Reklama

Reklama

VOD (1)

Päť cudzincov cestuje v spoločne prenajatom karavane, aby sa dostali do spoločného cieľa. Keď padne noc, na ceste sa objaví mŕtve zviera a v snahe vyhnúť sa mu auto narazí do stromu. Keď ráno precitnú, ocitajú sa uprostred ničoho. Cesta, po ktorej išli, zmizla a okolo nich je len hustý les a malá čistinka. Čoskoro však odhalia, že toto miesto je spojené s hrozivým kultom a ich čaká boj na život a na smrť. (Arsenal83)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (111)

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Spoiler! sa neobjaví (žiaden výraznejší) v mojom komentári ale na tričku Fabrizia, ale to by sme začali od konca. Úvod veľmi príjemne navnadil na Texasský masaker motorovou Stihlkou, objavia sa mierne náznaky Osady, cez Muža z prútia (Rituál, The Wicker Man) sa preženieme aj cez Midsommar a najnovší Wrong Turn aby sme nakoniec dostali pomerne vydarený taliansky horor, ktorý však autori v závere trochu pokazili. Najm§ v samom závere sa až príliš snažili ukázať ako sa na horor v Taliansku pozeralo roky z vrchu (občas gotické horory, ale celkovo im bol tento žáner pomerne cudzí  ((Kanibali, 1980, asi najsvetlejšia výnimka ktorá potvrdzuje pravidlo)) ) a až veľmi chceli ukázať že to proste vedia a prílišné chcenie je občas, nielen v športe, na škodu. Občas kamera doslova vyráža dych, avšak pri hádke Fabrizia s Chiarou to vyzerá ako scéna z talianskej domácnosti. A našlo by sa ešte niekoľko drobných detailov, ktoré sa mne zdali zbytočné a preto to určite nebude najlepší horor tohto roku (víťazom je pre mňa už teraz Halloween Kills, neverím že príde obrovské sklamanie) ale považujem ho za veľmi príjemné prekvapenie tohto leta. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Laciná kopie v laciné kopii.. Obytný vůz závodící s ďáblem pod dohledem hor, palice způsobující miseryi dolních končetin, sirény z hornických městeček, hostiny na čerstvém vzduchu na oslavu slunovratu.., to je jen část přiznaných inspirací, které měly diváka vlákat do pasti. Jenže když namazaná olejem sociálního přesahu scvakla, měl jsem pocit, že si ze mě dělají něco, co tvarem připomíná střešní okno toho domku na paloučku u lesa. To ti 2+1 režiséři nevědí, koho v klasickém hororu dostává špekoun s červenými rukávky k díře v plotu? A nebo vědí a já jsem stronzo.. ()

Reklama

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Tomu říkám Klasický špatný Hororový finále. Achjo, kéž by si tvůrci uvědomili, že na papíře to možná fungovat bude, nýbrž na kameře už trošku spíš jako pěst na oko. Do té doby než se rozklíčoval twist a vyjevila se ona pravda, to hrálo na super italskou atmosféru, herecky taky slušné (i když postavy dokázaly být občas otravné), vizuálně lahůdkové a hororově v podstatě taky. Až se člověk diví, že zrovna toto vzniklo pro Netflix. Ale vlastně se před koncem přestane divit, poněvadž to zase tak nějak hnusně zkomerčnělo jak já říkám a zkazilo to veškerou doposud vybudovanou slušnou snahu o přinejmenším velmi atmosférický italský kousek. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Mám slabosť pre horory zamerané na kulty a táto talianska novinka mi pomerne sadla. Je pravda, že nebola konzistentná a v rámci objasnenia sektárskeho sprisahania mohla ísť viac do hĺbky, ale nevadí. Dobre som sa bavil, užil som si skvelú atmosféru a viac-menej ma sklamal len len neúplný záver, pri ktorom som nevedel, čo si myslieť. P.S. masky a desivá chatka bola famózna. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Niekoľko hororov spojených v jednom, pričom si ale z každého zobrali to lepšie. Na Netflix je to pre mňa prekvapenie, neriešila sa tu rasová otázka ani nikto nebol teplý, šlo sa čisto za hororovou líniou s veľmi zaujímavou a prekvapujúcou pointou. Nie je to môj žáner a ustavičné nariekanie Matildy Anny Ingrid Lutz mi bolo dosť proti srsti, ale za ten záver to nechám na dobrom hodnotení. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (2)

  • Při hromadné hostině si lze všimnout, jak většina strávníků pouze předstírá, že jí a pije. (Maraboy)
  • Film byl natočen v Římě a v Lese stínů (Foresta Umbra) v národním parku Gargano. (ČSFD)

Reklama

Reklama