Reklama

Reklama

Gróf Monte Christo

(TV film)
  • Česko Hrabě Monte Christo (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Edmond Dantes (Richard Chamberlain) môže ďakovať životu za tak rozprávkový život. Nielen kapitánska hodnosť, ale aj milovaná Mercedes (Kate Nelligan) sa čoskoro natrvalo stanú súčasťou jeho života. Čosi tak rozprávkové však ktosi môže aj závidieť. Fernand Montego, vzdialený príbuzný a tajný ctiteľ Mercedes má všetky dôvody na to, aby Edmondove plány prekazil. Nespravodlivé obvinenie z lojality Napoleonovi je Dantes odsúdený na kruté väzenie v samote na vzdialenom ostrove. Po viac ako desiatich rokoch sa mu podarí dostať na slobodu a vydať sa hľadať ukrytý poklad. To všetko vďaka Abbé Farriovi, väzňovi a učiteľovi, ktorý sa pre Dantesovu slobodu obetoval. Teraz, ako majiteľ pokladu s novou identitou grófa Monte Christo prichádza pomstiť nielen svojich stratených desať rokov, ale aj smrť svojho otca. A v neposlednom rade prichádza opätovne získať ruku krásnej Mercedes... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (108)

Danulinda 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačně a bez debat nejpodařenější zpracování Monte Crista, na které zdaleka nemá ani "roztahanější" a nudnější varianta s jinak skvělým hercem Jeanem Marais. Richard Chamberlain měl narozdíl od něj to štěstí, že měl možnost hrát v mnohem lépe provedeném scénáři, který ani na okamžik nenudí, kde nejsou zbytečně dlouhé dialogy a kde se stále něco děje. Chválím autory za věrohodný popis pobytu ve vězení, za "vodní" scénu, kdy se Dantes musí dostat z pytle a také za to, že hlavního herce vhodně upravili z Edmonda Dantese na hraběte Monte Crista, což se v případě varianty se Jeanem Marais nestalo. Přesně takto má vypadat příběh Monte Crista ! ()

Wishkah 

všetky recenzie používateľa

No docela to šlo. Oproti katastrofálnímu snímku z roku 2002 s Jamesem Caviezelem bylo tohle zpracování osobité a Richard Chamberlain dokázal do Monte Crista vtisknout něco co mu nedokázal dát ani Gerard Depardieu v geniálním seriálu ani Jean Marais. Vyřazovala z něj taková chladná radost z každé vykonané pomsty. Na druhou stranu to byla vcelku rychle, podivně a nereálně vykonaná pomsta a na filmu je hodně znát televizní zpracování takže tak napůl ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Film je presne to, čo môže 100 minút divákovi poskytnúť (takú verziu som videl). Teda rýchly priebeh najdôležitejších udalostí z románu pre tých, čo nemajú veľa času. Postavy prídu a hneď sú tam, kde majú byť, pripadne ani neviem, kedy prišli, ako dcéra Ali Pašu. Nedá sa to porovnať so seriálom, ale má to určité čaro, kým nedôjde na pomstu, tá je už príliš rýchla. –––– Nádherná múdrosť politického sveta, pán Dantes. Ste tu preto, lebo vás označili za bonapartistu. Ja som tu preto, lebo som bol proti nemu. –––– Vy ste môj syn, dieťa môjho zajatia. Chovajte svoje dobré skutky ako spomienku na mňa. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ťažko povedať, prečo sú asi dve verzie tohto filmu, pričom tá kratšia pôsobí ako z rýchlika. Až mám chuť sa pustiť do seriálu. Známy príbeh je nakrútený príťažlivo najmä v prvej polovici, po návrate na súš strávime väčšinu času v nezaujímavých interiéroch a začne byť jasné, že ide o televízny film. Čo však nie je primárne výčitka, dej poriadne odsýpa, slávni herci hrajú vynikajúco, teda okrem Chamberlaina, ten mi pripadal pri Howardovi, Pleasenceovi a Curtisovi trochu drevený. Ale tá vážnosť a pátos k tejto postave asi patrí. Občas pôsobí film úsmevne, dokonalý chrup aj po 14 rokoch vo väznici, postarší Chamberlain na začiatku ako 19 ročný chlapec a neschopnosť postáv rozpoznať známu tvár iba vďaka sivému prelivu by dnes už asi neprešli. 70% ()

mirec88 

všetky recenzie používateľa

Moja obľúbená kniha v dosť nešťastne spravenej adaptácii. Chamberlainovi som síce uveril jeho pomstu aj konanie, ale všetko tu bolo vopchaté tak natesno, že to bolo krátke a ničnehovoriace. Motívy boli dosť slabo vykreslené a postupná pomsta bola tak zhustená, že to bola nuda. Dal by som možno ešte menej, ale aspoň herecké výkony boli nadpriemerné, veľmi sa mi páčilo ako bol stvárnený pobyt uväznenia Dantesa. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama