Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojak Paul Sutton (Keanu Reeves) sa vracia po štyroch rokoch na fronte 2. svetovej vojny do San Franciska. Po vystúpení z lode na neho však nikto nečaká. Ponáhľa sa teda za manželkou domov, ale Betty (Debra Messingová) už nechce pokračovať v ich vzťahu. Vyjde najavo, že žiadny z listov, ktoré jej napísal, ani neotvorila. Vedela, že je nažive, a to jej stačilo. Paul, ktorý sa pred vojnou zaoberal predajom čokolády, si chce nájsť iné miesto, postaviť si dom a mať veľa detí. Zdá sa však, že Betty má o živote celkom iné predstavy. Paul preto na druhý deň ráno odchádza. Vo vlaku sa stretne s pôvabnou mladou ženou (Aitana Sánchez-Gijónová), ktorej náhle príde zle. Keď neskôr nastúpi na autobus, zistí, že ním cestuje aj dotyčná kráska. Ospravedlňuje sa mu a zoznámia sa. Keď Victoriu Aragónovú začnú obťažovať dvaja grobianski mladíci, Paul sa jej zastane, vypukne bitka a vodička autobusu ich vyhodí na cestu. Vystúpi aj Victoria. Zverí sa Paulovi, že je tehotná a otec jej dieťaťa ju opustil. Bojí sa otca, ktorý je veľmi prísny a konzervatívny, a poklesok jej rozhodne neodpustí. Paul dostane nápad – pôjde s ňou, zahrá na pár dní jej manžela a potom zase odíde. Obaja mladí ľudia docestujú k domu Aragónovcov, bohatých mexických pestovateľov hrozna a výrobcov vína, ktorí sem prišli zo Španielska už pred štyrmi storočiami. V čase osláv novej úrody hroznového vína sa do sebe Paul a Victoria zaľúbia, ale Albertovi (Giancarlo Giannini), Victoriinmu otcovi, ktorý dodržiava staré mexické tradície, sa tento vzťah vôbec nepáči... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (84)

lekr 

všetky recenzie používateľa

Pro mě opravdu příjemné filmové překvapení. Keanu Reeves je herec, který dokáže zahrát všechno a v tomhle filmu jasně dokázal, že jeho herecké ego bez problémů zvládne i takovouhle charakterní roli, i když tvrdí chlapíci v akčních filmech mu jdou podle mě nejlépe. Jinak tuctový romantický příběh se díky dobře napsánému scénáři a skvělému Reevesovi mění v nadprůměrnou záležtost, která díky dobře zvoleným exteriérům a kouzelné hudbě navodí velice příjemnou atmosféru. ()

Rousse 

všetky recenzie používateľa

Nojo, klasická romantika, která dějově sice nijak nevybočuje z řady, ALE.... ALE mladý Keanu Reeves, na kterého je opravdu radost pohledět:-). ALE obrazově nádhérné záběry vinic, které byly místy až skoro kýčovité, ale pořád mě tak nějak hřály na duši - a není to tím, že jsem z kraje vína a slivovice:-) a poslední ALE - zaregistroval tam někdo ty Bavoráky, co hráli Škoda lásky? Ti mě fakt dostali... no takže sečteno a podtrženo to dohromady dělá 3 hvězdy rovné:-) ()

Reklama

Sany33 

všetky recenzie používateľa

"Prechádzka v oblakoch" je slávna romantická fantázia, ktorá je nadnesená vášňou a túžbou horkých tónov. Je potrebné, aby človek mal trochu z týchto vlastností v duši, aby si mohol naplno vychutnať tento film, ktorý by pre niekoho mohol vyzerať ako prepracovaná melodrama, ale to by v ňom nemohla vystupovať nevinnosť a dôvera. 99% ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Taká príjemná, priam až rozprávková romantika pre dospelých a dospievajúcich. No čuduj sa svete, nepozeralo sa na to zle. Predovšetkým sa mi páčili exteriéry, tá vinica bola naozaj nádherná, ani sa hlavnej postave nečudujem, že tomu prepadla. Tiež tu bolo sympatické herecké obsadenie a príjemný pozitivizmus v závere. Lepší priemer. 65/100 ()

slunicko87 

všetky recenzie používateľa

Osobně si myslím, že i romantický film může být kvalitní, v tomto případě to ale asi nebylo záměrem. Procházka v oblacích je povrchní, nepropracovaná a plná klišé. Chování postav je neuvěřitelně prvoplánové a bohužel i herecké výkony jsou vskutku tristní. Film tak nabízí jen kýčovitou kameru a přesladkou hudbu, což však asi mnohým stačí. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama