Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Animovaný
  • Akčný
  • Dráma
  • Krátkometrážny

Zaujímavosti k filmom (43)

Fantomas

Fantomas (1964)

Aj keď to vo filme vôbec tak nevyzerá, predstaviteľ Fandora (Jean Marais) je od predstaviteľa komisára Juvea (Louis de Funès) nepatrne starší.

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001)

V prológu filmu, keď Bilbo (Ian Holm) nájde prsteň v Gollumovej jaskyni, hovorí rozprávačka (Cate Blanchett), že sa prsteň dostal k najnepravdepodobnejšiemu predstaviteľnému tvorovi - k Hobbitovi. V poslednom diele trilógie Návrat kráľa (2003) sa ale v prológu zas dozvedáme, že Gollum (Andy Serkis) bol v dobe, kedy sa k nemu prsteň dostal, tiež Hobbit.

Horký mesiac

Horký mesiac (1992)

V BDSM scéne je zviazaný Oscar (Peter Coyote) prevrhnutý so stoličkou na chrbát a následne mu Mimi (Emmanuelle Seigner) sadá nahá na tvár. Vzhľadom k tomu, že má Oscar celú dobu prelepené ústa lepiacou páskou, vyzerá záver tejto scény trochu nelogicky.

Fantomas

Fantomas (1964)

Komisár Juve (Louis de Funès) po vyfotografovaní obeseného lorda MacRashleya (Jean-Roger Caussimon) položí fotoaparát na komodu. Keď sa vzápätí vráti do miestnosti, aby ostatným ukázal dôkaz, leží fotoaparát na posteli.

Spadla z oblakov

Spadla z oblakov (1978) (seriál)

Na konci piatej epizódy, keď Majka (Zuzana Pravňanská) naživo vysiela na gurun, začína jej priamy prenos slovami: "Tak to sú oni, priznajme si, že sme si ich predstavovali celkom inakšie." Táto poznámka pôsobí nezmyselne, nakoľko je aj samotná Majka mimozemšťanom, a jej vzhľad bol zámerne zvolený tak, aby medzi ľudí zapadla.

Mafstory

Mafstory (2006) (seriál)

Námet dielu Feďovo dedičstvo vychádza z filmu Podivné dedičstvo (1972). Okrem samotnej témy deja na film odkazujú tiež niektoré repliky hercov, ktoré sú takmer totožné s hláškami zo spomínaného filmu. Sú to vety ako: "Banán, keby si ty držal hubu, možno sa dozvíme, kto to je." / "Tu sú veci, ktoré mal tvoj otec oblečené, keď sme spolu boli poslednýkrát na akcii." Podobný prípad inšpirácie dejom iného filmu sa odohral tiež v dieli Klub bitkárov.

Mafstory

Mafstory (2006) (seriál)

"Paplónová samba", ktorú Ali (Peter Sklár) spieva v posteli, je akousi paródiou na spev Petra Lipu a jeho skladby "Samba na jednom tóne".

Rodinka úžasných

Rodinka úžasných (2004)

Keď Elastina (Holly Hunter) vysiela z lietadla na ostrov a žiada odvolanie útoku, je na druhej strane spojenia celú dobu prítomný aj Pán Úžasný (Craig T. Nelson). Elastina pri vysielaní niekoľkokrát prehovorí k dcére, oslovuje ju menom a požaduje po nej, aby vytvorila okolo lietadla silové pole. Napriek všetkým týmto jasných indíciám sa Pán Úžasný zdesí, až keď Elastina prehlási, že na palube sú deti.

Rodinka úžasných

Rodinka úžasných (2004)

Z prvého rozhovoru Pán Úžasného (Craig T. Nelson) a Ednou (Brad Bird) na vrátnici je evidentné, že Úžasný prišiel neohlásený. Chvíľu na to však Edna hovorí, že jej asi nesie nejakú výzvu, a že bola prekvapená, keď jej zavolal.

Vodný svet

Vodný svet (1995)

Keď Námorník (Kevin Costner) po anulovanom obchode zabije na svojej lodi bláznivého tuláka (Kim Coates), skoná blázon na sieti, čo je vidieť ešte v niekoľkých nasledujúcich záberoch. V momente, keď ho hádže do vody, je ale vidieť, že leží na okraji jedného z trupov.

Harry Potter a Dary smrti - 2.

Harry Potter a Dary smrti - 2. (2011)

V spomienkach riaditeľa Snapea (Alan Rickman) sa dozvedáme, že to bol práve on, kto vyčaroval patrona v podobe lane, ktorý sa objavil v predošlej epizóde. Vzhľadom na to, že pri jeho vyčarovaní sa v miestnosti s ním nachádzal aj vtedajší riaditeľ Album Dumbledore (Michael Gambon), je tu určitá časová nezrovnalosť (niečo vyše jedného roka), keďže Dumbledore bol zabitý ešte predošlý školský rok v Harry Potter a Polovičný princ (2009).

Mafstory

Mafstory (2006) (seriál)

V epizóde "Výkupné", v scéne, kedy Pipina (Gabriela Dzuríková) presviedča v spálni Aliho (Peter Sklár), aby jej kúpil nový kožuch, číta Ali knihu, na ktorej obale je nalepený jeden z najznámejších plagátov českej počítačovej hry Mafia: The City of Lost Heaven.

Finist, jasný sokol

Finist, jasný sokol (1975)

Agafon (Georgiy Vitsin) počas spievania svojej pesničky mení držanie balalajky. Na poli ju drží ako pravák, zatiaľ čo v lese hrá ľavou rukou.

Bláznivá farma

Bláznivá farma (2004)

Keď Alameda Slim (Randy Quaid) zistí, že mu jeho kumpán dlhodobo zakrýva hlavou jeden z posledných neodkúpených pozemkov na mape, môžme si všimnúť, že na pozemku "Dixon Ranch" sa v rôznych prestrihoch mení farba značky a v jednom dokonca chýba úplne. Znovu sa objaví, až keď mu pomocník vysvetľuje, že sa mu na gauči jednoducho sedí pohodlne.

Pulp Fiction: Historky z podsvetia

Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994)

Telefonátom medzi ústrednými dvoma postavami sa inšpirovali aj tvorcovia hry „GTA: San Andreas“. Jedna z postáv tam ukončuje telefonát slovami: "I don't know you! I don't know you! Prank caller! Prank caller!"

Transformers: Pomsta porazených

Transformers: Pomsta porazených (2009)

Keď sa partia Decepticonov vydáva vzkriesiť Megatrona (Hugo Weaving), vojenský sonar spozoruje 5 ponárajúcich sa objektov. Keď dorazia na dno, Scalpel (John DiCrosta) prikáže zabiť jedného člena, pretože potrebuje jeho súčiastky. Po vzkriesení Megatrona sa všetci vynárajú a sonar chybne deteguje 6 objektov, aj keď ich má byť 5.

Reklama