Reklama

Reklama

Recenzie (14)

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Milovníci romantickej klasiky, držte si klobúky! Toto je ozaj klasické výpravné romantické dielo, ktoré ctí predlohu a ktoré prináša taký ten pôvodný poctivý prístup k réžii a k vyobrazeniu jednotlivých postáv. Musím priznať, že skôr je to určené tomu ženskému publiku, ale v zásade sa na to pozeralo celkom fajn, pričom oproti prvému filmu tu bolo cítiť zaujímavejšie a kvalitnejšie herecké obsadenie. Tým, ktorí majú radi podobné klasiky, to odpáli dekel, ako sa hovorí, mne to skôr spríjemnilo deň, ale nič prevratné sa vo mne neudialo. 65 % ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Príjemná adaptácia, pôsobilo to minimálne rovnako  “vianočne”, ako verzia z roku 94. Len nechápem, prečo tam hrali všetci tí starí herci. Tak napríklad herečka, ktorá hrala teenagerku Jo, mala v čase natáčania 32 a ešte vyzerala na svoj vek staro. Adaptácia samozrejme nemusí byť doslovná, mohli zmeniť vek postáv. Miesto toho tam nechali tú pani sa detinsky pitvoriť. Taylorka a Margaret O'Brien cute. ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Nejsem velký milovník klasiky, která se převádí do filmu, ale příběh "Malých žen" je přece jen dost zajímavý na to, aby to i v tom filmovém provedení mohlo fungovat, alespoň ve chvíli, kdy máte zajímavé herce. Tohle ztvárnění je díky vybraným herečkám podáno dobře a je uvěřitelné. Ty emoce jsou tak nějak přirozené. ()

aLPaC 

všetky recenzie používateľa

Chvílemi až příliš přeslazené, ale když to skončilo, tak jsem si to v paměti znovu projel a uvědomil jsem si, že se mi to vlastně líbilo a vzpomínal na to, jak sestry ještě bydleli u matky, jako by to nebylo před hodinou, ale před rokem. Jako první jsem viděl novou verzi s Winonou, tak mě chvílemi trochu štvalo, že vím, co bude následovat, ale tahle verze se mi i tak líbila více. Nakonec dávám čtyři, ale spíše tak 3,6. ()

raroh 

všetky recenzie používateľa

Romantizující, z maloměstských pozic mírně kritický, realismus, jemuž nechybí kousající ironie a snesitelný sentiment, s kterým si spojujeme často svět dětství a dospívání. Filmu velmi rádi odpustíme, že italská mužská hvězda Rossano Brazzi hraje německého učence Bhaera, zvláště když okouzlené Jo zpíva Goetheho zhudebněné verše tak věrojatně v duchu poloviny 19. století, kdy se film odehrává. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (4)

  • Sneh vo filme bol v skutočnosti vyrobený z kukuričných lupienkov. (Michal74)
  • June Allyson a Peter Lawford si zopakovali svoje filmové úlohy aj v rozhlasovej adaptácii románu, ktorá bola odvysielaná 13. marca 1949. (Michal74)

Reklama

Reklama