Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna adaptácia klasického románu Choderlosa de Laclosa v listoch známeho z filmovej verzie Miloša Formana, o hazardnej hre s ľudskými citmi, kde láska nie je cit, ale erotická hra. Krásna, bystrá a inteligentná, ale dokonale zlomyselná markíza de Mertuil /E. Vášáryová/ a jej šarmantný a rovnako skazený a bezohľadný priateľ, majster vo zvádzaní vikomt de Valmont /J. Kukura/ rozohrávajú cynickú hru plnú intríg. Markíza je ochotná venovať vikomtovi jednu noc plnú vášne. Avšak pod podmienkou, že vikomt najprv pripraví o panenstvo nevinnú Cecile de Volanges, ktorá sa má vydávať za jej niekdajšieho milenca. Obeťami vlastnej nebezpečnej hry sa nakoniec stávajú aj oni sami. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (14)

01Zuzana10 

všetky recenzie používateľa

Fajne! 3* K filmu som sa dostala až po polhodine, takže dúfam, že sa mi raz pošťastí dopozerať resty. Napriek tomu sme sa krásne bavili. Pán Kukura hral svojho záletníka s nadhľadom, nenútene, akoby bol skutočne znudený a predsa mal v sebe neuveriteľnú iskru, kvôli ktorej určite povolili aj slečny z diela. Tiež však divákovi dovolil nahliadnuť na svoju laškovnú, baviacu stránku svodcu. Som rada mnohým známym tváram, ktoré som mohla vidieť ešte za čias ich mladosti. No autora námetu na hudbu uväzniť do veže a nechať vyhladovať! To som skutočne trpela. Tento typ bol pravdepodobne populárny v dobe vzniku filmu no absolútne sa nehodí. Nazývam ho hudba a la... istý reťazec.Bez urážky k reťazcu. Pol * sťahujem za hudbu. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Takéto klasické dobové spracovanie ma oslovilo menej ako to moderné americké spracovanie. Dnešná zvrhlá mládež mi bola nejako bližšia ako markízy a markízovia. Herci žiadnu chybu neurobili, zvodca Kukura aj intrigánka Vášáryová všetko zvládli dokonale, k postavám sa hodili. –––– Ten, kto zapríčiní cit, má zaňho zodpovednosť. –––– Človeka všetko znudí, anjel môj. Taký je zákon prírody. ()

Reklama

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Televízna inscenácia príbehu vikomta Valmonta a jeho zvodcovských dobrodružstiev. Žiaľ televízna produkcia nemá šancu sa vyrovnať Formanovmu hollywoodskemu kalibru. Herci robia čo môžu ale Juraj Kukura nie je Colin Firth, Emília Vásáryová nie je Annette Bening a takto by sme mohli pokračovať. Soňa Valentová síce nie je Meg Tilly ale jej postava je hádam stvárnená najlepšie. Hoci to nie je ich chyba, ale najhoršie na tom je asi Stano Danciak a Zuzana Krónerová, ktorí tomuto smutnému príbehu plnému zranených ľudí dávajú miestami skôr komediálny rozmer. Produkcia nedokáže vyplniť zvukové prázdno a občasnými vpádmi jazzových variácií narušuje aj to málo klasickej hudby, ktorá vytvára akú takú atmosféru. Výsledkom je síce kvalitný ale viac divadelný ako filmový zážitok . ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Po pozretí americkej a britskej filmovej verzie mi prišla táto naša inscenačná trochu kostrbatá, to podstatné ale definuje trefne. Možno je miestami skratkovitá, občas akoby s odklonom od predlohy a erotika sa bohužiaľ do inscenácie nedala napchať, ale ako celok funguje. Dokonca aj humor sa podaril, pritom som ho v inscenácii vôbec nečakal - ako osvieženie však pasuje. Kukura v hlavne úlohe výborný, s obsadením Milky Vášaryovej som mal ale problémy - do role sa nehodila - tam bolo treba niekoho ako Glenn Close, povýšeneckého a 'mrchovitého'. ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Slovenské zpracování známé literární klasiky soukromě stavím na post stříbrný a přiznávám, že se jedná o velmi příjemné překvapení. Markýza de Merteuil v podání půvabné Emílie Vašáryové je ta nejskvostnější a nejúžasnější mrcha, co jsem měla možnost vidět, v porovnání s hereckými kolegyněmi Glenn Close, Annette Bening či Jeanne Moreau u mě obstála na jedničku. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama