Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální mladý programátor Milo Hoffman (Ryan Phillippe) dostává od charismatického milionáře Winstona (Tim Robbins) nabídku pracovat pro jeho mocnou softwarovou společnost. S vidinou velikých peněz a na naléhání své přítelkyně (Claire Forlani) prestižní místo přijímá. Zpočátku všechno vypadá ideálně, ale postupem času Milo pochopí, že některé praktiky společnosti jsou vyloženě zločinné. Potvrdí mu to i přitažlivá kolegyně Lisa (Rachael Leigh Cook) a Milo se rozhodne rozplést pavučinu machinací, kterými Winstonovi lidé potírají konkurenci. Je vůbec možné, aby pouhý programátor uspěl v boji s nelítostnou korporací a svůj pokus o odhalení pravdy přežil? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (7)

  • Postava Garyho Winstona (Tim Robbins) a jeho spoločnosti NURV má reprezentovať Billa Gatesa a jeho Microsoft. Odkazy: Garyho výzor, sila NURV, kancelárie sú prezývané ako "kampus", sídlo spoločnosti je v daždivom regióne Pacific Northwest, Gary vlastní rozľahlý dom pri jazere, jedna z postáv pracujúcich v NURV sa volá Redmond Schmeichel – Redmond je sídlo Microsoftu, Garyho pravá ruka nie je úplný geek a je holohlavý – Steve Ballmer z MS, na Garyho párty hrá upravená verzia pesničky "Heroes", ktorá sa často objavovala v reklamách Microsoftu z konca 90. rokov. (Real Tom Hardy)
  • Názov spoločnosti NURV je skratkou pre "Never Underestimate Radical Vision" čo v preklade znamená "Nikdy Nepodceňuj Radikálnu Víziu". (Real Tom Hardy)
  • Traja Winstonovi (Tim Robbins) poskoci majú priezviská Schmeichel, Sheringham a Solskjaer. Toto sú priezviská brankára a gólových strelcov víťazného Manchestru United UEFA 1999. Režisér je fanúšik Man Utd. (Real Tom Hardy)
  • Na vonkajšie zábery ústredia NURV poslúžila Univerzita Simona Frasera vo Vancouveri. (sWONDER)
  • Vývojáři Milo Hoffman (Ryan Phillippe) a Teddy Chin (Yee Jee Tso) používají na počítačích svobodné pracovní prostředí GNOME a Miguel de Icaza, jeden ze zakladatelů tohoto projektu, ve filmu představuje sám sebe. (Drom)

Reklama

Reklama