Reklama

Reklama

VOD (1)

Letadlo kdesi nad Atlantikem unesou teroristi a žena, která cestuje se synkem a trpí záhadnou nemocí, kvůli tomu musí odhalit svoje temné tajemství. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (277)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Ladies and gentlemen, please fasten your garlic seatbelts.. Rozporuplné. Na jednu stranu servítky postrádající akty nejen vampýrského násilí, na druhé okamžiky (diskuze pasažérů, posledních 15 minut), které dělí jen bílý vlas Leslieho Nielsena od letové hladiny Připoutejte se, prosím! Subjektivně delší než 30 dní dlouhá noc a ač letadlo postupně plnili upíří, nejvíc pil krev ten uvědomělý fracek. Pokračování už leda s Neesonem v roli Abrahama Van Helsinga.. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Upíři v letadle. Originální nápad, leč banálně pospojovaný několika všemožnými žánrovými klišé. Upíři jsou jak vystřižení z 30 dní dlouhé noci (hned teď vím koho to nepotěší) únosci jedou vlnu od klidného šéfa, přes nudného profíka, vtipného prcka, tupouna až k naprostému sociopatovi. Klika je, že je to vizuálně líbivé, brutální a akční. Dokonce i ta menší hororová atmosféra by se našla. Za toho uřvaného spratka a tuny vykradených scén z jiných filmů jsem chtěl být přísnější, ale ta chemie mezi únosci byla dobrá, nápad to mělo dejme tomu originální, akce je super a potěšil Purcell coby boss. Vtipné je, že ve třetím Bladeovi hraje Drákulu a tady je ehm...zaskočen a bohužel neroztočen. Zábavná akční kokotina.70%. ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Toto bolo veľmi milé prekvapenie. Filmy z tohto prostredia mi zatial veľmi vyhovujú. Kde sa nedá len tak vystúpiť, môžete len bojovať alebo umrieť. Boli tu Hady, zombie i Chuck Norris, ale upíri tu ešte asi neboli. Bolo to do cela originálne a pri vzhľade na upírov som si spomenul na 30 dní dlhú noc. Bola tam dosť veľká podoba, tento film sa asi nim inspiroval. Páčila sa mi aj akčnosť i krvavosť a tou sa tu nešetrilo. Poslednej dobe jeden z najlepších upírskych filmov, ktoré som videl. Svieži, akčný a i keď mal trocha prehnanú stopaž, nenudil. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

30 Days of Night meets Snakes on a Plane a hororové prekvapenie roku 2021. Asi ako každý kto má skúsenosť s Netflix tvorbou, tobôž tou hororovou, som od Blood Red Sky čakal ďalší zúfalý pokus o horor (ako napríklad nedávna Fear Street trilógia). Minútový trailer nevzbudzoval práve veľké očakávania a už tradične prepálená netflixovská stopáž cez dve hodiny tiež žiadne nadšenie nevyvolávala, práve naopak. Dostal som však ten najintenzívnejší upírsky (i keď ono to sú skôr mix zombies a upírov) horor od čias 30 dní dlhej noci, ktorý síce do žánru neprináša vôbec nič nové a viac menej iba variuje známe hororové klišé, ale ten film sa ani nesnaží o nič viac. Chce iba počas tých dvoch hodín sprostredkovať napínavú adrenalínovú krvavú jazdu a to sa mu darí priam znamenite. Na daný žáner jemne prestrelená stopáž cez dve hodiny vôbec nevadí, vo filme sa NEUSTÁLE niečo deje, dokáže byť správne napínavý, vyvoláva sympatie k postavám, a po dlhom čase je to fakt horor ktorý sa doslovne s ničím a nikým nes*re presne tak ako sa na horor patrí. K postavám je nekompromisný, neberie sa tu ohľad na deti, ani zvieratá, prekvapí neraz nečakaná úmrtnosť aj hlavných postáv, čím drží diváka po celú stopáž v napätí ako to celé dopadne. Pritom tá, hlavne v druhej polovici, všadeprítomná krv nepôsobí ani sekundu samoúčelne, jednoducho je to boj o holý život v uzavretom priestore lietadla a prežije iba ten kto sa nebojí "umazať". Navyše tu perfektne funguje gradácia, kde sa od pomerne pokojného zoznamovacieho začiatku dostávajú postavy do čoraz bezvýchodiskovej situácie, až to celé následne vygraduje do absolútneho upírskeho inferna v závere. V závere navyše poteší aj pomerne nekompromisné vyústenie a hlavne fakt, že sa tu nikto nesnaží o zbytočnú sequelovú nadstavbu, ale jednoducho sa po dlhom čase jedná o horor/film, ktorý má svoj jasný začiatok a uspokojivé vyústenie bez nutnosti nadväzovať na pokračovanie (ktoré by som si v tomto prípade však dal veľmi rád, hlavne ak by bolo od tých istých tvorcov). Vo výsledku tak film kvôli ktorému mali vzniknúť VOD služby. Do kina by sa takýto R-kový horor nedostal ani náhodou, na VOD sa jedná priam o tohtoročný hororový klenot. Netflix, Netflix, už keď som zvažoval zrušiť predplatné po všetkých tých filmových sklamaniach za posledné dva roky, prídeš s niečím takýmto! Možno tomu prihadzujem čisto subjektívne bod navyše, ale ten film mi je jednoducho sympatický, sympatický práve tým, že to o čo sa snaží mu v rámci žánru ide znamenite a nikto sa tu zbytočne nepokúšal o čokoľvek navyše. Ono to totiž pokojne mohlo hravo dopadnúť aj ako Flight of the Living Dead. CELKOVO: 8/10 ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Co může být horšího než hadi v letadle? Upíři! Hadi se totiž během letu množit nestačí, zde nastoupí jedna upírka, a než letadlo přistane, je jich houf. Zábavná jízda, tedy let, kde je od počátku cítit podivnou tíseň, tajemné napětí. Z flashbacků se divák postupně dozví, jak se vše seběhlo a proč se Nadja s Eliasem vydala do Spojených států. Do toho vložka s teroristy, co chtějí výkupné, ale ve finále jim o něj  - sic! - nejde, no budiž, byli to magoři k pohledání. Jen jsem čekal, že D. Purcell dostane větší prostor. Masky výborné, zákusy krvavé. Jen bych býval uvítal kratší stopáž (tak o 30 min). Závěrečný masakr skvělý. Takže za mne spokojenost. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (12)

  • V zavazadlovém prostoru v letadle jsou detekční senzory na snímače kouře, těžko by tam mohl někdo zapálit auto, a to by v klidu doutnalo a hořelo, aniž by se nespustil protipožární systém. Ten se spouští automaticky. (PROCESOR)
  • Film se natáčel v České republice. Celý trup letadla byl postavený v opuštěné továrně na kraji Prahy. Úvodní scény filmu jsou pak natočeny na brněnském letišti. (korbitch22)
  • Natáčalo sa v mestách Praha, Poprad, Brno, Lipsko, Kolín nad Rýnom a Düsseldorf. Úvodná sekvencia, kde lietadlo pristáva, bola natočená na letisku v Poprade. (Yuri_Boyka)

Reklama

Reklama