Reklama

Reklama

Voda pre slony

  • Česko Voda pro slony (viac)
Trailer 2

Mladý študent Jacob Jankowski (Robert Pattinson) zložil záverečné skúšky, aby sa mohol stať veterinárom, keď sa dozvedel, že obaja jeho rodičia zomreli. Bez rodiny a peňazí sa Jacob rozhodne pridať k potulnému cirkusu Benzini. Nastupuje na miesto veterinára, kde sa má starať o cirkusový zverinec vrátane nádherných koní krásnej jazdkyne a hviezdy voľnej drezúry koní Marleny (Reese Witherspoonová). Do Marleny sa Jacob rýchlo zaľúbi, ale ona už patrí charizmatickému, no zvrátenému a násilníckemu riaditeľovi cirkusu Augustovi (Christoph Waltz). Medzi Marlenou a Jackobom vzniká krehké puto, ktoré utužuje aj spoločná láska k zvieratám a hlavne slonici Rosie, ktorá mala cirkus zachrániť pred úpadkom. Rosie však nie je schopná nacvičiť žiadne číslo, ani poslúchnuť jednoduché príkazy. Puto medzi touto trojicou sa nakoniec stane jedinou nádejou na prežitie... Po rokoch Jacob už ako starý muž spomína na svoj život, keď tajne miloval ženu, ktorú milovali aj iní. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (731)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Zatímco Varieté jen opatrně zužitkovalo syžet jakoby vystřižený ze 30. let, ale vsadilo ho do současnosti, Voda pro slony se rokem 1931 doslova opájí v každém záběru. Cirkusové prostředí, nadoblačná Reese, naprosto přesný Christoph a předsudky kořící Robert (už nemám strach z jeho kreace v Bel Ami), to je, co na velkém plátně potřebuju zdaleka nejvíc. Velkolepý melodram, který si je vědom svého poslání. ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

To jsem měla nějakou vlčí mlhu, že jsem dala plný počet. Zvesela snižuji a svůj prohřešek uzavírám tím, že jsem tou dobou zřejmě trpěla absencí kvalitních romantických, výpravných filmů. Takže konečně průměr a Waltze bych už mohla vidět i v nějaké kladné roli. Ta jeho škatulka mě už přestává bavit, byť je v ní sebelepší. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

R.Pattinson mi veľmi nesedí, ale musím uznať, že tu bol celkom prijateľný. Tento romantický film mi dal takmer všetko, čo od tohto typu filmov očakávam. Odohráva sa v neopozeranom prostredí cirkusu plnom zvierat a skvelých vystúpení, má výborného záporáka, ktorého opäť bezchybne stvárnil Ch. Waltz a samozrejme dvojicu zaľúbených, bez ktorých to jednoducho nejde. Príbehy ako chudobný chlapec k šťastiu prišiel mi vždy sedeli, navyše nie je to typický romantický film určený výhradne pre ženy, skôr naopak. Práca v cirkuse je ťažká, smradľavá a pri vyšinutom šéfovi aj nebezpečná. Príbeh je vyrozprávaný z pohľadu staršieho pána, ktorý spomína na staré dobré časy Je vyrozprávaný v pokľudnom tempe a takto to mám rád. Film síce nedosahuje silu snímkov ako Anglický pacient, Návrat do Could Moutain či Titanic, ale inak je presne z tohto súdka. 80%. ()

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Mladá dvojica R. Pattinson (vystrihnutý z Twilightu) a R. Witherspoon boli vložení do " cirkusového budíka " ,ktorý pracoval bez chyby a ktorého ručičky monotónne odbíjali tik - tak, tik -tak... Škoda, že budík len občas zazvonil v podobe nečakanej, alebo vyhrotenej situácie, čo spôsobilo, že dobre pracujúci mechanizmus koliesok nebol využitý na plno. Napriek tomu prvé spoločné vystúpenie spomínanej dvojice, ma milo prekvapilo ako aj rafinované prepojenie názvu pesničiek do kontextu dialógov (Ľúbim ťa a Nehovor mu o tom boli názvy piesni, ktoré presne vystihovali to, čo herci v danej chvíli "chceli" povedať). Tento silný príbeh ľudí pôsobiacich v cirkuse, v celku realisticky odhalil ich spôsob života, medzi sebou a vzájomnými vzťahmi k zvieratám, takže ma nesklamal, ale ani neprekvapil. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Od tvůrce Constantina a I Am Legend bych podobný příspěvek moc nečekal. Ale Francis Lawrence potvrdil že je dobrým vypravěčem a že se s ním musí počítat. Voda pro slony je určitě fajn romantika, kdy čekáte až to všechno praskne a něco se stane. Christoph Waltz je definitivně odsouzen k záporným rolím. Jeho August je postava stejně hnusná jako perfektní. A vážení Robert Pattinson není rozhodně tragický herec. Mou nejoblíbenější postavou byla i přesto slonice Rosie. PS:Nečekal bych že mě cirkusová atmosféra natolik zasáhne. ()

Galéria (76)

Zaujímavosti (26)

  • Robert Pattinson (Jacob) se během natáčení potýkal s panickou hrůzou z cirkusového prostředí, ve kterém se děj snímku odehrává. Důvodem byla vzpomínka na muže, který uhořel v převleku klauna během představení, které Pattinson jako malý chlapec navštívil. (Timak)
  • Názov filmu sa objaví až v samom závere. (Johnny.ARN)

Súvisiace novinky

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (viac)

Oscaroví nominanti na vzestupu

Oscaroví nominanti na vzestupu

21.02.2010

Nic vám tak nenakopne kariéru jako nominace na Oscara. Jeremy Renner a Christoph Waltz by mohli vyprávět. A oni vyprávějí. Renner prozradil, že si zahraje po boku Ewana McGregora v dobovém thrilleru… (viac)

Pattinson chodí Pennovi za ženou

Pattinson chodí Pennovi za ženou

26.01.2010

Podivuhodnou hereckou sestavu a ještě podivuhodnější milostný trojúhelník uvidíme v adaptaci kritikou uctívaného a mnoha literárními cenami ověnčeného bestselleru Sary Gruenové Water for Elephants.… (viac)

Reklama

Reklama