Reklama

Reklama

Planet of the Apes

(seriál)
USA, 1974, 11 h 40 min (Minutáž: 50 min)

Tvorcovia:

Anthony Wilson

Hrajú:

Roddy McDowall, Ron Harper, James Naughton, Mark Lenard, Booth Colman, John Hoyt, William Smith, Jackie Earle Haley, Norman Burton, Royal Dano (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(14)

Obsahy(1)

Tři astronauti ztroskotají po průletu radioaktivní turbulencí na obydlené planetě. Ještě než na místo ztroskotání dorazí opice, dva přeživší astronauty zachrání místní domorodec. Z jeho vyprávění pochopí, že planetě vládnou opice. Pete Burke a Alan Virdon se po smrti svého zachránce skrývají před opicemi, které v nich vidí smrtelné nebezpečí. Seriál nás provází dobrodružstvím, které tito dva astronauté prožijí s přítelem Galenem - šimpanzem - který uvěří jejich vyprávění, že přicházejí z minulosti, kdy vzkvétala lidská rasa. Hrdiny pronásleduje gorila Urko - velitel opičí bezpečnosti - a intriky spřádá i Zaius - orangutan, předsedající nejvyšší opičí radě. (novyto)

(viac)

Recenzie (17)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Hodnotenie komplet serie: Serial vhodny najmä pre hardcore fandov planety opic. Pacilo sa mi, ze je to vizualom a maskami navrat do sveta planety opic aj ked v evidentne o dost lacnejsom prevedeni. Dej si ale ide vlastnou cestou a nenadväzuje na udalosti vo filmoch. Ludia tu rozpravaju a sluzia opiciam ako otroci, opica kludne zabije druhu opicu, dokonca aj psi tu su. Pribeh sa odohrava v roku 3085 v ktorom znova pristanu na planete opic traja kozmonauti z ktorych tentoraz preziju dvaja ku ktorym sa prida jeden simpanz a po cely zvysok serialu unikaju pred zakernym generalom Urkom, ktory ich chce zabit. Popritom v kazdej epizode navstivia nejaku komunitu opic/ludi behom coho dospeju k nejakemu moralnemu ponauceniu. Proste taky mix Uprchlika a stareho Star Treku. Serial predcasne zrusili, takze nie je uzavrety, ale nastastie sa nekona ani ziadny brutalny cliffhanger. Z jednotlivych zapletiek ma nebavil akurat jeden diel, takze aj ked to nie je nejak strhujuci serial, tak vdaka sympatickemu ustrednemu triu nelutujem, ze som si pozrel celu seriu a ak by serial pokracoval dalej, tak by som si rad pozrel dalsie diely. 5/10. ()

Deimos

všetky recenzie používateľa

První film: Život, svoboda a pronásledováni na Planetě opic.(Life, Liberty and Pursuit on the Planet of the Apes) Divák by v tom mohl mít pořádný zmatek. V televizi byl odvysílán tento film a přitom na databázi je vyznačen tento seriál a název filmu tu nikde není. Je to proto, že tento film se skládá ze dvou epizod seriálu. Konkrétně Episode 7: The Surgeon a Episode 10: The Interrogation. I proto mi bylo podezřelé, že v půlce filmu byl velký střih a děj na sebe vůbec nenavazoval. Jednotlivé epizody bych hodnotil za 70 a 75%. Byly zajímavé, napínavé a gorily byly vtipně hloupé. Uvidíme co bude dál.... ()

Reklama

LiVentura 

všetky recenzie používateľa

Přiznávám, že původní filmy mají vždy ten originální nádech a skvělé herecké obsazení, avšak nezatracoval bych seriálové pokračování Planety.....oproti dnešním sračkám, co produkují hromadně všechna hollywoodská studia bez vyjímky...tohle byly ještě zlaté časy filmového plátna a mimochodem, pak tedy nechápu za co a proč má takové hodnocení nové zpracování Planety opic od Burtona.....asi jen z principu novosti a počítačových triků, že pánové kritici....?!!!! Bože....můj. ()

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

No, co k tomu říct? Už to dávno není ono. Ovšem masky, pár starých známých a Roddy McDowall tenhle seriál drží nad vodou. I když jsou pozdější díly špatné, Planetu opic mám stejně rád. Seriálová verze slvného filmu sice také není nikterak přepychová, ale úvodní díl poměrně překvapil a po pilotu je to tedy za poměrně dost solidní ***. Až nakoukám, změním, klidně i nechám a komentář doplním. Za 60%. + - masky, atmosféra, McDowall, staré postavy. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Aj keď seriál nedosahuje výšin kvality pôvodnych filmov, to najpodstanejšie si zachováva. Cudzie pozemské prostredie, v ktorom sú ľudia buď vykynožovaní alebo otrokmi opíc. Síce oproti filmom vedia rozprávať a môžu mať drobné farmy, v opičej civilizácii sú takmer na úrovni zvierat. Seriál netreba brať ako pokračovanie či dovysvetlenie filmov, ale ako samostaný projekt, akýsi spin-off. Má aj odlišné poslanie než sú filmy. Sci-fi element je prítomný hlavne v úvodnej epizóde a občas aj niektorých ďalších, predovšetkým však ide o dobrodružný seriál, v zaujímavých lokáciách zaliatym slnkom a väčšinou snímaný v exteriéroch, čo si veľmi pochvaľujem, pretože ani v prvej polovici 70. rokov to nebolo pre seriály celkom bežné. Plusom je aj znovuangažovanie Roddyho McDowella, ktorý sa objavil aj vo filmoch, aj keď v inej postave. A keďže ani masky nešli oproti filmom kvalitou dole ani o piaď a každý jedinec má originálnu masku (čo opäť nie je štandart), fanúšik opičej ságy musí mať radosť. Dvojica astronautov je sympatická a spolu s opičím rebelom tvoria (ne)súrodé trio, ktoré sa mnohokrát ocitá v roli hrdinov či osloboditeľov. Ako to už pri starších seriáloch býva, nájde sa tu aj mnoho logických chýb, naivity, stereotypov a klišé pri riešení situácií, ale plne to vyrovnáva nadčasové kúzlo témy opičej planéty. Škoda, že bol seriál kvôli klesajúcej popularite utnutý a nemohol byť normálne dokončený. Možno ak by sa tak stalo, aj tunajšie značne podhodnotené hodnotenie (na imdb má seriál 72 %) by bolo iné. ()

Galéria (131)

Zaujímavosti (8)

  • Kim Hunter, jež ztvárnila v prvních třech filmech Planety opic postavu Ziry, byla oslovena, aby hostovala i v tomto seriálu. Herečka ovšem nabídku odmítla, jelikož už měla plné zuby nepříjemného opičího make-upu. (fiLLthe3DD)
  • Tvůrci seriálu si poněkud pozměnily některé údaje z klasických kino filmů známé filmové série. Například lidé zde umějí mluvit, nejsou loveni, mohou mít vlastní vesnice a opicemi jsou přiměřeně respektováni. Dále se zde objevují psi, kteří seve filmové sérii neobjevovali, jelikož je zabil neznámý virus z vesmíru, jak bylo zmíněno ve snímku Útěk z planety opic (1971). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama