Reklama

Reklama

John Guillermin

John Guillermin

nar. 11.11.1925
London, England, Veľká Británia

zom. 28.09.2015 (89 rokov)
Topanga, Los Angeles, California, USA

Zaujímavosti (9)

King Kong žije (1986)

King Kong žije (1986)

  • Režisér John Guillermin byl během natáčení v depresích po ztrátě syna Michaela ,a tak byla výroba dosti problematická – režisér libovolně opouštěl natáčení, hádal se a po jedné ostřejší výměně názorů zmizel na několik dní. Snímek nakonec musel dokončit dokumentarista Charles McCracken. (fiLLthe3DD)

Smrť na Níle (1978)

  • Guillermin chválil, že obsadenie si sadlo: "Skúsenejší herci vytvorili veľmi pohodovú atmosféru. Vôbec neboli netrpezliví. S Bette Davis som nikdy predtým nespolupracoval a bolo mi povedané, že je profesionálna, ale nie veľmi komunikatívna. No bola úplnou oporou a plná nadšenia. Počas prestávok sa často osadenstvo usadilo bokom a zapojilo do fantastických rozhovorov. Bola tam Ustinovova vtipná duchaplnosť a Nivenov suchý humor. Jack Warden je veľmi zábavný muž a Mia Farrow veľmi zábavná žena. Bola to skupina ľudí, ktorí sa vedeli zrelaxovať." (Arsenal83)

Smrť na Níle (1978)

  • Guillermin o Ustinovom Poirotovi: „Poirot vie byť chladná ryba, ale tu sme ho urobili humanistickejším a vrúcnejším, zaujíma sa napríklad o mladých ľudí. Peter Ustinov presne toto dokázal stvárniť." (Arsenal83)

Sklenené peklo (1974)

  • Prakticky ihned po vydání zaplatili Warner Bros. 390 tisíc amerických dolarů za autorská práva ke knize „Věž“ od Richarda Martina Sterna. Osm týdnů poté vysázeli 20th Century Fox o deset tisíc více za knihu „Skleněné peklo“ dua Thomas N. Scortia a Frank M. Robinson. Avšak točit dva podobné a velmi nákladné filmy by bylo krátkozraké, proto došlo k události ve světě filmu nepříliš obvyklé – oba giganti se dohodli na spolupráci. Režii převzal John Guillermin a Irwin Allen, který měl být režisérem druhého filmu, nakonec plnil roli producenta a režiséra akčních scén. (Epistemolog)

Režisér

Scenárista

Producent

Reklama

Reklama