Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komédia / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Tvorcovia:

Tom Patchett, Paul Fusco

Hudba:

Alf Clausen

Hrajú:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenzie (410)

balcazar 

všetky recenzie používateľa

Ja si nemôžem pomôcť, u mňa jasných 5 hviezd. Dialógy síce miestami nie príliš dotiahnuté, no pri Alfových hláškach v spojení s úžasným dabingom Stana Dančiaka ma ide od smiechu roztrhnúť. Keď sa pridá absolútny opak Alfovej osobnosti - suchár Willy, ktorého ide z každého mimozemšťanovho kúsku rozdrapiť či šibnutí susedia Ochmonekovci(na to priezvisko veru nezabudnem), máme namiešaný skvelý sitcomový koktejl. ()

jakeer 

všetky recenzie používateľa

Update 01/2022: V 90. rokoch sme na Markíze v každý všedný deň o 19:30 pozerali všakovaké americké sitcomy a ja som si Alfa pamätal ako ten najdetinskejší. Teraz, na prelome rokov 2021/22 som si ho neplánovane pozrel znovu celý a aj terajšou optikou musím povedať, že patril k tým najdospelejším komédiám, ktoré v tom čase vznikli. Dokonca by som povedal, že zostarol s väčšou cťou, ako o generáciu mladší Krok za krokom. Na konci osemdesiatych rokoch, keď ešte ľudia pozerávali televíziu, tvorcovia určie verili na to, že sitcom pre komerčný úspech musí k obrazovkám pritiahnuť celú rodinu. A Alf sa stal etalónom rodinných sitcomov. Epizódy boli na jedno kopyto - kontrast medzi nudnou americkou rodinkou a výstredným mimozemšťanom. A fungovalo to. Hoci Tannerovci boli učebnicoví slušňáci (a teda si boli podobní), Alf mal s každým rodinným príslušníkom jedinečnú chémiu. Aj klišoidné témy rodinných sitcomov ako napr. predmanželský sex adolescentov tu boli poňaté veľmi dospelo. Mne sa narozdiel od ostatných páčili všetký štyri série - až na druhú polovicu tej poslednej, vďaka čomu aj rozpačité a náhle ukonečenie celého seriálu prijímate bez sĺz. ()

Reklama

monolog 

všetky recenzie používateľa

Seriál, který můžou pravidelně opakovat a nikdy nebude nudit a své fanoušky si určitě najde mezi všemi. Nezapomenutelné je Alfovo neustálé ničení nebohého Williho, který přichází nejen o vlasy a peníze, ale často i o rozum. A neméně skvělý je i český dabing Oty Jiráka a slovenský Stano Dančiaka jako Alfů. Mimochodem, ALF znamená Alien Life Form = Cizí forma života. - Máme celkem deset hlavních orgánů, osm z nich jsou žaludky. Dal bych si nějakou kočku. - Alfe, že jsi nesnědl Luckyho? - Neřeknu nic, dokud si nepromluvím se svým právním zástupcem. - Alfe! - Copak jsem ti někdy lhal, Kate? - Jasně, spoustykrát. - Myslel jsem dneska. (tohle je takový fiktivní rozhovor z hlášek ze seriálu). ()

vander19 

všetky recenzie používateľa

Alf bol jeden z prvých amerických seriálov vysielaných v našich končinách. Každý deň o pol ôsmej večer som sledoval tento seriál. Kúsok na zlepšenie nálady pred ďalším školským dňoch. Veľká chyba TV Markízy, že namiesto seriálov o pol ôsmej dáva radšej správy. Na Alfovy som sa tak dokázal smiať, že občas som padol aj zo stoličky. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Videl som tak 2/3 epizod a sice som z toho nebol tak poblazneny ako male deti, ktorym potom vo velkom kupovali plysaka Alfa, ale celkom ma to bavilo. Klasicky rodinny serial ozvlastneny o postavu roztomileho a nezbedneho mimozemstana. Najviac si ma ziskal tym, ze si rad pochutnaval na mackach. Aj ked na zemi sa ho to snazili odnaucit. Skoda. Tuto haved treba vykynozit. He, he. No a aj clenovia rodinky boli sympaticky. A zabudnut nesmiem ani na otravnych susedov Ochmoneckovych. SK dabing s Danciakom sa tiez vydaril. 7/10. ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (89)

  • Alfa si v úvodnej zvučke a ďalších jedenástich častiach zahral maďarský cirkusový umelec Mihaly "Michu" Meszaros, ktorý meral 83 cm. (Raccoon.city)
  • Postavu souseda Trevora Ochmonka si zahrál herec John LaMotta, synovec slavného boxera Jakea LaMotty, o kterém byl natočen film Zuřící býk (1980). (Koldyn)

Súvisiace novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené