Reklama

Reklama

Jentl

Trailer

Obsahy(1)

Za hudbu dostala snímka Oscara a na ďalších troch bola nominovaná, hoci Barbru Streisand v jej životnej úlohe nezávislého dievčaťa, ktorá je donútená vydávať sa za chlapca, aby ukojila svoj smäd po poznaní, nominácia minula… Režisérsky debut práve samotnej Barbry Streisand je hudobnou adaptáciou príbehu židovského spisovateľa Isaaca Bashevisa Singera. Yentl túži len po tom, môcť študovať Písmo, čo ako žena nesmie. Rozhodne sa teda vydať a začína vysnívané štúdium. Čoskoro sa zblíži so svojim spolužiakom a nakoniec sa do neho zamiluje… (HBO Max)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (81)

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Moc mě tento dobový "židovský", odlehčeně romantický, přesto výrazně emancipační muzikál nebral, i když jej fraškovitě netradiční citový trojúhelník dost oživil. Holt cílil více na pokrokové ženy a diskutující učence. :-) Žádný zázrak nepředstavovaly ani Streisandové písničky - a nikdo další tu nepěl. ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

troška o tom, ako to v takej ješive chodí, troška o talmude, ale celé je to o úžasnej Barbare a jej krásnych piesňach. Ano a troška to bolo aj o výbornom Patinkinovi, ktoré som poznal len z o desať rokov neskôr natočeného Chicago Hope. Myslím, že milovníci muzikálov si pri tomto filme prídu na svoje - 4b. ()

Reklama

Evora 

všetky recenzie používateľa

Toto je jeden z filmů, které si nejlépe vychutnám, když na ně koukám sama. Nedoporučuji sledovat film nešťastně zamilovaným, je to jako otáčet nožem v ráně. Nejpůsobivější jsou zpívané monology. Nejsou to hudební vsuvky jako v jiných muzikálech, o kterých přemýšlíte, kdy už skončí, jsou to spíš nosné scény, které posunují děj dál. Kamera je velmi sugestivní. Když Avigdor vyleze z vody nahý, oslněný zezadu sluncem, zamilovávám se společně s Yentl. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[3,5*]     "I's all right. It happens. All the tíme."     Barbru Streisand si vysoko vážim ako všestrannú umelkyňu a nesklamala ma ani v prípade tejto romantickej drámy vo forme muzikálu. Ako herečka je veľmi presvedčivá a strašne roztomilá (hoci krásou veľmi neoplýva), ako speváčka je so svojím nádherným hlasom a precíteným spevom jednoducho úžasná. A svoju zručnosť ako režisérka tiež dokázala neraz a určite aj týmto jej debutom. Hlavná hrdinka filmu, židovská dievčina Jentl sa pre svoju (zakázanú) lásku k vedomostiam a neskôr aj pre lásku k mladíkovi Avigdorovi (Mandy Patinkin) zamotáva stále viac a viac, až je napokon pred koncom filmu zamotaná do takej miery, že som bol veľmi zvedavý, ako to chcú tvorcovia rozuzliť (našťastie to celkom úspešne zvládli). Spracovanie tohto prepleteného príbehu lásky (je tu taký dosť komplikovaný ľúbostný trojuholník) je pútavé i dojímavé a významnú rolu tu hraje aj výborná hudba môjho obľúbenca Michela Legranda (aj keď jeho vrcholné francúzske kúsky ma vzali viac). Jediné, čo mi na filme trochu prekáža, je to, že je až príliš religiózny (samé Talmud sem, Talmud tam, akoby v ňom bola všetka múdrosť sveta) a príliš židovský (vyvoláva dojem, akoby iní ľudia ako Židia ani na svete neexistovali). Menší problém som mal chvíľu aj s kamerou (David Watkin), ktorá to na začiatku s tým žltohnedým filtrom trochu preháňa.     "Why is it people who want the truth never believe it when they hear it?" ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

V dobách, keď boli ženské sny nekompromisne pošliapané mužským pokolením, sa zrodila žena, ktorej túžba po naplnení predčila mužské sebectvo. Na svojej ceste sprevádzanej knihami, si však uvedomuje, že k tomu, aby otvorila oči a vdýchla pravú múdrosť, učebnice vôbec nepotrebuje, pretože na lásku niet žiadnej teórie. Barbra so svojím zamatovým hlasom umocnila emocionálne vyznenie filmu a muzikálového doprovodu som sa nemohla nabažiť. Každú scénu, každý záchvev spevu či nežného pohľadu určenému tomu pravému, som vstrebávala po celé dve hodiny a nemohla uveriť, že pod rukou ženy vznikol taký silný ľudský príbeh. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (24)

  • Barbra Streisand si nechala vozit jídlo na natáčení do Prahy z Mnichova a z Vídně, během natáčení bydlela v hotelu Intercontinentál v Praze. (M.B)

Reklama

Reklama