Reklama

Reklama

Veľmi nebezpečné známosti

  • Česko Velmi nebezpečné známosti (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rukami Sebastiana Valmonta (Ryan Phillippe) už prešlo nejedno dievča New Yorku, a tak sa už trochu nudí. Jeho nevlastná sestra Kathryn Merteuilová (Sarah Michelle Gellar) sa chce zase pomstiť Courtovi Reynoldsovi (Charlie O'Connell), ktorý ju odmietol kvôli nevinnej Cecile Caldwellovej (Selma Blair). Kathryn teda vyzve Sebastiana, aby Cecile poškvrnil a posunul ju Courtovi ako „poškodený tovar“. Sebastian túto úlohu považuje za príliš jednoduchú, no napokon pristane. Za väčšiu výzvu považuje stávku, že dostane Annette Hargroveovú (Reese Witherspoon), ktorá práve uverejnila článok v školskom časopise o tom, že chce ostať nepoškvrnená, až kým sa nevydá. Ak stávku vyhrá Kathryn, dostane Sebastianov milovaný Jaguar - ak ju však vyhrá on, dostane ľadovú kráľovnú Kathryn... (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (32)

  • Selma Blair hrá vo filme mladú a neskúsenú Cecile. V skutočnosti však v dobe natáčania mala už 27 rokov. (Msscastillo)
  • Severoamerické tržby činily 38,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových 76,3 mil. (NIRO)
  • Líbací scéna mezi Sarah Michelle Gellar (Kathryn Merteuil) a Selmou Blair (Cecile Caldwell) se umístila na 32. příčce žebříčku "50 nejvíce sexy filmových momentů" časopisu Entertainment Weekly. (hellstruck)
  • Film byl natočen za pouhých šest týdnů. (hellstruck)
  • Natáčení probíhalo od 9. června do 15. července 1998 střídavě v New Yorku a v ateliérech v Los Angeles. (zajda404)
  • Po cca dvanáctihodinovém natáčení jedné scény, v níž má dát Annette (Reese Witherspoon) Sebastianovi (Ryan Phillippe) řádně za uši, vyběhl Phillippe na hotelové schodiště a pozvracel se. (hippyman)
  • Natáčení bylo osudové pro Reese Witherspoon (Annette Hargrove) a Ryan Phillippe (Sebastian Valmont) - v témže roce se vzali a pořídili si dvě děti, dceru Avu Elizabeth (nar. 1999) a syna Deacona (nar. 2003). Zůstali spolu do roku 2007. (hippyman)
  • Scéna, v níž Sebastian (Ryan Phillippe) a Annette (Reese Witherspoon) jedou v autě z domova důchodců, byla částečně improvizací. Během natáčení se začala Witherspoon pitvořit a Phillippe se smál a říkal ji, ať toho nechá. Režisérovi se moc líbila chemie mezi oběma herci a když si uvědomil, že se jejich rozhovor do filmu hodí, použil ho. (Bauer)

Súvisiace novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (viac)

Reklama

Reklama