by si zasloužila lepší a hlavně záživnější scénář. Z hereckého hlediska byl Keanu Reeves dobrou volbou a stal se významným tahounem utahaného děje. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pri Prechádzke v oblakoch mi ani tak neprekážala predvídateľnosť deja (ktorá je až smiešna) a romantické klišé, ale otravný farebný filter, vďaka ktorému som mal pocit, že sa film odohráva na cudzej planéte, kde žiari menej intenzívne, červené slnko a spôsobuje tak oranžové zafarbenie oblohy a k tomu aj chovanie postáv je občas mimo nášho sveta. Ešte že kinematografia v globále je vlastne paralelný vesmír s inými fyzikálnymi zákonmi. No čo povedať viac, je to film výhradne pre romantické ženské duše, nás chlapov však potešia veteráni Antony Quinn a trochu nedocenený Giancarlo Giannini. 50%. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa tak trochu romantická klasika. Neohúri scenárom, ale sympatickí herci, občasný humor, ako aj pomerne silné finále všetko vynahradia... ()

Hogun 

všetky recenzie používateľa

Sladký telenovelitý príbeh so sympatickou ústrednou dvojicou a predvídateľným príšerne pateticky "okoreneným" záverom. 5/10 ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Veľmi vydarený romantický snímok, ktorému som z počiatku veľmi neveril. Ale Keanu Reeves spolu s ostatným hereckým ansámblom ma o tom presvedčili. ()

Orlau32 

všetky recenzie používateľa

Romantika určitě, drama snad ale válečný ? Ani náhodou ! Proto, že se tam zjevil Keanu REEVES 2x v americké uniformě ( a to ještě už v době míru) se to absolutně nedá označit za válečný film. Ale jinak to bylo pěkné a ve své filmotéce bych jej snesla. ()

kalap 

všetky recenzie používateľa

Tak trochu naivná holka, tak trochu naivný chlap, ale sa tak nejak správne dajú dokopy a ten film robí veľmi dobre mne aj mojej duši a k tomu aj ja sa rád prechádzam a snívam v oblakoch, aby bolo dobre mne aj mojej duši. ()

Reklama

Reklama