Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dokumentárny
  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný

Zaujímavosti k filmom (46)

Súmrak

Súmrak (2008)

Panovník Vlad III. Dracula bol známy svojou údajnou krutosťou a brutalitou, vďaka ktorej sa stal tiež predobrazom upíra Draculu v románe Brama Stokera. Vzdialeným príbuzným tohto panovníka je herec Robert Pattinson, ktorý si upíra zahral v tomto filme.

Narodený 4. júla

Narodený 4. júla (1989)

Skutočný Ron Kovic bol tak dojatý príbehom a stvárnením jeho postavy, že osobne podaroval svoju bronzovú hviezdu Tomovi Cruiseovi.

Eva Nová

Eva Nová (2015)

Film sa nakrúcal v Pečovskej Novej Vsi.

Ninja korytnačky

Ninja korytnačky (2014)

Korytnačky majú mená slávnych talianskych renesančných umelcov – Leonardo (Leonardo da Vinci), Michelangelo (Michelangelo Buonarroti), Donatello (Donatello, vlastným menom Donato di Niccolò di Betto Bardi) a Raphael (Raphael, známy tiež ako Raffaello Santi).

Marco Polo

Marco Polo (2014) (seriál)

Na nakrúcaní scén z Mongolska a Číny, boli v Súľovských skalách ľudia zhruba 20-tich národností z celého sveta, napríklad z Nového Zélandu, Austrálie, Kazachstanu, Číny a Mongolska.

Gravitácia

Gravitácia (2013)

Film Gravitácia bol drahší, než indická misia na Mars (MOM).

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001)

Podľa Tolkiena je Sam najpodstatnejší hrdina „Pána prsteňov“, pretože splniť úlohu zničiť prsteň sa podarí len kvôli Samovi, ktorý opakovane zachráni Froda, a je to tiež jediná postava, ktorá sa je schopná dobrovoľne a ľahko vzdať prsteňa.

Lincoln

Lincoln (2012)

Herec Daniel Day-Lewis je o 7 centimetrov nižší než Abraham Lincoln, ktorý meral až 195 cm. Zaujímavé taktiež je, že postavu najväčšieho prezidenta USA stvárnil Brit.

Bezstarostná jazda

Bezstarostná jazda (1969)

Po premiére vo Švédsku, v roku 1969, film výrazne poznačil kult značky Harley-Davidson.

Invictus

Invictus (2009)

Hráč, ktorého stvárnil Scott Eastwood (syn režiséra Clinta Eastwooda), sa volá Joel Stransky. Okrem toho, že Stransky rozhodol finálový zápas, je zaujímavosťou aj to, že má české korene.

Bojovník

Bojovník (2015)

Jake Gyllenhaal pre rolu Lou Blooma v snímke Nightcrawler (2014) najprv schudol 9 kíl, aby následne o pol roka neskôr pribral takmer 7 kg svalovej hmoty kvôli postave Billyho Hopea. (Zdroj: refresher.sk)

James Bond: Spectre

James Bond: Spectre (2015)

Mexická vláda poskytla filmárom daňové úľavy vo výške 18 miliónov eur. Podľa viacerých médií filmová spoločnosť Sony za to zmenila scenár filmu, aby sa v ňom Mexiko ukázalo v priaznivejšom svetle a aby hlavný zloduch nebol Mexičan. Krajina totiž v posledných rokoch zápasí s veľmi zlým imidžom, za ktorý môžu hlavne organizovaný zločin a drogové mafie.

Bojovník: Brat proti bratovi

Bojovník: Brat proti bratovi (2011)

Na úlohu Tommyho trénoval Tom Hardy každodenne box, kickbox či muay thai - všetko po 2 hodiny v rámci dňa plus silové tréningy, ktoré boli tiež dvojhodinové. Takisto dodržiaval nízkosacharidovú stravu. Avšak, ako sa sám vyjadril v rozhovoroch, viackrát za deň sa cítil mdlo a na odpadnutie.

Reklama