Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Doktorka Eva Poláková (Klára Issová) je úspešná žena. V menšom meste má dobrú prácu, kolegovia aj pacienti si ju vážia. S milujúcim manželom Jakubom (Milan Ondrík) a synom Tomim (Matteo Surovic) žijú ako šťastná, aj keď pracovne zaneprázdnená rodina. Idylický obraz ale začínajú narúšať najskôr nenápadné náznaky, že všetko nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá. Eva sa zrazu cíti neisto, či je jej manželstvo také pevné, či sa na svojho muža môže stopercentne spoľahnúť, alebo pred ňou niečo tají. Nevinná stopa ju naštartuje k pátraniu a Eva začína odhaľovať temné tajomstvo  svojho manžela. Postupne sa dozvedá pravdu, a tak odhaľovanie zrady jej najbližších vyústi do dramatických situácií a nepredvídateľného záveru. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (11)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Presne ako anglická predloha doktorka Fosterová. Skopírovali nielen námet, ale dokonca postavy sa majú podobať na svoje náprotivky z originálu, texty a repliky sú navlas rovnaké a dokonca aj prostredie, v ktorom sa seriál odohráva je kopírované. Keď tam má byť vyhliadka, tak je tam vyhliadka. Keď tam má vyzerať reštaurácia takto, tak ona vyzerá presne takto. A teraz otázka - na čo vznikol vlastne tento seriál, keď ten anglický už dávno šiel na RTVS nadabovaný a tento sa v ňom v ničom nelíši, len tam nasáčkoval našich hercov, ktorí sa naučili tie isté texty? A dokonca sa zachovali anglické reálie, anglické zvyky či zákony, ktoré sa pekne nabifľovali, ale vôbec to nepatrí do slovenského prostredia (napríklad anglický zákon o možno osamostatnení sa detí od 16 rokov). V každom prípade to isté platí o slovenskej verzii, čo aj o anglickej. Prvá séria, teda do časti 5 vynikajúca, druhá séria, teda časti 6-10 strmý pád z kopca, psycho postavy jedna horšia než druhá a záver v podstate neexistuje. ()

Lesazrk 

všetky recenzie používateľa

Posledné dve časti totálne pokazili celú sériu. Roky podvádzaná žena, ktorá mohla s hrdosťou žiť ďalej, zatiaľ čo jej bývalému mužovi sa zrútil celý život ho namiesto toho prosí, aby sa nezabíjal a ešte mu aj platí hotel. Rozmaznaný 16 ročný fagan, ktorý si celý čas uteká od jedného rodiča k druhému a nakoniec si chce žiť sám je len čerešnička na torte. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Spoilery. Milan Ondrík je jeden z najlepších hercov svojej generácie, hoc v začiatkoch to tak nemuselo vyzerať, ale začiatky sú ťažké. Klára Issová takisto do toho šla naplno, obaja herci však narážajú na to, že ich charaktery sú po morálnej stránke také odsúdeniahodné, že v tomto temnom seriáli fakt nie je komu fandiť. Jedinou ako-tak pozitívnou postavou je veselý sused-kurevník v žoviálnom podaní Mila Kráľa. Je to realistické, ale nepozerá sa na to dobre. Ku koncu sa na to dokonca pozerá veľmi zle, zmieta sa to až kdesi na hrane perverznosti, kedy zbedačene sledujete, akú špinavú, zákernú manipuláciu na seba tá-ktorá strana vybalí. Je to ako pozerať sa na kohútie zápasy, kde na konci jeden zostane s vnútornosťami mimo tela a „víťaz“ je celý od krvi, svojej i súperovej. Vzhľadom na to, že sa neustále na dej nazerá z pohľadu inej „bojujúcej“ strany, vzniká parodický dojem, že najväčšia sviňa je v ďalšej časti nepochopená obeť a naopak. Ak by to malo o 5 – 6 dielov menej, bola by to skvelá drsná jazda. Takto je to už až smiešne. Po technickej stránke pekný nadpriemer, nič mu nechýba, dokonca sa občas nájde priestor pre vyšantenie kameramana, ktorý pohotovo pribehne s náročnejším záberom, na aký sme zvyknutí skôr z drahej zahraničnej produkcie. Na jednej strane úprimne oceňujem, aké je to zamotané, prepletené a fakt neviete, kde je pravda, ale na druhej strane akonáhle sa Zrada preklopí do svojej druhej polovice, stratí dych a drajv a proste to už nie je ono. Neustále opakovanie sa týka aj vedľajších postáv, čo je až srandovne vidieť na Zuzane Kubovčíkovej-Šebovej, ktorá sa každú chvíľu z fajn kolegyne mení na zákernú potvoru, späť na kamarátku... a späť na zákernú potvoru. Jasné, v realite to tiež takto nejeden raz funguje, ale mne nerobilo dobre pozerať sa na to. Zarazili ma každopádne názory niektorých divákov. Nič nebolo otvorené, všetky dejové linky boli plus-mínus normálne uzavreté, skončilo sa to pomerne nečakane a prekvapivo, bolo to smutné, ale aj taký je život. Čo sa týka kritiky, že 16-ročný adolescent v SR nemôže žiť na vlastnej nohe. Jasné, nemôže. Ale to ani nikto netvrdí. Syn predsa normálne utiekol z domu a hľadá ho polícia. ()

mira007 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Slovenský seriál na téma nevěry a pomsty vsadil na jistotu úspěšné předlohy Doktorka Fosterová (2015), použil domácí prostředí, obsadil duo Issová Ondrík a ono to fungovalo, na domácí poměry dokonce velmi dobře. Originál ani jiné remaky neznám, ale krom toho, že to šlapalo ve slušném tempu a atmosféře, to tady stálo na charismatu a hereckých výkonech obou protagonistů. Issová se solidní slovenštinou a Ondrík v 9. dílu neváhal v herecké kreaci poprskat auto. Pět hvězd nedám za některé slabší postavy a občasný feeling, že ten vizuál připomíná ostatní slabé slovenské seriály a to, že se v druhé polovině vše točilo nesmyslně kolem syna a poslední epizoda je vůbec to najslabší. Pochvala taky za Siskovou, která byla většinu času jen jako ta druhá na okrasu, aby v devátém díle herecky obhájila existenci své role na jedničku. ()

jakeer 

všetky recenzie používateľa

Hneď na úvod avizujem, že budem spoilerovať celý čas (lebo zrejme si túto recenziu nebude čítať nikto, kto si to len chystá pozrieť). Ako odporca slovenských seriálov z pásovej výroby som si túto uzavretú minisériu z povinnosti pozrel, lebo čokoľvek slovenské s akou takou kvalitou treba podporiť. Prvá epizóda ma šokovala, lebo len ťažko mi nemohla nepripomínať (od prvých scén) Rodinné prípady. Ako svojou kamerou, amatérskym detským hereckým výkonom, umelými dialógmi a celkovou "lacnotou". No čím viac sa začínala rozvíjať dramatická linka (čo nastalo prakticky ihneď), tým to bolo lepšie. Seriálu veľmi svedčalo, že po Klamstve sme opustili Bratislavu a dej bol situovaný v Trnave. A práve oproti spokínanému Klamstvu bola hlavnou devízou Zradu predstaviteľka hlavnej postavy, Kým Monika Horváthová podľa mňa nevie hrať, Klára Issová (ktorú vraj Markíza obsadila vtipným nedopatrením) sa toho zhostila veľmi dobre. Možno až príliš, keďže v seriáli stvárňovala Češku žijúcu na Slovensku, ktorá sa po slovensky naučila až tak dobre, čo by v skutočnosti žiadna iná Češka neurobila. Z epizódnych rolí ešte na mňa autenticky pôsobil Kobielsky (ktorý sa tam ale iba mihol). Postava falošnej kolegyne v podaní Zuzany Šebovej mi prišla úplne od veci - za tých desať epizód jej dvojtvárnosť nebola nijako vysvetlená. Kristína Sisková mi spočiatku prišla, že bola nacastovaná do roly mladej milenky iba preto, že sa podobala na herečku v britskej predlohe, ale to, ako zahrala svoju poslednú scénu v deviatej epizóde (keď definitívne opustila svojho manžela), tam si spadla sánka (zo zvedavosti som si kľúčové scény neskôr dohľadal aj v britskej verzii a táto konkrétna oveľa lepšie vyšla Slovákom). Milan Ondrík mi ako hlavná mužská postava prišiel málo autentický - v tesnej konfrontácii s Issovou tam bol ten rozdiel v hereckej kvalite enormný. Relevatnosť postavy Richarda Autnera pre dej mi je záhadou. Je mi ľúto, ak toto budú čítať bratia - detskí herci, ktorí stvárňovali Tomiho. V druhej polovici seriálu sa táto postava ukázala byť z nejakého dôvodu ako kľúčová, no v slovenskej verii bola stvárnená veľmi amatérsky. Neviem, či bratov nacastovali len z toho dôvodu, že sa na seba podobali, ale v porovnaní s aj detským hercom z britského originálu pôsobili veľmi neprirodzene. Hodnotiť seriál ako celok je nesmierne náročné. Keď si človek porovná, ako to začínalo a ako to končilo, tak ide o niekoľko seriálov v jednom. Z dramatického hľadiska je zaujímavejšie riešiť tajný život manžela ako v prvej polovici, než eskapády debilného syna v polovici druhej. Piata epizóda (v britskej predlohe záver prvej série) je jedinou päťhviezdičkovou epizódou. Epizódy z druhej polovice dosahujú kvalít nanajvýš troch hviezd. Sumárne tri hviezdičky (o jednu viac ako Klamstvo) však dávam a to najmä vďaka skvelej Kláre Issovej. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (5)

  • TV Markíza oslovila v prosinci 2022 produkční společnost Film Kolektiv, aby pro Slovensko zadaptovali britský seriál BBC Dr. Foster (od r. 2015). Seriál se pak natáčel od dubna do června 2023. (ČSFD.cz)
  • Milan Ondrík o náročnosti natáčania a kolegyni: „Nebolo to jednoduché natáčanie, ale s tým som rátal, keď som prijal ponuku zahrať si tento príbeh. Mám rád výzvy. Iba vtedy môžem napredovať ako človek a aj ako herec. Tešil som sa aj z toho, že po dlhšej dobe som robil projekt pre televíziu. Klára je absolútna profesionálka, na ktorú som sa vždy mohol spoľahnúť a vždy som sa na ňu tešil.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama