Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Emil, Vrabec a Mišo sú traja priatelia, ktorých najväčšou vášňou je podávať športku. Každú nedeľu, ako mnoho iných nadšencov, očakávajú výsledky a dúfajú, že raz sa im podarí vyhrať slušný obnos peňazí. Každý z nich má svoj sen - Emil túži po „Jave 250“, Vrabcovi by stačil aj „Pionier“ a Mišo dúfa, že sa raz vyberie na svoju veľkú cestu okolo sveta. Ani jeden z nich však doteraz nemal šťastie v hre. Tento stav sa rozhodnú radikálne vyriešiť. Každý z nich vynaloží maximálne úsilie na to, aby získal čo najviac peňazí na podanie športky - pravdepodobnosť výhry sa tým automaticky zvýši. Ale to nie je tak jednoduché, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Situácia medzi priateľmi sa ešte viac vyhrotí po tom, ako sa v televíznej estráde zoznámia s atraktívnou Evou Dvorčíkovou. Tá je už dlhší čas platonickou láskou Michala, ale ten dosiaľ nenabral odvahu, aby sa jej prihovoril. A keďže v láske je povolené všetko, chlapci sa rozhodnú losovať. Ten, ktorý vyhrá, získa právo bojovať o Evinu lásku... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (48)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Hurááá, vyhrali sme!" Už niekoľkokrát som film prešvihol, až raz v nedeľu prišlo šťastie...Film ma prekvapil takmer po všetkých stránkach. Pekné farby, dobrý humor, zaujímavý a vďačný námet. Dobrých komédií sa na Slovensku veľa neurodilo, no toto môžme smelo zaradiť k tomu najlepšiemu a aj po toľkých rokoch mi to prišlo vtipné a príjemne pozerateľné. Trojici hercov ťažko uveriť 18-ročných chalanov, ale inak nemám veľa výhrad. Je mnoho spôsobov ako zarobiť peniaze, ale nakoniec sa najlepšia ukázala poctivá robota. 200 korún za montáž antény je dobrý kšeft. 20 korún za lopatovanie fúry uhlia, to už je dobrý vtip aj na vtedajšiu dobu. Kúzlo miniroličiek sa prejaví aj tu. Fúzatý Maďar v závere ma pobavil. " Nie môj antén spadol, sused antén spadol"...80%. ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

"Na to som vychodil školu, aby som teraz okopával komunálne paradajky?!" V troch odrastených pubertiakoch (23, 24 a 32 rokov) aj 10 rokov po Víťaznom februári stále driemu buržoázne prežitky, ako je túžba po bezprácnom zisku, hmotných statkoch, luxusných pôžitkoch a spoločenskom postavení. "Zase má novú družicu!" "A vždycky je taký hovadsky elegantný!" Toho sa snažia dosiahnuť výhrou v štátnej lotérii, na ktorú obetujú všetko dostupné obeživo a každú nedeľu číhajú v dave rovnako postihnutých na pouličné vyhlasovanie aktuálne vylosovaných čísel (zdá sa, že druhý ťah a dodatkové čísla ešte zavedené neboli, o Matese ani nehovoriac), aby sklamaní tvorili odpad v podobe odhodených tiketov. "Veru, triezvy chlapče nebudeš, keď na takú daromnicu vyhadzuješ toľké peniaze!" Pri zháňaní finančných prostriedkov určených na tipovanie sú veľmi vynachádzaví a občas sa pohybujú aj na hrane zákona, ale prekvapivo na dobu vzniku to nie je nejako extra odsudzované a divák im v ich eskapádach rád drží palce. "Prosím vás, toto je samba alebo rumba?" "Foxtrot!" Vydarená slovenská klasika pobaví aj po šesťdesiatich šiestich rokov od vzniku, vynikajúce herecké výkony v hlavných aj vedľajších roliach, takisto potešia dobové zábery na niekedy už neexistujúce časti metropoly a farebné scény na nakrúcanie čiernobieleho filmu Statočný zlodej. "Neznesiem ženské slzy, dajte aj tú veľrybu!" Za päť slivečiek od Mrvečku na lavičke. PS: Detail, ktorý ma zaujal, že na pošte pri vypĺňaní tiketov neboli dnešné prepisovačky na šnúrke, ale kalamár s atramentom a doňho namáčané pierka. ()

Reklama

Biopler 

všetky recenzie používateľa

"Páni moji, ja vám hovorím. Keď nemáte tip-top favorita, môžete ísť do kelu, favorit, to je všetko." Ujo zo stávkovej kancelárie to pomenoval jasne s vygúľanými očami ako ropucha pri Dunaji. Celkovo dohadovačky pred uložením tiketu sú úsmevné a nostalgické, podobne ako stará Bratislava. Trojica kamarátov je už iná vec, jeden väčší ťuťko ako druhý, ale zahrali to fajn. Príbeh však nemal do čoho vyústiť a tak sa dá len konštatovať, že film je milým príspevkom k malej skupine slovenských komédií. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

O dva roky neskôr si Ján Lacko zopakoval námet, ktorý zobrazuje náruživosť, naivnosť a prostomyseľnosť nášho národa. Tentokrát ide o zobrazenie roztomilej, rozkošnej a roztopašnej mladosti a najmä davového šialenstva za vidinou jednoduchého a vysokého peňažného príjmu, a čo všetko je pre to schopný človek obetovať, to všetko v humorne ladenom zmysle. 65%. ()

dyfur 

všetky recenzie používateľa

...i po rokoch výborná komédia.moje zaujímavosti Prijatie filmu kritikmi bolo rozpačité. Okrem pochvalných slov sa objavili i kritické hodnotenia. (dyfur) V úlohe čašníka sa objaví džezový hudobník Juraj Lehotský. (dyfur) V jednej z "hlavných úloh" sa objaví dnes už historická električka prototyp T2. (dyfur) Do príbehu je zakomponovaná aj krátka ukážka z divadelnej hry Petra Zvona "Tanec nad plačom". (dyfur) Film zachytáva dnes už neexistujúce miesta v Bratislave - trhovisko na Rybnom námestí a Tatra kabaret. (dyfur) ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (19)

  • Do príbehu je zakomponovaná aj krátka ukážka z divadelnej hry Petra Zvona "Tanec nad plačom". (dyfur)
  • Film mal na svoju dobu dosť vysoký rozpočet v sume 3 083 618,60 Kčs. (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Pieseň s rovnomenným názvom ako film, ktorá v ňom zaznie, zložil Jiří Suchý spolu s režisérom Jánom Lackom. Vo filme ju spieval v tej dobe populárny spevák Jozef Kuchár v doprovode rytmickej skupiny Jána Ondruša. V origináli ju ale naspieval Miloš Marko. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama