Reklama

Reklama

Apokalypsa / Biblia

(TV film)
  • Slovensko Biblia: Apokalypsa (viac)

Obsahy(1)

V roku 90 nášho letopočtu sa v Ríme Cézar Augustus Titus vyhlásil za Boha Domiciána a prikázal vyvraždiť všetkých kresťanov v Malej Ázii, ktorí ho nebudú chcieť verejne uznať za svojho Boha. Generál Quintus ho ubezpečil, že aj posledný z apoštolov, Ján, je mŕtvy, ale cisár má obavy, že jeho mýtus žije ďalej a on to nemieni tolerovať. Od tej chvíle sa začína vyvražďovanie kresťanov. Apoštol Ján, jediný živý svedok Pánovho zmŕtvychvstania, sa skrýva medzi väzňami na ostrove Pat-Mos pod menom Teofilos. Dodáva silu a nádej kresťanom, ktorí sa nechcú spreneveriť svojej viere. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

elizabeth_ba

elizabeth_ba (hodnotenie, recenzie)

Ráda bych věděla, který, s odpuštěním, vemeno píše ty oficiální texty distributora...Kdysi se římský císař Titus Flavius Domitianus prohlásil za svého života bohem (před ním se to povedlo už Caligulovi), ale kdo je Cézar Augustus Titus či Bůh Domicián nemám nejmenší tušení a pochybuji, že by ho měl kdokoli jiný...

na príspevok reagoval misterz

Badmaniak

Badmaniak (hodnotenie, recenzie)

https://www.youtube.com/watch?v=R4kR5S00hns

 

Nádherný film, i když zkombinování Apokalyptického Zjevení jako "reality" už za Janova života je podle mne značně nebiblická. Stejně tak určité výklady byly značně zjednodušené a možná nepřesné. Ale tak je pravda, že Zjevení nelze nikdy dokonale pochopit a výkladů je mnoho.

Ale Richard Harris a celkové zpracování filmu bylo nad očekávání. :)

Zik2

Zik2 (hodnotenie, recenzie)

Je toto opravdu oficiální název filmu? ČT ho uvedla prostě jako Biblické příběhy - Apokalypsa. Byla by opravdu ostuda o tom točit 100-minutový dokument, a pak to zařadit do Starého zákona!

Reklama

Reklama