Reklama

Reklama

Ayelet Zurer

Ayelet Zurer

nar. 28.06.1969 (54 rokov)
Tel Aviv, Izrael

Zaujímavosti (13)

Milada (2017)

  • Režisér a spoluscenárista snímku David Mrnka sa nechal počuť, že scenár čerpá zo skutočných udalostí a nie je založený na popise vtedajšej politickej situácie v Československu. Nenájdeme v ňom pátos, iba osobný príbeh hlavnej protagonistky Milady Horákovej (Ayelet Zurer). (classic)

Milada (2017)

  • Štáb tesne pred koncom nakrúcania zamieril na Šumavu, kde sa 2. a 3. mája nakrúcal scény s rodinou Horákových z rokov 1940 a 1949. Ďalšie šesťdenné dotáčky pokračovali na Sázave a posledné tri dni v Prahe, kde vznikali chýbajúce zábery z rôznych období. Napríklad 6. mája sa pred hlavným vchodom do budovy Českého rozhlasu na Vinohradskej triede pred kamerami odohrala jedna z úvodných scén filmu, situovaná do roku 1935, kedy Bohuslav Horák (Robert Gant) pracoval pre Rádiožurnál a Milada (Ayelet Zurer) bola právničkou na Úrade sociálnych vecí na pražskom magistráte. (classic)

Milada (2017)

  • Ayelet Zurer (Milada Horáková) má k Čechám blízký vztah, její matka se zde za druhé světové války skrývala v klášteře. (Amneris)

Daredevil (2015)

  • Keď Vanessa (Ayelet Zurer) hovorí Wilsonovi Fiskovi (Vincent D'Onofrio), že kedysi chodila s mužom, čo nosil biely oblek, nenápadne tým odkazuje na komiksovú predlohu, kde pôvodne Wilson Fisk chodieval oblečený v bielom obleku. (canucks333)

Anjeli a démoni (2009)

  • Oproti knižní předloze bylo výrazně změněno založení hlavního vraha (Nikolaj Lie Kaas). V knize se jedná o Araba (je dokonce naznačeno, že se jedná o muslima), který pochází z tradičního společenství vrahů, Assassínů. Je zde i poměrně podrobně popsán jeho velmi negativní a sadistický vztah k ženám, které jsou pro něj pouze sexuálním objektem - unesenou Vittorii (zde Ayelet Zurer) se po splnění svého úkolu chystá "za odměnu" znásilnit a ve chvíli vlastního orgasmu zavraždit. (HonzaR.)

Anjeli a démoni (2009)

  • Ve stejnojmenné knize Dana Browna, podle které byl film natočen, je mnoho rozdílů. Mimo jiné:
    - Robert Langdon (Tom Hanks) nejede ihned do Vatikánu, ale nejdříve do CERNu, a to na pozvání jeho ředitele Kohlera.
    - Při druhém pobytu v archivech nemá pistoli, kterou se ve filmu snaží prostřelit sklo.  A převrhne celou řadu polic s knihami, a ne pouze jednu.
    - Je na cestě ke třetímu oltáři vědy doprovázený Vittorií Vetrovou (Ayelet Zurer), která je následně unesena.
    - U druhého zavražděného kardinála není nalezen žádný dopis s přiznáním k vraždě papeže, ale vše je řečeno v televizi.
    - Camerlengo (Ewan McGregor) má při přerušení konkláve mnohem delší proslov, ve kterém říká, co vše věda způsobila, a to za přítomnosti televizního štábu.
    - Čtvrtý kardinál, který je vhozen do Fontány čtyř řek, není zachráněn.
    - Najatý vrah není zabit bombou ukrytou v autě, ale při osobním souboji shozen z balkonu.
    - Kanystr s antihmotou neukazuje pouze čárky, ale skutečný odpočet.
    - V knize se objevila i výše zmíněná postava Maximilliana Kohlera, ředitele CERNu a zaměstnavatele Leonarda Vetry –⁠ ve filmu vědce Silvana Bentivoglia (Carmen Argenziano) –⁠, který spolu s Vittorií (Ayelet Zurer) vytvořil antihmotu. To on najde Vetrův deník a odhalí camerlenga jako hlavní zápornou postavu. Ve filmu vůbec není.
    - Kapitán Rocher, zástupce velitele Švýcarské gardy, je Kohlerovým pomocníkem.
    - Vědcův deník ve filmu zabaví velitel Švýcarské gardy Maximillian Richter (Stellan Skarsgård) a odhalí pravdu.
    - V závěru vyjde najevo, že camerlengo je biologický syn zavražděného papeže: jeho otec se zamiloval do jeptišky a měli "dítě ze zkumavky". Tudíž prostřednictvím vědy vlastně došlo k "neposkvrněnému početí". (Shley)

Herečka

Scenáristka

Seriály
2019

Odkaz

 

Maybe I Should Start from the End (S01E08)

Reklama

Reklama