Reklama

Reklama

Planéta opíc

  • Česko Planeta opic (viac)
Trailer
USA, 2001, 119 min

Obsahy(1)

Zoznámte sa s čudesnými opičími obyvateľmi. Žijú na svojej vlastnej planéte a ich predstava o jej riadení je veľmi krutá. Sú lační po boji a chcú ovládať. Je tu napríklad Attar (Michael Clarke Duncan) – veľká, brutálna gorila – militantný surovec. Potom je to generál Thade (Tim Roth), ktorého hitlerovské spôsoby naháňajú strach, žije tu aj divoký Krull (Cary-Hiroyuki Tagawa), ale našťastie i pôvabná a mierumilovná šimpanzica Ari (Helena Bonham Carterová) a smiešny Limbo (Paul Giamatti). A na túto zvláštnu planétu sa zrúti so svojou loďou človek. Kapitán Leo Davidson (Mark Wahlberg) sa pri jednej z akcií dostane do elektromagnetickej búrky, presunie sa časom do budúcnosti a na planétu opíc. Stane sa okamžite ich väzňom. Spoznáva ďalších zajatých ľudí, s ktorými opice zachádzajú ako so svojimi otrokmi. Celá tyranizovaná skupina hľadá spôsob, ako ľudoopov oklamať a utiecť... (TV JOJ)

(viac)

Diskusia

ad0lph

ad0lph (hodnotenie, recenzie)

Tak ten záver.. to bola pád na držku:) .. asi mal Burton Zlý rok, alebo nechápem takému sračkoidnému koncu... jediné vysvetlenie je, že cez tú "magnetickú búrku" sa nedostal do pôvodnej prítomnosti (aspoň do podobnej doby ho vyplula..)

na príspevok reagoval Spiker01

Prometheus69

Prometheus69 (hodnotenie, recenzie)

První okamžiky tohoto filmu mi značně nevim proc připomínají Predatora..  scény, barvy zvuky... HUDBA! Až do pádu do bažiny. Že-by zaměr? O_o

breeder

breeder (hodnotenie, recenzie)

ro1man

No pozor, ale tá socha opičiaka na konci filmu - veď to je ten rovnaký opičiak ako bojoval s Leonom na Planéte opíc. Ten agresívny opičiak - štváč. Tam bol tuším generál či čo. Tomu vzdávajú hold terajšie opice na Zemi. To znamená, že niekto z tej Planéty opíc sa dostal na zem a prevzal tam kontrolu

 

Problém ovšem je, že ako sa mohli opice dostať z Planéty opíc na Zem, ak Leon odišiel ešte predtým s jediným funkčným modulom (v podstate aj jednomiestnym). Možnosť je taká, že proste mali 1000 rokov na evolúciu. Objaviť zdroje, rafinovať palivo + kopec dát z vraku kozmickej lode. Plus kopec času dostať sa na Zem pred Leonom. Mohli ísť tiež červou dierou (do minulosti) alebo putovať osobitne, tak či tak, na Zem sa dostali pred Leonom.

Leon chytil červiu dieru. Lenže to bol skok o 1000 rokov. Skákať mirnix-dirnix dierami, to nie je len tak. Takže tentoraz mal smolu a neskočil tam, kde chcel, ale o 1000 rokov dopredu.

Že ale aj o 1000 rokov stále sa na Zemi používajú benzínové autá a všetky stavby vyzerajú ako z 21. stor? No, to je už detail :D

 

Je to zamotané, ale mohlo by to byť aj tak.

ro1man

ro1man (hodnotenie, recenzie)

Já to vidím tak, že: jak víme ze Zrození Planety opic, tak na zemi postupem času opice zinteligentněly a převzaly moc nad lidma. Takže když se kapitán Leon na konci vrátil zpět na zem, tak tady mezitím začaly vládnout opice. No a ty si přece nebudou na místě Lincolna nechávat lidskou sochu, tak tu už dávno vyměnili za opičí sochu, řekněme Cézara. Takže aniž by to Burton chtěl, tak natočil předdíl Zrození Planety opic.

na príspevok reagoval breeder

AxelWers

AxelWers (hodnotenie, recenzie)

K tomu záveru... o tom by sa dalo filozofovať donekonečna, prečo a ako, ale osobne si myslím, že to bol režisérov zámer, tento film bol samostatný film, žiadne pokračovanie, tak proste dal taký záver, bez logiky, aby si ľudia nad tým lámali hlavy a on sa zatiaľ ujebáva na komentároch kde ostatní píšu ako tomu nechápu.

Uživateľ ro1man zmazal svoj príspevok.

dawe03

dawe03 (hodnotenie, recenzie)

ma to neco spolecneho, nebo navazuje to nejak na predchozi starsi dily? Rad bych se na to podival, ale nevidel jsem jeste ani jeden dil, tak jestli to ma cenu se na to divat a nebo to mam sjet vsechno od zacatku? :)

Shakaar

Shakaar (hodnotenie, recenzie)

Ampi

Když to tak vezmu, tak tento film má daleko více blíže povídce. Minimalně konec, kdy odletěl z budoucnosti do minulosti na Zem a u památníku zjistil, že je to opičí planeta. Tak to bylo Boullově původní povídce. Sice si říkám, jak Lincoln mohl být opice, ale budiž. Říkám si že neletěl do minulosti, ale do nějaké alternativní reality, kdy opice se stali inteligentnějšími než lidi, nebo kde lidský druh se nevivinul z Opic, respektive se u nich zastavil vývojový cyklus.

na príspevok reagoval Ampi

dandyboss

dandyboss (hodnotenie, recenzie)

Otrasný film s otrasným koncom. Hlavný predstaviteľ riskoval život aby zachránil svoju opičku a nakoniec sa na ňu vykašľal a odletel. Mám z toho filmu zlý pocit

na príspevok reagoval Ampi

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnotenie, recenzie)

To se s tím fimem z 1968 nedá ani trochu srovnávat. Ten byl tenkrát v úplně jiné urovni, mnohem mnohem lepší

Shait

Shait (hodnotenie, recenzie)

me se to rozhodne vubec nelibilo a ten konec ? podle me ani burton nevi co to melo znamenat

Matros

Matros (hodnotenie, recenzie)

Yangus: na 100% tam měli i orangutány. Někde na začátku tam je vidět mládě.

Yangus

Yangus (hodnotenie, recenzie)

To by mě taky zajímalo jak to bylo. Ale ta loď těžko spadla na Zemi, když kapitán říkal že to je neznámá planeta. Pokud ale nebyli na Zemi kde se tam vzaly Gorily a Orangutani. Nevšiml jsem si že převáželi něco jiného a na pokusy se používaly asi jen šimpanzi.
Ale zase pak když přistál na Zemi jak tam mohly znát Teda? A pochybuji že  by ne jiné planetě stavěli stejné stavby.
 
Leda že by se generál nějak dostal na Zemi a udělal tam revoluci.

J.O´Neill

J.O´Neill (hodnotenie, recenzie)

Ked si všimnete tak generál Thade vliezol pod stol a pri zabere je vidiet ze pod tym stolom je podobne tlačidlo ako to čo pouzil Wahlberg aby Thada zavrel dnu.Ale pokial teda to nebolo na planete zemi tak ako to ze sa pomnik volal po generalovi Thadovi ? Podla mna to bola buducnost zeme a Wahlberg sa na konci dostal este dalej do buducnosti(Thade sa zrejme vyslobodil alebo bol vyslobodeny a zase zoročili ludi)

st.ranger

st.ranger (hodnotenie, recenzie)

2zlattucky: Podle mě to bylo podle knihy. Tam cestovali do vzdálené Alpha Centauri, kde lidé přestali mluvit a stali se zvířaty, zato opice se vyvinuli. A návrat na Zemi znamenal, že po dobu nepřítomnosti se stalo to samé.

zlattucky

zlattucky (hodnotenie, recenzie)

Dobrý remake klasiky o opičom svete, akurát ten koniec mi trochu vŕtal hlavou a vlastne doteraz neviem presne definovať príčinu prečo to dopadlo tak ako to dopadlo :-) ale inak dobré

gemball

gemball (hodnotenie, recenzie)

Tomuhle snímku sem nemohl zřejmě přijít na chut i když sem hodnotil 3* a ty sem dal z milosti ještě k tomu :-/ planeta opic ze 68 roku je daleko lepší

bigwendy

bigwendy (hodnotenie, recenzie)

Původní zpracování se mi líbí víc. Ocenit se dají jen vyspělejší triky a masky, jejichž vývoj se za ta léta pohnul kupředu.

punk_zero

punk_zero (hodnotenie, recenzie)

Planéta opíc, čo povedať. Ja som neskutočne rád, že niekto taký film vytvoril. Tim Burton je preto jeden z mojích obľúbených režisérov. Ten koniec bol troška od veci (for fun), spoćiatku som bol smutný z toho, ale počase to beriem so smiechom :)

Djkoma

Djkoma (hodnotenie, recenzie)

berg.12: jasné,. ale před premiérou se mluvilo o "trilogii", tak by mě zajímalo zda třeba něco neuniklo, případné plány :) by mohla bejt sranda :-) třeba až nějaký pirát ukradne "scénáře" k dalším dílům

Le_chuck: taky bych řekl...

berg.12

berg.12 (hodnotenie, recenzie)

Djkoma: Jediné vyjádření bylo od Burtona, že pokračování v žádném případě točit nebude.

Djkoma

Djkoma (hodnotenie, recenzie)

Le_Chuck: a pak přijede gorilí policie, hasiči a fotografové, kteří si fotí toho "divného člověka" ... hups tady se něco zvrtlo ...
PS: není alternativní konec nebo nějaké vyjádření "...jak to mělo být dál..."?

Le_Chuck

Le_Chuck (hodnotenie, recenzie)

SPOILER: strihnuty zaver (thx to Rob Roy): Wahlberg přilítne zpátky na zem v budoucnosti, rozbije se a vrak skončí u Lincolnova památníku ve washingtonu on vejde do toho "chrámu" a tam je místo sedícího Lincolna obrovská socha sedící gorily nebo orangutana a la Lincoln...

Jennifer.S

Jennifer.S (hodnotenie, recenzie)

Můžete mi někdo prosím napsat co se talo na tom konci? Taky jsem se na to dívala na Nově a přišlo mi to divné.

InJo

InJo (hodnotenie, recenzie)

Jo, ty hovada to ustřihli asi 3 minuty před koncem. Takže pointa úplně v háji. Jako za tohle by snad měla bejt nějaká pokuta - odvysílat film bez konce?! Kde to jsme?!

Petike

Petike (hodnotenie, recenzie)

Heh... "Burton blbo režíruje..." Mno, súhlasím, že sci-fi asi nie je jeho parketa, ale uvedomte si, láskaví kydači, že Burtona pridelili ako režiséra k tomuto filmu len krátko pred začiatkom samotného nakrúcania. Ešte deň predtým nebol režisér jasný. Takže Burtona šmarili do dravej vody a celkom predvídateľne sa v nej takmer utopil... a táto nová variácia na Boullovu predlohu sa mu preto zákonite ani nemohla ktovieako vydariť... P.S. Páčilo sa mi, že opičiaci v tejto verzii sú čisto na úrovni stredoveku - žiadne podivné mixy a lá feudalizmus a moderné vynálezy ako elektrina a pušky (ako v staršej, inak podstatne lepšej filmovej verzii). Apropo, v Boullovom románe boli naši milí ľudoopi minimálne na úrovni 2. polovice 20. storočia... :-)

fannah

fannah (hodnotenie, recenzie)

Naprosto perfektní a skvělý film, kterému osobně nemohu vůbec nic vytknout. Je to zkrátka úplně nové zpracování, což jde vidět nejen na jiném scénáři, ale zejména na dokonalých maskách, kostýmech a krásné výpravě. O samotném "stylu zpracování" tu nehodlám vůbec mluvit - to je zkrátka Tim Burton, který si vždycky vymyslí něco neotřelého a svého a tady se mu to opět velmi podařilo. Já osobně nikdy nepochopím nízké hodnocení a "přízemnost" lidí, kteří tento film nehodnotí jako Burtonův, ale jako pouhý remake, ačkoliv o remake nejde. 100%

Frenzy

Frenzy (hodnotenie, recenzie)

Ješte, že jednu z hlavních opičích rolí hrál můj oblibeny Michal Jackson! Jinak by mne tato Planeta opic docela nudila :)

JohnnyD

JohnnyD (hodnotenie, recenzie)

čo je nepochopiteľné ne konci? proste sa generál Thade nejaký čas po odlete Wahlberga dostal nejakým spôsobom k lietajúcemu stroju, vošiel do búrky (možno len pár minút po odlete Wahlberga a možno v tej starej spadnutej lodi) a premiestnil sa v čase do doby skôr ako Wahlberg. A tak zmenil budúcnosť. Také ťažké???

Alfie

Alfie (hodnotenie, recenzie)

Ten konec je jen Burtonův vtip a je čistě blockbusterový (Burton tím chtěl ukázat že nejde o remake klasické "myšlenkové" Planety opic(.

mistvan

mistvan (hodnotenie, recenzie)

Ten konec jsem taky nepochopil. A co mi ještě nejde do hlavy, kde se sakra vzali orangutani, gorily a hlavně koně! Přece opice a lidi na planetě pocházeli ze ztroskotaný vesmírný lodi. Avšak na začátku bylo ukázaný, že v klecích na lodi byli zavření jen šimpanzové, to se ta ostatní zvířata taky vyvinula ze šimpanzů :-)? Dobře, chápu, že je to jen film, ale tahle nesrovnalost mě dost rozčilovala.

 (hodnotenie, recenzie)

Taky jsem se na to koukal a musim říct,že mě osobně se to líbilo!!Neni to žádná blbost!Nesmí se to porovnávat se staší verzí!! Ale co jsem nepochopil,tak to je ten konec!!To fakt!

 (hodnotenie, recenzie)

Vcera sem se dival na ty opice a byl sem hodne zklamanej.Puvodni serie filmu Planety opic se mi libila mnohem vic.CHARLETON HESTON byl aspon presvedcivej otrok.Na druhou stranu musim rict ze tam prece jenom bylo trochu cejtit trochu z tee Burtnovske atmosfery.

Súvisiace novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (viac)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (viac)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (viac)

Reklama

Reklama