Reklama

Reklama

V predchádzajúcom príbehu Rocky (Sylvester Stallone) zvíťazil vo vyčerpávajúcom odvetnom súboji so šampiónom Apollom Creedom a stal sa majstrom sveta vo všetkých váhových kategóriách. Konečne je z neho boháč a môže si užívať spokojný a pohodlný život. Ale šťastie nikdy netrvá večne. Na obzore sa objavuje nové nebezpečenstvo. Svalovec Clubber Lang (Mr. T), ktorý melie svojich súperov ako mlynček na mäso, už dlhší čas sleduje Rockyho zápasy nenávistným pohľadom krvilačného zvieraťa. Muž, ktorý v ringu šíri hrôzu, si najnovšie brúsi zuby na Rockyho. Ten veľmi dobre tuší, že boj s Clubberom nemá význam a výzvy ignoruje. Keď ho však Clubber verejne urazí, Rocky dvíha hodenú rukavicu. Boj sa skončí Rockyho blamážou, už v druhom kole ide k zemi, je ponížený a zosmiešnený. Na pomoc mu však prichádza jeho bývalý súper Apollo Creed (Carl Weathers) a ponúkne mu svoje služby ako nový tréner. Vezme ho na predmestie, kde trénujú mladí boxeri. Adrian (Talia Shire) ho presvedčí, že traumy sa zbaví len tak, že znova nastúpi do ringu. Rocky musí všetkým dokázať, že najväčším šampiónom ringu je jedine on... (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (99)

  • Pôvodne "Superstar" Billy Graham bol zvažovaný na rolu Thunderlipsa (Velká Tlama), ale nakoniec bol na túto úlohu považovaný ako príliš starý. (Pat.Ko)
  • Zaradené do zoznamu 400 filmov Amerického filmového inštitútu 2004 nominovaných do 100 najlepších amerických filmov o najlepšej filmovej hudbe za pieseň „Eye of the Tiger“. (Pat.Ko)
  • Výroba rekvizitárskej sochy trvala 7 a pol mesiaca a pracovalo sa na nej 16 hodín denne. (Pat.Ko)
  • Stallone priznal, že počas nakrúcania tohto filmu vypil 25 šálok kávy denne. (Pat.Ko)
  • Na páse s titulom Ring Magazine World boli po bokoch štyri fotografie boxerov: Floyd Patterson, Jim Braddock, John L. Sullivan a George Foreman. (Pat.Ko)
  • Podľa Chucka Wepnera bol zápas medzi Rockym (Sylvester Stallone) a Thunderlipsom (Veľkou Tlamou) (Hulk Hogan) inšpirovaný zápasom Wepnera s André René Roussimoffom. Wepner bol vyhodený z ringu rovnakým spôsobom, akým je vyhodený Rocky vo filme. (Pat.Ko)
  • Verzia „Eye of the Tiger“ použitá vo filme (známa ako „Demo verzia“) nebola nikdy oficiálne vydaná – album kapely Survivor, vydania singlov a rôzne albumy soundtrackov, obsahujú štandardnú štúdiovú verziu, ktorej výrazne chýbajú mohutnejšie basy a výrazné vrčanie tigra po každom refréne. Spoluautor piesne Frankie Sullivan pripomenul, že Sylvester Stallone bol piesňou taký nadšený, že sa hneď pustil do toho a použil ju bez toho, aby čakal na štúdiovú úpravu piesne. (Pat.Ko)
  • Zápasový uvádzač, ktorého stvárnil Jeff Temkin, tragicky zahynul pri automobilovej nehode v januári 1982 a filmu sa už nedožil. (Pat.Ko)
  • Pri slávnostnom odhalení sochy skupina Lincoln High School hrá ústrednú pieseň z filmu Rocky (1976). Sylvester Stallone navštevoval Lincoln High School vo Philadelphii. (Pat.Ko)
  • Podľa Sylvestra Stalloneho Mr. T a Carl Weathers spolu nevychádzali a pri mnohých príležitostiach sa hádali. Toto je evidentné počas scény, kde sa Apollo (Carl Weathers) blíži k Langovmu (Mr. T) rohu a chce mu potriasť rukou - Lang mu odoprie podať ruku a začne naňho slovne útočiť, bolo to chvíľu po tom, čo sa pár pred natáčaním scény spolu pohádali. (Pat.Ko)
  • V roku 1981 osemročná Nikol Bird chodila od dverí k dverám a zbierala podpisy, aby bronzová socha Rockyho (Sylvester Stallone) zostala navždy na schodoch pri Múzeu umenia vo Philadelphii. Mesto odmietlo ponechať rekvizitu pred múzeom a Sylvester Stallone poslal sochu späť do Los Angeles. Malá Nikol však rozbehla kampaň, aby sochu priniesla späť. Postavila stôl pred štadiónom Veteran's Stadium v tú noc a nazbierala 2000 podpisov. Celkovo vyzbierala viac ako 10-tisíc a predložila ich mestskému zastupiteľstvu. Stallone bol vďačný. Socha bola onedlho presunutá späť na schody v roku 1982 pri uvedení filmu Rocky III, Stallone zdvihol Nikol nad hlavu pri slávnostnom uvedení a potom ju odprevadil na premiéru v Sameric na Chestnut Street. (Pat.Ko)
  • V Radio City Music Hall je Rockyho (Sylvester Stallone) protivník uvedený ako "Joe Czack". V prvom filme sa o tomto boxerovi krátko zmieni Apollo Creed (Carl Weathers) a zápasový promotér, keď hľadajú súperov na novoročný zápas. (Pat.Ko)
  • Tento film je považovaný za najobľúbenejší fanúšikovský film v komunite Rocky. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Reklama

Reklama