Reklama

Reklama

Jentl

Trailer

Obsahy(1)

Za hudbu dostala snímka Oscara a na ďalších troch bola nominovaná, hoci Barbru Streisand v jej životnej úlohe nezávislého dievčaťa, ktorá je donútená vydávať sa za chlapca, aby ukojila svoj smäd po poznaní, nominácia minula… Režisérsky debut práve samotnej Barbry Streisand je hudobnou adaptáciou príbehu židovského spisovateľa Isaaca Bashevisa Singera. Yentl túži len po tom, môcť študovať Písmo, čo ako žena nesmie. Rozhodne sa teda vydať a začína vysnívané štúdium. Čoskoro sa zblíži so svojim spolužiakom a nakoniec sa do neho zamiluje… (HBO Max)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (81)

kalap 

všetky recenzie používateľa

Vžil som sa do roly Barbry až tak , že keď nahí chlapi vychádzali z vody tak som si takmer zakryl oči.Yentl dievča,milujúca dcéra svojho láskavého otca rabína , ktorý napriek zákazu nepriamo učí dcéru múdrosti talmudu vidiac jej túžbu po vzdelaní a po jeho smrti Yentl ŽENA bojovnica , ktorá nechce byť len rodiacou žehliacou a nemysliacou ženou a tak , ako muž študuje talmud s mužmi.Pomocou múdrosti talmudu sa jej podarí prežiť svadobnú noc a kľučkuje ďalej , ako sa len dá , aby nakonie pochopila , že len pravda ju môže celkom oslobodiť.Svojou múdrosťou obetavosťou urobí ľudí okolo seba šťastnými , aby nakoniec seba samú odhodila , ako širák v diaľ a dopadla niekde , kde to bude iné.Krásny dojemný film s nádhernym hlasom Barbry Streisand. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[3,5*]     "I's all right. It happens. All the tíme."     Barbru Streisand si vysoko vážim ako všestrannú umelkyňu a nesklamala ma ani v prípade tejto romantickej drámy vo forme muzikálu. Ako herečka je veľmi presvedčivá a strašne roztomilá (hoci krásou veľmi neoplýva), ako speváčka je so svojím nádherným hlasom a precíteným spevom jednoducho úžasná. A svoju zručnosť ako režisérka tiež dokázala neraz a určite aj týmto jej debutom. Hlavná hrdinka filmu, židovská dievčina Jentl sa pre svoju (zakázanú) lásku k vedomostiam a neskôr aj pre lásku k mladíkovi Avigdorovi (Mandy Patinkin) zamotáva stále viac a viac, až je napokon pred koncom filmu zamotaná do takej miery, že som bol veľmi zvedavý, ako to chcú tvorcovia rozuzliť (našťastie to celkom úspešne zvládli). Spracovanie tohto prepleteného príbehu lásky (je tu taký dosť komplikovaný ľúbostný trojuholník) je pútavé i dojímavé a významnú rolu tu hraje aj výborná hudba môjho obľúbenca Michela Legranda (aj keď jeho vrcholné francúzske kúsky ma vzali viac). Jediné, čo mi na filme trochu prekáža, je to, že je až príliš religiózny (samé Talmud sem, Talmud tam, akoby v ňom bola všetka múdrosť sveta) a príliš židovský (vyvoláva dojem, akoby iní ľudia ako Židia ani na svete neexistovali). Menší problém som mal chvíľu aj s kamerou (David Watkin), ktorá to na začiatku s tým žltohnedým filtrom trochu preháňa.     "Why is it people who want the truth never believe it when they hear it?" ()

Reklama

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Historii filmu Yentl jsem sledovala od dob natáčení v Čechách, kdy si Barbra český štáb nemohla vynachválit. Stejně tak ti, kdo jí byli přiděleni, se prý až na 5O cigaret denně nesetkali s takovou profesionalitou a přísností sama na sebe. A tak vznikl krásně dojemný film o židovské dívce, která se chtěla vzdělávat a protože to bylo jen pro chlapy, ostříhala vlasy, oblíkla kalhoty a vyrazila do školy, což bylo v pohodě do doby, než se zamilovala - do muže. Ve výčtu pochval nesmí chybět Mandy Patinkin, Amy Irving, krásná "červánková" kamera, písně...... nádhera. ()

Tayen 

všetky recenzie používateľa

Dlouho jsem váhala, než jsem si muzikál s Barbrou pustila, ale jelikož mě kdysi naprosto nadchlo Hello Dolly, překonala jsem svůj zbytečný strach a zpestřila si sobotní dopoledne, v době, kdy jsem se ozdravovala z návštěvy fitu :-).Nádhera, a tím nemám na mysli jen jedinečný Barbřin hlas, ale celé jímavé zpracování příběhu, ze kterého jde vidět, že ho točila žena. Tím nechci říct, že muži neumí točit romantické filmy, ale stejně jako v Piánu děj plyne jaksi pomalu, a přesto nemáte pocit nudy a plytkosti, které pomalému toku hrozí. Každá scéna je nabitá emocemi stejně jako jednotlivé postavy. Pozornost je věnována každému detailu a doteku, mající svůj význam. Nejsem si jistá, jestli se film zavděčí všem, spíše ne, ale musím říct: kéž by více muzikálů bylo takových a aspoň částečně nahradily ty roztančené hezouny. ()

Damielka 

všetky recenzie používateľa

Barbra je moje favoritka a Yentl na mě zapůsobil hlavně svou překrásnou hudbou, kterou Streisandová opět dokazuje, že je nejen dobrá herečka, režisérka a producentka, ale taky že má v hrdélku zlato. Příběh o židovské dívce, která si jde i přes konvence a tradice za svým, se mi moc líbil a strašně jsem držela palce okouzlujícímu Mandymu Patikinovi, aby se konečně do Barbry, toužící po vědění a převlečené za studenta, zamiloval. Což se také, díkybohu a budiž to scénáři odpuštěno, stalo. Go, Barbra, go! ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (24)

Reklama

Reklama