Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenzie (188)

plagát

Zvieratko pre chorého Karola (1990) (TV film) 

Z krátkych filmov podľa Astrid, ktoré som zatiaľ videl, tento boduje. I slovenský dabing je moc milý. "Kde máme kabáty?" - "Tam kde ste si ich vyzliekli." To akoby nahrali u nás doma, haha.

plagát

Red Force 2 (1985) 

Cynthia a Michelle nastupujú v parádnej forme. Choreografia jak sa patrí. A ústredné trio skvelé. "Kde najdu Aspirina?" - "V lékárně." Ale šecko ostatné zbabrali na entú, čo ma mrzí.

plagát

Carův kurýr (1998) (seriál) 

Začiatok absolútny nárez! Peter Strogov, to bol železný muž. Megaepické. Síce potom prišli nejaké zakolísania a nezrovnalosti, ale inak dobrá práca.

plagát

Strašidelný mlyn (1973) (TV film) 

Mám tri dni domáce väzenie, lebo som predala koleso!

plagát

Pozor, želva! (1970) 

Neuveriteľne expresívne na zvukový film! Kamera berie dych. A deti sa na nič nehrajú, vyjadrujú samých seba. Keby ich režíroval Bruce Lee, mal by radosť.

plagát

Little Women (1949) 

Malé ženy v Technicolore! Hoci som túto verziu videl až ako štvrtú v poradí, páči sa mi asi najviac. Ale netreba furt porovnávať veci.

plagát

Kouzelný mužíček (1960) 

Milá varianta Dobšinského Zlatej priadky, ktorú zaznačili bratia Grimmovci. Nemci ju podali parádne. Bolo pekné ako mužíčkovo meno hľadali úplne všetci v kráľovstve. A Karin z Troch oříškov by som asi nespoznal!

plagát

Neobyčejný život Noe Dearborna (1999) (TV film) 

Človeku hneď napadne ten Noe, ktorému sa nechcelo stavať koráb, štepil si stromy a mal spústu času, hehe. A čo jeho menovec z Georgie? Chodí si okolo domčeka, robí si každodennú robotku a nad hlavou mu plynú desaťročia. Tak trochu ako vyššie zmienený.

plagát

Germanin (1943) 

Takže Stallich s Tuzarom v africkej džungli. A pred objektívom Luis Trenker s Lottou Koch. Exotika jak na želanie!

plagát

Variácie slávy (1991) (TV film) 

Filmík ako tento som dávno nevidel. Je úžasný! Je svojho vlastného formátu. Ide si vlastnou cestou. Postavy v ňom si žijú svoj vlastný svet. Romančík s Vášáryovou rozdali karty. Malý Volfík im sekunduje vo všetkých transformáciách. A samozrejme naša malá virtuózka. A tá hudba! Ja neviem, v minulosti ma nelákala klasika a Mozarta som neriešil. Ani jeho otca Leopolda. Aj keď svojho času u nás doma dostávali priestor. Hoci vyslovene z môjho popudu nie, hehe. Tí chlapi ale pracovali! Tvorili. Dotkli sa umenia. Nekonečna, kde nieto pravidiel a návodov. Kde nieto školských rád a odporučení. Tie ostali dakde dole. Nepochopil som to predtým. Možno sa to ani nedá z opisu. Kráčame totiž nevychodenou cestou.