Reklama

Reklama

Vilém Pruner

Vilém Pruner

nar. 20.01.1916
Viedeň, Rakúsko-Uhorsko

zom. 06.08.2010 (94 rokov)
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko

Biografia (2)

Vilém Pruner pochází z úspěšné podnikatelské rodiny, narodil se ve Vídni, později jeho otec vlastnil v Praze první továrnu na umělé hmoty. Vilém Pruner vystudoval gymnázium a začal pracovat v otcově firmě, po krátkém studiu medicíny přešel na práva, která nakonec úspěšně absolvoval. Mezitím se ale zcela náhodou dostal k filmu. Jako mladík patřící k pražské smetánce chodil pravidelně do Lucerna baru, kde si jej při tanci povšiml Hugo Haas a ten jej obsadil do menší… (viac)

Zaujímavosti (4)

Cesta do hlubin študákovy duše (1939)

  • Film mal u divákov ohromný úspech, ale pre Jaroslava Žáka znamenal celkom zásadný problém, keď musel čeliť obvineniam Ústredného spolku československých profesorov, ktorý ho obvinil z porušovania profesijnej cti a musel sa tiež zodpovedať za niektoré satirické texty, v roku 1948 bol vylúčený zo Syndikátu slovenských spisovateľov a dostal tiež zákaz publikačnej činnosti. Vďaka hercovi Vilélmovi Prunerovi, ktorý vo filme tiež hrá jedného zo septimánov, potom publikoval pod jeho menom. (Raccoon.city)

Děvčata, nedejte se! (1937)

  • Vilém Pruner (maliar) sa zúčastnil natáčania tajne, nakoľko si jeho otec neželal, aby bol komediantom. Zistil to až po filme, keď sa prejavila hercova publicita a začalo chodiť domov množstvo listov od ženského publika. (Raccoon.city)

Děvčata, nedejte se! (1937)

  • Vilém Pruner sa k filmovaniu dostal tak, že herec, ktorý mal stvárniť rolu akademického maliara, ochorel. Keď začal hrať vo filme, ešte bol zamestnaný v továrni a na natáčanie si musel brať dovolenku. (Raccoon.city)

Galéria (4)

Reklama

Ovládací panel

Fanklub

(1)

Reklama

Reklama