Reklama

Reklama

Vilém Pruner

Vilém Pruner

nar. 20.01.1916
Viedeň, Rakúsko-Uhorsko

zom. 06.08.2010 (94 rokov)
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko

Zaujímavosti (4)

Cesta do hlubin študákovy duše (1939)

  • Film mal u divákov ohromný úspech, ale pre Jaroslava Žáka znamenal celkom zásadný problém, keď musel čeliť obvineniam Ústredného spolku československých profesorov, ktorý ho obvinil z porušovania profesijnej cti a musel sa tiež zodpovedať za niektoré satirické texty, v roku 1948 bol vylúčený zo Syndikátu slovenských spisovateľov a dostal tiež zákaz publikačnej činnosti. Vďaka hercovi Vilélmovi Prunerovi, ktorý vo filme tiež hrá jedného zo septimánov, potom publikoval pod jeho menom. (Raccoon.city)

Děvčata, nedejte se! (1937)

  • Vilém Pruner (maliar) sa zúčastnil natáčania tajne, nakoľko si jeho otec neželal, aby bol komediantom. Zistil to až po filme, keď sa prejavila hercova publicita a začalo chodiť domov množstvo listov od ženského publika. (Raccoon.city)

Děvčata, nedejte se! (1937)

  • Vilém Pruner sa k filmovaniu dostal tak, že herec, ktorý mal stvárniť rolu akademického maliara, ochorel. Keď začal hrať vo filme, ešte bol zamestnaný v továrni a na natáčanie si musel brať dovolenku. (Raccoon.city)

Děvčata, nedejte se! (1937)

  • Scéna, kde Vlasťa (Adina Mandlová) hodí maliarovi (Vilém Pruner) jablko ako svojmu nápadníkovi, sa podarila až na 16. pokus. Záber sa natáčal tak, že v tej dobe sa osvetľovalo na veľké staniolové štvorce a tie odrážali svetlo na herca Prunera, ktorý Adinu vôbec nevidel a tak pri prvom pokuse skončilo jablko na jeho čele a to spadlo na zem. V opakovanom zábere síce herec jablko chytil, ale keď sa doňho zahryzol šťava vystrekla na kameru a záber bol znovu pokazený. 30 dievčat, ktoré sa natáčania zúčastnili, chytil záchvat smiechu čo bol pre začínajúceho herca šok. Až do konca natáčania sa im zahanbený Pruner radšej vyhýbal. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama