Reklama

Reklama

Šógun

(seriál)
Trailer 2
USA, 2024, 9 h 56 min (Minutáž: 54–71 min)

Predloha:

James Clavell (kniha)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Seriál Šógun je originálna adaptácia románu Jamesa Clavella od stanice FX a odohráva sa v Japonsku v roku 1600 na počiatku občianskej vojny, ktorá definovala celé storočie. Lord Yoshii Toranaga bojuje o svoj život, lebo jeho nepriatelia, ktorí sú v Rade panovníkov, sa proti nemu spojili. Keď sa nájde záhadná európska loď, ktorá uviazla v neďalekej rybárskej dedine, jej kormidelník John Blackthorne prinesie so sebou tajomstvá, ktoré môžu pomôcť Toranagovi nakloniť ručičky váh moci a zničiť obrovský vplyv Blackthronových nepriateľov - jezuitských mníchov a portugalských obchodníkov. Toranagov a Blackthornov osud sa neoddeliteľne prepojí s ich tlmočníčkou Todou Mariko, záhadnou kresťanskou aristokratkou a poslednou zo zahanbenej rodinnej línie. Kým slúži svoju pánovi uprostred napätej politickej situácie, Mariko musí zladiť svoje nové kamarátstvo s Blackthornom, svoju oddanosť viere, ktorá ju zachránila, a povinnosť voči svojmu nebohému otcovi. (Disney+)

(viac)

Recenzie používateľa george82 k tomuto seriálu (11)

Šógun (2024) 

Tohle pro mě bylo obrovsky milé překvapení. Postavy, kulisy, kostýmy, herci samotní. Bylo to prostě parádní. ()

Andžin (2024) (E01) 

Je to drsné, ponuré a naprosto ohromující. ()

Zajtra je zajtra (2024) (E03) 

Díl od dílu se více a více nořím do té skvělé atmosféry a cítím to napětí. Japonská kultura se tváří jako velmi sofistikovaná a kultivovaná a za touto maskou jsou to nemilosrdní pleticháři a zabijáci. :D ()

Osemdielny plot (2024) (E04) 

Každá epizoda má co nabídnout. Konec této byl impozantní. :D ()

Skrotený sokol (2024) (E05) 

Znovu velmi dobře propracované a jednotlivé osudy a postavy dostávají více prostoru. ()

Tyčinka času (2024) (E07) 

Tak jsem čekal, že to syn dotáhne do konce, ale koukám, že osud je opravdu velmi vratký. Každopádně se mi trochu upozaďuje to něco mezi Mariko a Angličanem. Tak jsem zvědav, jak to dopadne. ()

Priepasť života (2024) (E08) 

To je neskutečnej masakr. Ta atmosféra je až pekelná a napětí by se dalo krájet. Pecka. ()

Červené nebo (2024) (E09) 

Tak tohle byla ultra pecka. Mariko se nám dost zradikálněla a celkově se vývoj neskutečně rozběhl. Ten konec hned zvýšil moji chuť na poslední díl. ()

Sen o sne (2024) (E10) 

Závěrečná epizoda byla klidná a krutá zároveň. Nejvíc mě dostala finální scéna s lanem. Bylo v ní vše, i když si s Buntarem neřekli ani slovo. ()

Súvisiace novinky

Minisérie Shōgun našla obsazení

Minisérie Shōgun našla obsazení

09.06.2021

Očekávaná minisérie Shōgun od stanice FX (Takoví normální Američané, Atlanta) konečně našla hlavní představitele. Minisérie, která bude podobně jako předchozí televizní adaptace vycházet ze… (viac)

Reklama

Reklama