Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenzie (65)

plagát

Orel kontra žralok (2007) 

Jednoduchy film zo zivota dvoch 'jednoduchych' ludi. Nic neriesi, na nic sa nehra, napriek tomu zaujme a pobavi. Pre fanusikov nezavislych filmov - treba vidiet.

plagát

Potomkovia ľudí (2006) 

LUTUJEM Lutujem ze z tak zaujimaveho a sokujuceho nametu sa nepodarilo urobit zaujimavejsi a sokujucejsi film. Niekde som tusim zachytil ze namet bol cerpany z nejake kratkej poviedky (namiesto celej knihy), a tento slaby podklad sa aj prejavuje na skoro dvojhodinovom vizulanom spracovani, ktore z pociatku sice nadchne predstavivost divaka uplne inym napadom pre bliziacu sa apokalypsu, ale dalej sa problematikou nezaobera (ohromna skoda, sledovat ako sa vsetky tie okolite krajiny dostali do zahuby mohlo byt o dost putavejsie, ale o tom zrejme poviedka nebola) a sledujeme len zdanlivo nekonecny utek hlavnych hrdinov pred vsetkym, obcas okoreneny o riadne nadupanu akcnu scenu (napadnutie auta, obliehanie panelaku v uteceneckom tabore). Zaver ma tiez nenadchol, nakolko skoro ziadny nebol, ziadna satisfakcia pre tych ktory prezivaju vsetky utrapy hrdinov dufajuc v happy end, ono to asi happy end aj bol, len nam ho nie a nie ukazat. Children of Men je ale napriek tomu kvalitny kus filmarskej prace, skvely zakladny namet, dobre herecke vykony, dobre akcne sceny, vsetko je fasa len za ten nevyuzity potencial musim strhnut hviezdu. Konecny verdikt: prerobit na film o priebehu vsetkych udalosti ktore sa v tomto filme len okrajovo spominaju.

plagát

Iluzionista (2006) 

Takyto zaver som necakal a mna veru len tak lahko nic neprekvapi. Vynikajuci film pre mna s jedinou chybickou, velmi slaba a nezaujimava uvodna polhodinka, mohlo pomoct zopar scen z Eisenheimovych ciest po svete. Norton a Giamatti skveli, co ine by uz clovek od nich ocakaval.

plagát

Rocky Balboa (2006) 

Po Znameniach druhy film pri ktorom ostavam v nemom uzase nad hodnoteniami ostatnych. Tak priblbly a nudny film som fakt necakal. Hrozne dialogy, monotonne prednasane vsetkymi postavami, pribeh ziadny, stupnovanie napatia ziadne, samotna finalna bitka tak nerealisticka az by clovek zaplakal, navyse bez hocijakeho vyvrcholenia, herecke vykony hodne C-ckovych filmov. Tazko sa mi hladaju pozitiva, snad len ta treningova sekvencia a samozrejme Rocky theme song, ale aj s tym to prehanali ked znel v zufalo pomalej klavirovej verzii v kazdej druhej scene. A ak sa nahodou pytate sami seba, nie, nie som nijako negativne zaujaty proti Rockymu (nikdy to neboli nejako skvele filmy, ale ked mal bojovat proti obrovitemu rusakovi tak sa napatie dalo krajat takmer od zaciatku filmu) ani proti boxu (Cinderella Man bol pre mna dobry film), tento film ma proste nekonecne nudil pocas prvych dvoch tretin (pred treningom) a zaverecna bitka bola zufalo odflaknuta a nerealisticka (nezaznamenal som snad jediny zblokovany uder, proste sa 10 kol mlatili do hlavy). 1 hviezda za trening, rocky theme song a za to ze *spoiler* aspon nevyhral.

plagát

Oliver Twist (2005) 

Asi pred polrokom som cital knihu, a bola vynikajuca. Filmove spracovanie od tak kvalitneho rezisera ma ale ktovie preco vobec nezaujalo, ba priam nudilo. Hoci cele kapitoly citania boli zachytene v par minutach zaberov, film sa mi aj tak hrozne vliekol.

plagát

Zamestnanec mesiaca (2006) 

Americka komedia obsahujuca viac nez male mnozstvo mladych b-ckovych hercov + jednu spevacku, to neslubovalo nic dobre. Ako dobre ze som sa mylil. V poslednej dobe si holywood akoby zacal uvedomovat aky odpad vytvaral v niektorych zanroch (teen komedie a filmy o roznych sportovych zazrakoch napriklad) no a vznikaju celkom originalne kusky. Co sa tohto filmu tyka, jednotlive postavy su dobre zadefinovane, humor je celkom originalny (najma v podani kratkozrakeho Andyho Dicka) a zaver tiez nie je taky jasny ako by sa zdalo. Dobra oddychova komedia co neurazi.

plagát

Jesus Camp (2006) 

Strasidelne, VELMI strasidelne. Este o to strasidelnejsie ze sa to skutocne deje. Tvorci filmu ani nepotrebovali pouzit komentar, obrazky hovoria za seba. V skratke je to dokument o radikalnej evanjelickej cirkvi v amerike a ako vymyvaju mozgy detom pre politicke a ideologicke ucely. Smutne je ze z ich vlastneho pohladu si myslia ze konaju uplne normalne a ze kazdy by mal konat tak isto. Skoda slov, TREBA VIDIET. Nakolko pochybujem ze sa tento film niekedy dostane do nasich koncin v kinach ci pozicovniach, treba stahovat z internetu, mozem vam pomoct sa k nemu dostat. Ak ma niekto zaujem, napiste prispevok do diskusie k filmu.

plagát

Muž roku (2006) 

Vynikajuca humorom okorenena prva polovica filmu o tom ako sa komik v podani Williamsa dostane do bieleho domu ma naozaj prekvapila nakolko som ocakaval len priemerny oddychovy film. Pribeh mal velmi dobry spad a vtipy velmi dobre vystihovali problemy sucasnej americkej spolocnosti, resp. americkej politiky. Tvrocom vsak humorny obsah nestacil na celu dlzku filmu a tak v druhej polovici sledujeme akoby uplne odlisny film, dramu v ktorej velka zla nepoctiva spolocnost zameta stopy po svojich chybach prenasledovanim poctivej ex-pracovnicky (Linney). Tato druha cast pridava filmu dalsiu rovinu, ta vsak kvalitou naoko vyrazne zaostava, zrejme vdaka faktu ze divak sa chce nadalej bavit a nie riesit spiknutia (nehovoriac o tom ze pri danej zapletke sa neda vyhnut brutalnym filmovym cliche, na co som obzvlast alergicky). Film ale celkom urcite stoji za pozretie, uz len pre herecke umenie Walkena a Williamsa.

plagát

Magor v podnájme (2006) 

Strata casu, predvidatelne od zaciatku do konca, Wilson sa tak snazi byt vtipny az to je trapne, vkuse struha jeden a ten isty ksicht 'neviniatka', po 20 minutach som sa uz nemohol na jeho hranie pozerat, bolo mi odporne. Scenar je nanic, kazdych 10 minut meni temu. Hudson a Douglas su OK, ale na lepsie hodnotenie to urcite nestaci. Najvacsou hviezdou filmu je, a teraz pozor: Lance Armstrong!! Jeho kratucke cameo trvajuce dve sekundy je highlite-om filmu.

plagát

Neprijatý? Fpoho! (2006) 

Velmi slusna komedia na americky pomer v tom zmysle ze sa vyhyba zanrovym klise (aspon sa snazi) a tak ma pri pozerani nerozculovala. Hodnotenie uberam pre nedostatok humoru, tato komedia mola byt trochu viac 'crazy'.