Reklama

Reklama

Jack Fisk

Jack Fisk

nar. 19.12.1945 (78 rokov)
Canton, Illinois, USA

Zaujímavosti (4)

Revenant Zmŕtvychvstanie (2015)

  • Jednou z najpamätnejších scén vo filme je bezpochyby útok medvedice na Hugha Glassa (Leonardo DiCaprio). O pozadí sfilmovania tejto intenzívnej a násilnej scény viac prezradil hlavný výtvarník Jack Fisk. Základ tvoril tým kaskadérov a tiež CGI. Na priamu otázku či bol pri natáčaní použitý aj živý medveď Fisk odpovedal: „Žiadny. Nemali sme žiadne skutočné medvede na pľaci. Pozreli sme sa na medvede, ale všetky boli príliš tučné. Tieto cvičené medvede v zajatí, ktoré vidíte v televíznych reláciách, tie nevyzerajú ako divoký medveď grizzly z roku 1800.“ Samotná scéna sa pripravovala celé mesiace pred príchodom na miesto natáčania v Squamish, v Britskej Kolumbii. V deň natáčania oblasť osadili 25 stôp (cca 7,6 m) vysokými gumenými stromami, aby sa pri náraze do nich DiCaprio nezranil. Herec bol potom pripútaný na laná, ktoré ovládali kaskadéri a pomocou nich dosiahli prudké trhavé pohyby. Grizzly bol potom pridaný digitálne v postprodukcii. (Rorschach_SK)

Revenant Zmŕtvychvstanie (2015)

  • Miesto, kde sa natáčala scéna s bizónmi a vlkmi našiel štáb úplne náhodne. Jack Fisk, produkčný dizajnér filmu, povedal: „Jedného dňa sme sa plavili po rieke a na istom mieste sme odstavili člny. Vykročili sme hore kopcom na breh a zrazu sa pred nami otvorila táto úžasne veľká vyhliadka. Slnko pomaly zapadalo za obzor a bol perfektný čas dňa vidieť to svetlo. Vtedy sme si všetci povedali – Ó môj Bože, toto sme hľadali!“. (JOZZZKO)

Nebeské dni (1978)

  • Produkční návrhář Jack Fisk měl na kompletní sestavení farmářského domu přesně čtyři týdny. Důvodem bylo blížící se období sklizně, které mělo přijít za šest týdnů. (Borrtex)

Galéria (2)

Reklama

Scénograf

Herec

Režisér

Ovládací panel

Reklama

Reklama