Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dokumentárny
  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný

Obľúbené filmy (9)

Posledný samuraj

Posledný samuraj (2003)

Historicky film naplnený japonskou kultúrou, ktorá bola od dávnych čias spätá so samurajmi. Pekná filmová ukážka, ktorá poukazuje na kultúru samurajov. Ich život, zábavu, lásku jeden k druhému a vzájomnú úctu. Priebeh mladého kapitána Nathana Algrena, ktorý sa omilosteniam dostane do samurajskej osady, kde sa Katsumodo snaží získať informácie o svojom nepriateľovi. Neskôr sa antipatia mení na priateľstvo. Nathanovi sa vzťah ku japonským divochom tiež zmení a to až natoľko, že sa rozhodne hájiť ich zaujmi v rozhodujúcej bitke. Nádherná kamerová práca, brilantný výkon Toma Cruisa a ostatných hercov. Výborná réžia od Edwarda Zwicka a veľmi príjemná hudba Hansa Zimmera. Takže film je po všetkých stránkach perfektný. Príbeh po celý čas graduje a na konci je to doslova emocionálna bomba.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Gladiátor - Hollywoodske vizuálne veľdielo s Russelom Crowom v hlavnej úlohe. Film stokrát pozeraný, no stále perfektný. Akčne scény zvládnuté na jednotku, dej plynuli bez zádrheľov, hudba jedným slovom úžasná. Všetko vyzerá až príliš realisticky a tá historickosť Vás priam pohltí. Koloseum vyzerá majestátne. Aj keď tento film vôbec nie je podľa skutočných udalosti a ma veľa historických a iných chýb nič to nemení na tom, že Gladiátor je výborný film. Trojica Scott, Zimmer, Crowe odviedli maximum.

G. Moscati - Doktor pre chudobných

G. Moscati - Doktor pre chudobných (2007)

Táto dráma patri medzi moje najobľúbenejšie mimoamerické filmy. Životopisný film o veľkom človeku. Doktor Giuseppe Moscati je prototyp výnimočného lekára a dnešní doktori by si určite mali brať z neho príklad. To s akou láskou liečil a ako sa staral o ľudí, ktorých sa nikto nechcel ani len dotknúť, a to počas vojnových rokov je priam neskutočné. Svojou láskou a túžbou pomáhať druhým mi pripomína milosrdného samaritána z biblických čias alebo Matku Terezu v mužskom prevedení. Tak či onak Lekár zázrakov je výborný životopisný film z dielne talianskych tvorcov o ich celosvetovo uznávanom lekárovi. Film z lekárskeho prostredia, nie len pre budúcich doktorov.

Expres

Expres (2008)

Pre mňa určite jeden z najsilnejších a najemotívnejších športových filmov, ktoré som videl. Strastiplný príbeh hráča amerického futbalu Ernieho Davisa. The Express je o bojovnosti a nezlomnosti mladíka čiernej pleti, ktorý si šiel naprieč úskaliam za svojim snom. Film plný rasovej neznášanlivosti a rasovej segregácie. Táto snímka poukazuje ako rasizmus za čias Martina Luthera Kinga, zasahoval do rôznych oblasti spoločenského života, šport nevynímajúc. The Expres sa trošku podoba na film Spomienka na Titanov (Remember the Titans), no ma lepši náboj. Mladý herec Rob Brown chytil svoju šancu pevne do rúk a predviedol výkon veľkých filmových hviezd. Denniho Quaida som mal vždy rád. Rola prísneho trénera mu neskutočne sadla a nebojím sa povedať, že to bol jeho najlepší herecký výkon za posledných 10 rokov, ak nie najlepší v celej jeho kariére. Režiséra Garyho Fliedera som nijak špeciálne nesledoval, no týmto filmom na mňa urobil dojem. Chválim prestrihy kamery, kde sa striedal farebný a čiernobiely obraz. Dodalo to dávku staromódnosti z minulých čias. The Express je síce športovo ladený film, no svojim spracovaním ma určite čo ponúknuť širšiemu publiku ako len športovým priaznivcom.