Reklama

Reklama

Epizódy(8)

Mladá žena z malého appalačském městečka uniká z každodenní rutiny hraním nejmodernějších videoher. Je tak dobrou hráčkou, že dostala nový herní systém k otestování... ale zde na ni čeká překvapení. Simulace dává průchod jejím touhám po poslání, romanci a luxusu v něčem, co se zdá být jen hrou... ale co zároveň ji i její rodinu vystavuje reálnému nebezpečí. (Prime Video)

(viac)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (9)

Médium (2022) 

Podľa Gibsona toho veľa dosiaľ nakrúteného nebolo, tak ma tento fakt presvedčil, aby som sa nechal nalákať na ďalšiu mindfuck sci-fi. No a výsledok je v mojich očiach rozpačitý. Nevyrovnaná kvalita epizód, nevyrovnané tempo, o čo skutočne ide, sa dozvedáme pomerne neskoro a uzavretie príbehu aj napriek neustálemu naťahovaniu dialógov je mierne unáhlené. Našťastie to ako celok dáva pomerne zmysel, i keď sa táto látka určite dala nakrútiť vizuálne podstatne viac kyberpunkovo. No a aby som povedal niečo kontroverzného, tak mám dojem, že casting ženských postáv je podarenejší než tých mužských. Chlapi sú nevýrazní a(lebo) nesympatickí (a to aj v prípade, kedy ide o kladné charaktery). 70% ()

Pilot (2022) (E01) 

Mňa pilot s názvom Pilot nezaujal predovšetkým svojim priemerným vizuálom a pozerám, že som vo výraznej menšine. Naopak príbeh je od začiatku chytľavý a keďže vieme, adaptáciu diela akého spisovateľa pozeráme, tak zhruba vieme, čo všetko možné a nemožné očakávať v budúcnosti. Pobyt vo virtuálnej realite mohol byť spracovaný proste viac cool, ale tu možno očakávať časom zlepšenie, to keď budeme tento svet podrobnejšie spoznávať. ()

Bonus za empatii (2022) (E02) 

Tak druhá časť odkrýva pomerne explicitne karty, čo je určite lepšie, pretože máme celkom prehľad o tom, kde sme, ako tento fikčný svet funguje a o čo komu ide. Panoramatické zábery Londýna budúcnosti sú na seriál pomerne úchvatné, avšak celková atmosféra by mohla byť predsa len temnejšia. A ten brácho lezie celkom na nervy, ale zase pobaví jeho vpád do kuchyne so zbraňou v ruke, keď si príde mamča pre sendvič. ()

Haptický vlek (2022) (E03) 

Nie žeby príbeh nebol zaujímavý a zaujímavo sa aj nevyvíjal, ale tretí diel je exemplárnou ukážkou toho, ako naťahovať seriál. Dialógy, väčšinou medzi dvoma postavami, sú vždy pekne vypointované a postupne nám príde, o čo komu ide, avšak kým sa k tej pointe dostaneme, ubehne vždy niekoľko minút. Akcia tentokrát absentuje, ak nepočítame malý súboj na konci, čo mi ale vôbec nevadí, skôr som komornejší prístup ocenil. ()

Jackpot (2022) (E04) 

Ide sa v schéme predchádzajúceho dielu, kedy sledujeme dlhé dialógy medzi dvoma postavami, pričom by šli bez problémov skrátiť a ísť rýchlejšie k veci, to jest k posledným top minútam epizódy. Dozvieme sa v nich konečne dosť dôležitých vecí a vyzerajú celkom luxusne. Konečne sa začali niektoré postavy zaujímať aj o pôvod čelenky, že to doteraz príliš nikto neriešil, bolo totiž celkom zarážajúce. ()

A co Bob? (2022) (E05) 

Tvorcovia sa zamerali na iný žáner, táto epizóda pôsobí viac ako moderný western než komplikované sci-fi. I keď všetko samozrejme vychádza z fantastiky a techniky. Ale máme tu prestrelku na moste, masaker v bowling centre a ten záverečný fajt, tentokrát už v budúcnosti, pôsobí zase ako scéna z Kill Bill. Sú tu aj zaujímavejšie dialógy než niektorá dialógová vata predchádzajúcich epizód. ()

Nasrat a vyliž mi (2022) (E06) 

Tak sa vraciame späť k naťahovaniu dialógov, pričom tentokrát ani nemajú žiadnu výraznejšiu pointu, ale aspoň raz nás čaká súboj, doslova na nože. Pribúda jedna zaujímavá, pomerne komická postava v podobe vyšetrovateľky/vyšetrovateľa, ktorá môže namútiť nejakú tú vodu. Bohužiaľ voda sa hodí ako prirovnanie k celej epizóde, ale zase sa tu nájde zopár fajn nápadov a scén, ako rozbitie akvária, či prechádzka na streche. ()

Bazmek (2022) (E07) 

Zatiaľ, z môjho uhla pohľadu a tak ako vnímam celý seriál, najlepšia epizóda doposiaľ. V podstate sa až teraz podrobnejšie dozvedáme o čo v skutočnosti ide, čo hlavná postava "ukradla" a kde to zmizlo. A čo by s tým chceli robiť v budúcnosti. Zároveň je tu dosť solídnej akcie a na záver jedno prekvapenie, respektíve jedna vedľajšia postava sa rozhodne poriadne zamiešať kartami a zmeniť situáciu v celom meste v podstate od základu. Ale možno predbieham, nech tvorcovia preukážu skutočnú odvahu predovšetkým v samotnom finále. ()

Stvoření tisíců lesů (2022) (E08) 

Bál som sa uzavretia/neuzavretia série, keďže dnes už vieme, že druhá séria nebude. Našťastie sa dej relatívne ukončí, i keď cliffhangery na dvojku nesmú chýbať. Takéto riešenie som skutočne nečakal, takže za to plusové body, ale prečo to zrovna vo finále vyzerá tak lacno, netuším. A nemám na mysli jeho komornosť, ale napríklad spôsob, akým hlavná postava vyrieši záverečnú úlohu. Takto vyzerá jedno z najstráženejších miest na Zemi? ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama