Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ústrednými postavami je tentokrát rodina Škopkovcov a ich problémy s pripravovanou svadbou dcéry Blaženy s Vencom Konopníkom. Všetko sa totiž skomplikuje v okamihu, keď jej ohrdnutá, závistlivá sokyňa Miluna robí všetko preto, aby svadbu prekazila. Využije napríklad situáciu okolo Béďovej nemanželskej dcéry s niekdajšou inštruktorkou autoškoly Gabinou a potvrdí jeho klamstvo o tom, že dieťa je Vencove. Všeobecný zmätok, vyvolaný nezmieriteľným bojom medzi rodinou Škopkovcov a Konopníkovcov ešte zosilnie, keď príde správa, že televízia chystá reportáž z miestneho JZD. To sa už celkom naplno rozkrúca príbeh plný gagov, slovnej i situačnej komiky... (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (65)

  • Česká herečka Kateřina Lojdová, ktorá hrala inžinierku Gábinu Tejfarovú, sa dostala k svojej úlohe vďaka faktu, že jej matka v tej dobe žila so scenáristom filmu, Petrom Markovom. (dyfur)
  • Veľa hercom sa do záverečnej fackovacej scény nechcelo, ale pomohli im miestni komparzisti, ktorí prepašovali na pľac fľašu pálenky a potom to už išlo bez problémov. (Raccoon.city)
  • Režisér chtěl použít ve filmu ukázku z filmu Utrpení sv. Šebestiána (1984), zjistil však, že by se produkce nedoplatila. Natočil si tedy na stejné téma vlastní filmový úryvek. Natáčelo se v kapli Povýšení sv. Kříže v Česticích a mučedníka ztvárnil Martin France. Ve filmové ukázce je pak ještě zmínka  o poustevníkovi sv. Antonínovi, kterého si zahrál spisovatel, dramatik, kreslíř a publicista Vladimír T. Gottwald. (sator)
  • Vladimír T. Gottwald se v tomto filmu objevil v roli svatého Antonína, a to pouze ve filmu pouštěném na videokazetě na faře kostela. (sator)
  • Kvůli problémům s počasím měli 15. srpna 1988 natočenou pouhou půlku filmu. Když si režisér Troška postěžoval Heleně Růžičkové, že nestíhají, tak Růžičková vzala papír, začala počítat a řekla mu, že poslední klapka bude 1. září 1988, čemuž se režisér jen zasmál, protože to nebylo reálné, ale přesně tak se to stalo, 1. 9. 1988 padla poslední klapka. (sator)
  • Na konci filmu zazní písnička „Proč bychom se netěšili“ z opery „Prodaná nevěsta“ od Bedřicha Smetany. (SONY_)
  • Postel, která se s herečkou Valerií Kaplanovou rozjede po vesnici, měla skvělou vychytávku – bylo v ní zabudováno řízení i brzdy, které ovládal kaskadér schovaný pod peřinou. (Redyx1)
  • Při závěrečné scéně, kdy se všichni spolu perou, zní v pozadí francouzská hymna – Marseillaisa. (majky19)
  • Film o mučedníkovi podle titulků vyprodukovalo fiktivní filmové studio nazvané Cinestudio di Santa Cecilia. [Zdroj: nasregion.cz] (Duoscop)
  • V roce 2016 nazkoušeli v nymburském Hálkově divadle divadelní hru "Slunce,seno,jahody a pár facek".Povolení dostali od režiséra filmu Zdeňka Trošky. (M.B)

Reklama

Reklama