Reklama

Reklama

Nevera po slovensky

Obsahy(1)

V slovenskej podhorskej dedine sú hanblivý Domino, poslušný mamin synáčik,  a vynaliezavý Karči, vidiecky Edison, už roky dobrí kamaráti. Spolu s partiou lesných robotníkov a miestnym horárom netrpezlivo očakávajú príchod sezónnych brigádničiek - lazníčok. Vízia vášnivých nocí sa čoskoro premení na krutú skutočnosť a muži si uvedomia, že nevera po slovensky nie je vôbec taká jednoduchá. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (90)

Andik 

všetky recenzie používateľa

Chlapi nepriznávajte sa k nevere, musite stále zatlkať.Mňa keby moja žena priamo načapala ako to robím, ja to zapriem.Ako to urobím ? No ono to prebieha v tom vtrhne moja žena ja sa zľaknem panenko Mária človek si tu na chvíľu omdlie a hneď ho strčia do izby s cudzou, nahou ženskou.Dovoľte pani legitimujte sa ja vás vôbec nepoznám. A keď moja žena povie, veď ty si sa na nej pohyboval a vidíš to je ten dôkaz ako nám ľudia neprajú náš krásny vzťah, nie len že ma omámili, nie len že ma strčili do izby s cudzou nahou ženskou ale oni ma ešte aj rozkývali. ()

`barocco 

všetky recenzie používateľa

Tento Jakubiskov film na scenar Petra Kovacika je vlastne zostihany povodny televizny serial. Podobne ako pri Tisicrocnej vcele pri ktorej bola tak isto zadavatelom Slovenska televizia je 212 minut serialovych zostrihanych na 143 minut aby sa dosiahla dvojprogramova filmova dlzka. Videl som obe verzie a zda sa mi ze zostrihanie predsa len ubralo z celkovej atmosfery pribehu. Aj napriek mnohym chybajucim scenkam film Nevera po slovensky sa stal po rokoch uz klasikou ktoru si vzdy rad pozriem. .Lesnych robotnikov hraju menej znami herci z vtedajsieho Martinskeho divadla. Okrem vyborneho Milana Kissa tu pre mna exceluje Anton Tron ktory hra Jasteriaka a samozrejme tiez Otto Lackovic (pre ceskych divakov znamy skor svojim hlasom kedze vo Winetuovkach daboval zvacsa zaporakov (v cestine, samozrejme)) ako Polesny. Zaujimava je mala uloha najznamejsieho ceskeho kaskadera a herca neherca Zdeněka Srstku. A najoblubenejsia hlaska? Ty si zbila nasho milacika? PS: Predsa len ale serialova neskratena verzia je lepsia... PS2: Dost ma prekvapilo hodnotenie niektorych prispievatelov, Juraj Jakubisko a jedna hviezdicka, takmer na hranici ODPADU? To snat nie... ()

Reklama

the_weaver 

všetky recenzie používateľa

1. diel: *** Naozajstný "socialistický realizmus" v kulisách slovenských lazov a okolitej prírody. Prízemnosť i socialistický prístup k práci je z toho cítiť na míle a asi sa podarilo vystihnúť i urazenú hrdosť dedinských chlapov. Dnes potešia i zábery na premávajúcu parnú lesnú železnicu. Zato ten fórik s elektrinou stačilo bohato vidieť raz.↵  2. diel: **** si s jemným humorom uťahuje z typických slovenských vidieckych čŕt ako "dobroprajnosť", "galantnosť" či "vynaliezavosť". Scéna rande so servírkami, ktorá dostala najviac priestoru, sa síce vydarila najmenej, ale ostatné scény dojem naprávajú.↵  3. diel: ** je najslabší, jadro tvorí jeden posteľový fór, ktorý sa opakuje až do vyčerpania (všetkých drevorubačov). Akoby humor došiel a tento diel vznikol len preto, aby sa príbeh nakoniec uzavrel. ()

DJ Rocco iNc 

všetky recenzie používateľa

Keď som videl reprízu na Markíze, bol som zhrozený, aká zostrihaná je kinoverzia. Roky som zvyknutý na verziu, ktorú vysiela RTVS a inak si to už ani predstaviť neviem. Film celkovo hodnotím veľmi pozitívne, jedna z lepších Jakubiskových klasík, v ktorej sa partia starých nadržancov snaží obveseliť mladé devy. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Nech je amerických variantov na podobnú tému koľko chce, Jakubisko vystihol tuzemskú mentalitu v tomto smere dokonale. Sedliaci a nevera. Neskutočné množstvo úsmevných sexuálnych situácií, do ktorých sa dostávajú neohrabaní truľovia, lesní robotníci. Ako starci platia dievčatám 'Uisky Bľek en Vajt' alebo zhotovia vibračnú kolísku, na to sa jednoducho oplatí pozrieť. Len škoda, že to všetko sa kľudne mohlo spratať aj do menej ako dvoch hodín a amatérske výkony tiež brzdia pomer zo spokojnosti. 70%. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (17)

  • Andrej Šilan za svoju úlohu Hurdiša získal honorár 14 000 Kčs. Toho času sa za taký honorár dal kúpiť jednoizbový družstevný byt. (AxelWers)
  • Stanislav Kubiš (Močiarsky) jazdil na motorke Jawe 250 a pri prenasledovaní Milana Kiša (Edison), jazdil tak nebezpečne, že kameraman Stano Szomolányi, ktorý scénu jazdy filmoval z korby nákladného auta, bol taký vyplašený a preľaknutý, že keď videl, ako Kubiš vedie motocykel, zabudol od prekvapenia zapnúť aj kameru. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama