Reklama

Reklama

Jack Fisk

Jack Fisk

nar. 19.12.1945 (78 rokov)
Canton, Illinois, USA

Zaujímavosti (4)

Revenant Zmŕtvychvstanie (2015)

  • Jednou z najpamätnejších scén vo filme je bezpochyby útok medvedice na Hugha Glassa (Leonardo DiCaprio). O pozadí sfilmovania tejto intenzívnej a násilnej scény viac prezradil hlavný výtvarník Jack Fisk. Základ tvoril tým kaskadérov a tiež CGI. Na priamu otázku či bol pri natáčaní použitý aj živý medveď Fisk odpovedal: „Žiadny. Nemali sme žiadne skutočné medvede na pľaci. Pozreli sme sa na medvede, ale všetky boli príliš tučné. Tieto cvičené medvede v zajatí, ktoré vidíte v televíznych reláciách, tie nevyzerajú ako divoký medveď grizzly z roku 1800.“ Samotná scéna sa pripravovala celé mesiace pred príchodom na miesto natáčania v Squamish, v Britskej Kolumbii. V deň natáčania oblasť osadili 25 stôp (cca 7,6 m) vysokými gumenými stromami, aby sa pri náraze do nich DiCaprio nezranil. Herec bol potom pripútaný na laná, ktoré ovládali kaskadéri a pomocou nich dosiahli prudké trhavé pohyby. Grizzly bol potom pridaný digitálne v postprodukcii. (Rorschach_SK)

Revenant Zmŕtvychvstanie (2015)

  • Miesto, kde sa natáčala scéna s bizónmi a vlkmi našiel štáb úplne náhodne. Jack Fisk, produkčný dizajnér filmu, povedal: „Jedného dňa sme sa plavili po rieke a na istom mieste sme odstavili člny. Vykročili sme hore kopcom na breh a zrazu sa pred nami otvorila táto úžasne veľká vyhliadka. Slnko pomaly zapadalo za obzor a bol perfektný čas dňa vidieť to svetlo. Vtedy sme si všetci povedali – Ó môj Bože, toto sme hľadali!“. (JOZZZKO)

Nebeské dni (1978)

  • Produkční návrhář Jack Fisk měl na kompletní sestavení farmářského domu přesně čtyři týdny. Důvodem bylo blížící se období sklizně, které mělo přijít za šest týdnů. (Borrtex)

Zapadákov (1973)

  • Natáčelo se po dobu 16 týdnů. To však znamenalo, že se již výrazně projevilo střídání ročního období. A tak se výtvarný režisér Jack Fisk ocitl v situaci, kdy lepil listy na stromy a natíral je na zeleno. (Borrtex)

Scénograf

Herec

Režisér

Reklama

Reklama